De Bangkok Metropolitan Administration (BMA) is van plan om problemen met luchtvervuiling op alle gebieden aan te pakken en de luchtkwaliteit naar internationale normen te brengen.

Volgens BMA adjunct-secretaris Chatree Wattanakhajorn is de BMA van plan om de PM2,5 veiligheidsnorm terug te brengen naar 37,5 microgram per kubieke meter (μg/m3) ten opzichte van de huidige norm: 50 μg/m3. Het agentschap stelt zich ook als doel om de gemiddelde PM2.5-waarde te verlagen naar de internationaal gehanteerde normen van de Wereldgezondheidsorganisatie (nu zit Thailand daar fors boven).

Om deze doelen te halen, zullen BMA-functionarissen samenwerken met andere overheidsinstellingen om prioriteit te geven aan de onderliggende oorzaken van luchtvervuiling. De luchtkwaliteitbeheersing moet verbeteren om aan de nieuwe veiligheidsnormen te voldoen, en de inwoners van Bangkok zullen worden aangemoedigd om stappen te ondernemen zoals autoonderhoud en het terugdringen van autogebruik vanwege de luchtkwaliteit

BMA-functionarissen voegden eraan toe dat er dit jaar Euro 6-uitlaatgas normen worden opgelegd aan auto’s. De autoriteiten zijn ook van plan om het gebruik van brandstof met meer dan 10 ppm in de metropool Bangkok tegen 2024 te verbieden.

Bron: NNT- National News Bureau of Thailand

16 reacties op “Gemeente Bangkok wil luchtkwaliteit verbeteren”

 1. teun zegt op

  Mooie plannen. Wat opvalt, is dat er geen datum wordt bepaald waarvoor de doelstelling gehaald dient te zijn.
  De dit jaar op te leggen Euro-6 uitlaatgasnorm is een utopie. Er is vast niet/onvoldoende nagedacht over de handhaving.

  Een landelijk in te voeren systeem is te verkiezen.

 2. Han zegt op

  Volgens mij zie ik al vele jaren die plannen voorbij komen, alleen de uitvoering vergeten ze steeds.

 3. Björn zegt op

  Het had over Nederland kunnen gaan ,zoveel gebakken lucht. Je gooit er wat termen uit en strooit met normen en waardes. Vervolgens hoop je dan dat iedereen daar achteraan gaat rennen. Helaas zal dat niet werken in Thailand. Wat ,hoe en vooral wanneer?

  • khun moo zegt op

   Een acceptabele lucht kwaliteit is wereldwijd met standaard waarden vastgelegd en wordt bijna wereldwijd gemeten en gepubliceerd.

   https://waqi.info/#/c/14.803/105.582/4.1z

 4. william zegt op

  Landbouwers subsidie geven als men aantoonbaar een machine heeft om veld verbranding te voorkomen.
  Taxi bedrijven verplichten om elektrisch te gaan rijden
  Gratis openbaar vervoer bepaalde tijden per dag
  Enzovoort mogelijkheden zat van de staat uit.

  Maar al gezegd je moet wel meer willen als een papieren regel.
  Waarschuwingen en boete haalt men de schouder op of koopt men af.
  Voorkomen dus.

 5. Chris de Boer zegt op

  Plannen, plannen , plannen.
  Twee van de belangrijkste problemen:
  1. er is totaal geen mileubewustzijn en met doet zoals de voorouders ook deden maar vraagt zich nauwelijks af of dat goed is en of dat anno 2022 nog kan;
  2. de Thaise overheid is op alle niveau’s onbetrouwbaar. (zeggen maar niet doen; geld reserveren maar als het nodig is,is het er niet meer; corruptie).

  Dat laatste trouwens is in meer landen en probleem aan het worden. Ook in Nederland.

  • Johnny BG zegt op

   Er wordt continu gewerkt aan de metrolijnen en ooit zullen die af zijn en kan een groot gedeeelte van die smerige stadsbussen naar de sloop. Zoiets zie ik als hoop 🙂

  • Tino Kuis zegt op

   Het is niet waar, Chris, dat ‘er totaal geen milieubewustzijn’ is in Thailand. Er zijn heel veel protesten geweest tegen de aanleg van stuwdammen, tegen ontbossing, tegen mijnbouw en industriële complexen. Een aantal milieuactivisten zijn vermoord. Het is wel waar dat de overheid en het bedrijfsleven zich niet veel aantrekken van het milieu. Winst gaat voor.

   • Chris de Boer zegt op

    Natuurijk zijn er milieu-activisten. Ik heb het over een algemeen gedeelde zorg onder de bevolking voor het milieu in den breedte, niet aleen voor eigen belangen.
    Ik denk dat die activisten niet vermoord zijn om hun algemene milieu-ideen maar omdat zij met hun strijd de belangen van bedrijven dwarsboomden.
    Waar is een groene partij, of zelfs maar groene ideen in een politieke partij-programma? Waar is het bewustzijn voor de vermindering van plastic, voor zwerfvuil, luchtverontreiniging, het afbranden van rijstvelden, schone energie, carpoolen, verzamelen van grof vuil, composteren, electrische auto’s, een subsidie op zonnepanelen, minder auto’s op de weg, meer en beter openbaar vervoer? En zo kan ik nog wel doorgaan………
    De mensen met hun pick-up (met laag belastingtarief) zijn dolblij dat de regering de dieselprijs blijft subsidieren……(niet LPG of gasohol). Nou vraga ik je…..
    Nee, HET milieu komt er erg bekaaid van af in dit land. De Thais intersssert het blijkbaar echt niet.

    • Tino Kuis zegt op

     Lekker even chatten. Ja, je hebt gelijk dat het allemaal veel beter kan. We kunnen een discussie voeren over het hoe en waarom. Maar je hebt geen gelijk als je zegt dat ‘er totaal geen milieubewustzijn’ is in Thailand. Er waren en zijn niet alleen veel milieuactivisten in Thailand maar ook hele dorpen en grote groepen mensen deden mee aan protesten. En er zijn best initiatieven voor de problemen die je noemt. Toegegeven, te weinig.

    • william zegt op

     Een waar woord Chris de Boer.

     Het bewustzijn over milieu gaat niet verder dan de portemonnee.
     Het MMI-gehalte is nogal hoog in grote gedeeltes van Thailand als men daar aankomt soms zelfs zonder dat.
     Het zal van onder en bovenaf af moeten komen en dat zal nog wel een jaartje of tien twintig of derdig aanlopen all over the planet

     Het vermoorden van mensen is natuurlijk verschrikkelijk, maar je moet natuurlijk wel zo realistisch zijn om te begrijpen wanneer je je David actie gaat doen.

  • Tino Kuis zegt op

   Ik noem een aantal milieuactivisten die vermoord zijn in Thailand:

   Prajob Nao-opas, 43, was shot four times in broad daylight in Chacheongsao province, 20 miles east of Bangkok, after spending the past year fighting illegal toxic waste disposal by various industrial estates in the region. (in 2013)

   https://www.theguardian.com/world/2013/feb/27/murder-environmentalist-thailand-failure

   en

   The Thai government should urgently and thoroughly investigate the murder on July 28, 2011, of Thongnak Sawekchinda, a prominent environmental activist in Samut Sakhon province, Human Rights Watch said today. More than 20 environmentalists and human rights defenders have been killed in Thailand since 2001, and few of those responsible have been held to account. (2011)

   https://www.hrw.org/news/2011/07/30/thailand-investigate-murder-environmentalist

   More than 59 land and environmental activists have been killed or have disappeared in Thailand over the last 20 years, according to advocacy group Protection International.(200 tot 2018)

   https://www.reuters.com/article/us-thailand-rights-entertainment-idUSKCN1NK1I8

   • Tino Kuis zegt op

    En een monnik is vermoord in 2005 omdat hij een bos wilde beschermen (2005).

    The Asian Human Rights Commission (AHRC) wishes to inform you of the brutal murder of Phra Supoj Suwajano, a monk who had vociferously been protesting against illegal logging in Fang district, Chiang Mai province. Phra Supoj was stabbed to death on 17 June 2005 after exposing a log-poaching network near his Santi Dhamma monastery and a dispute over this land with local influential businessmen. His murder is the latest in a growing list of environmentalists and human rights defenders who have been killed in Thailand in recent years.

    http://www.humanrights.asia/news/urgent-appeals/UA-112-2005/

    • chris zegt op

     Hoeveel Thaise mensen worden impliciet vermoord door de verontreiniging van de lucht? Wordt daar iemand voor verantwoordelijk gehouden? Is er iemand die actie voert voor schone lucht? Welke politieke partij heeft schone lucht in haar vaandel?
     Weet je wat gebeurt? We meten teveel slechte deeltjes in de lucht en iedereen wordt aangeraden een masker te dragen. En we gaan over tot de orde van de dag.
     Het COLLECTIEVE bewustzijn is in Thailand heel slecht ontwikkeld en voorzover daarop een beroep wordt gedaan door de autoriteiten, wordt het misbruikt.

     • Tino Kuis zegt op

      Een laatste opmerking en wat literatuur van Thaise wetenschappers.

      Het collectieve bewustzijn in Thailand waar het de luchtverontreiniging betreft is goed ontwikkeld en er is veel actie gevoerd voor schonere lucht. Dat er weinig tot geen oplossingen worden aangedragen en uitgevoerd ligt aan de onverschilligheid van overheden en bedrijfsleven, en niet van het volk. De Move Forward Partij heeft actie voor schonere lucht in har programma (hoewel helaas zonder veel details….).

      Lees het volgende artikel:

      https://earthjournalism.net/stories/political-indifference-fuels-thailands-air-pollution-crisis

      Citaat:

      Conflicts of interest, a lack of tough pollution-control regulations and enforcement and a focus on economic growth over environmental protection overshadow meaningful advances toward addressing Thailand’s growing air pollution problems, say experts.

 6. william zegt op

  Nou Tino Kuis het laatste dat ik er uit haal is ‘collectieve bewustzijn van het volk’
  Ja men klaagt, niet omdat men het al jaren weet dat het een neerwaartse spiraal is, maar omdat men er last van krijgt.
  De rest klopt goed ik had simpelweg ‘de portemonnee’ als voorbeeld gegeven.
  Als academicus kan je dat niet zo verwoorden natuurlijk.
  De grote steden kan je rustig omschreven als droevig met luchtvervuiling en de mentaliteit van vele van die bewoners ook.
  De punten waarom dat zo is staan uitgebreid omschreven daar.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website