De gemeente Bangkok (BMA) gaat regels opstellen voor de straatverkoop op de nachtmarkt in het district Bang Kapi in Bangkok. De nachtmarkt is van 23.00 tot 5.00 uur en dat zorgt voor overlast, buurbewoners hebben daarover geklaagd.

Adjunct-gouverneur Sakoltee heeft de klachten bekeken en vindt dat de verkopers de manier waarop ze handel drijven, dienen te veranderen. Misschien moeten ze ook wel verhuizen. nu staan honderd verkopers illegaal op een stuk van 200 meter dat geen deel uitmaakt van de markt.

Voetgangers en automobilisten klagen dat de verkopers het trottoir en de weg in beslag nemen. Met laden en lossen veroorzaken ze verkeersopstoppingen, omdat ze twee rijbanen blokkeren.

Ook in het district Phra Nakhon zijn problemen met straatverkoop. Sommige verkopers houden zich niet aan de voorschriften van de gemeente BMA. Op Khao San Road, gaat de gemeente verkopers vragen één rijstrook vrij te houden voor nooddiensten.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Gemeente Bangkok wil einde aan overlast door straatmarkten”

 1. Harrie Jansen zegt op

  Dat is een paar jaar geleden al gebeurd tussen Klong Thom en chinatown, en langzaam zie je de verkopers weer terug komen, wel jammer op zaterdagavond en zondag was er een grote markt waar ik veel spullen kocht.

  • henry zegt op

   Er zijn tientallen zeer popuaire legale avond en nachtmarkten in Bangkok die helemaal geen verkeershinder en burenmiserie veroorzaken.

   Kan de BMA alleen maar toejuichen dat zij ingrijpen.Geld trouwens ook voor de straatkraampjes. Die zijn een ware pest en veroorzaken enorm veel fileleed.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website