(1000 Words / Shutterstock.com)

Naar verwachting vervalt op 1 juli het inreisverbod voor Thailand en mogen commerciële internationale vluchten weer landen in Bangkok. Betekent dat dan ook dat wij met z’n allen weer massaal naar Thailand kunnen reizen? Nee, helaas niet. Hoewel de regering zich nauwelijks uitlaat over het opstarten van het internationaal toerisme, worden een aantal zaken wel duidelijker

Wie tussen de regels doorleest kan slechts een conclusie trekken: Thailand gaat geen haast maken met het opstarten van het internationaal toerisme. Het lijkt er, naar mijn mening, zelfs op dat de regering af wil van het massatoerisme in de oude vorm. Thailand wil zich, zeker totdat er een vaccin is, positioneren als een veilig land zonder corona besmettingen en gaat zich meer richten op kwaliteitstoeristen.

Verder mikt de regering vooral op het binnenlandse toerisme. Jaarlijks reizen 12 miljoen Thai naar het buitenland, de helft daarvan wordt met speciale acties geprikkeld om in eigen land op vakantie te gaan. De TAT heeft een strategie geformuleerd om eerst binnenlands toerisme te ondersteunen en te leren van de ervaringen. Thaise vakantiegangers worden er op gewezen dat het eigen land veiliger is dan in het buitenland omdat er in Thailand nauwelijks besmettingen zijn.

Internationale toeristen

In het plan wat de TAT heeft opgesteld voor de herstart van het internationaal toerisme staan een aantal interessante zaken te lezen:

 • Internationale toeristen die naar Thailand komen, mogen niet reizen vanuit of wonen in gebieden/landen waar corona besmettingen zijn.
 • Ze mogen geen contact hebben gehad met vermoedelijke of daadwerkelijke besmette personen.
 • Er moet bij het inreizen een gezondheidsverklaring worden overlegd.
 • Eenmaal aangekomen in Thailand krijgen toeristen een verplichte COVID-19 sneltest.
 • Zij moeten vervolgens vertrekken naar een afgesloten gebied zonder onderweg te stoppen.
 • Tijdens hun verblijf in Thailand moeten toeristen een volgapplicatie op hun smartphone installeren en deze gebruiken.

Verder heeft de TAT een protocol opgesteld met de naam: BEST (het nieuwe toerisme onder toezicht van volksgezondheid). Wie dat leest kan tot de conclusie komen dat alleen georganiseerde pakket- en groepsreizen naar Thailand straks mogelijk zijn. Op de bonnefooi naar Thailand met alleen een vliegticket zou dan op problemen kunnen stuiten, maar het is mij niet duidelijk hoe strikt dit zal worden gehanteerd.

De komende weken, in de aanloop naar 1 juli, zal er ongetwijfeld meer duidelijk worden over de mogelijkheid voor Belgen en Nederlanders om weer naar Thailand te reizen en welke verplichtingen er zullen gelden. De redactie van Thailandblog zal je uiteraard op de hoogte houden.

N.b.: Er zijn lezers die in reacties claimen exact te weten wanneer en hoe er weer naar Thailand gereisd kan worden (iets wat ons nogal onwaarschijnlijk lijkt). Dergelijke reacties moeten daarom ook voorzien worden van een bronvermelding, zodat iedereen deze informatie kan checken.

Bronnen: TAT-news en Bangkok Post

65 reacties op “‘Geen grote internationale toeristenstroom in Thailand als inreisverbod op 1 juli vervalt’”

 1. geert zegt op

  Als het plan van TAT werkelijkheid wordt dan is het over and out voor de meeste Europeanen.
  Ik heb het al vaker geschreven, de huidige regering wil af van de westerlingen.
  Hopelijk blijft het bij een plan en gaat het niet of slechts gedeeltelijk door.
  Maar wat dan met al de expats die hier wonen en toch regelmatig naar Europa willen terugkeren ?

  Gegroet,

  • nico van kraburi zegt op

   Goede vraag is hoe er om gegaan zal worden met mensen in het bezit van een jaarvisum.
   in oktober ga ik weer een nieuw visum aanvragen voor een jaar als het nieuwe of verlengde
   visum weer wordt afgegeven weet ik het antwoord. Ben nu in Thailand is nog niet bekend wanneer Thai Airways weer gaat vliegen richting Brussel en weer terug. Zal te maken hebben met toestemming van de bevoegde instanties zowel in Europa als in Thailand volgens berichten in meerdere kranten.

   Gegroet,

   Nico

   • Fernand Van Tricht zegt op

    Ik heb ook een jaarvisum..vervalt 1 jan…heb mijn adres in Thailand.Ga op 3 juli naar Belgie met Thaiair.Mijn terugticket is op 18 aug.Mag ik Thailand nog binnen?

    • Cornelis zegt op

     De vraag is eerder òf je op 3 juli kunt vliegen. Het lijkt me dat THAI dan nog niet vliegt op deze route.

     • Louvada zegt op

      Nou Thai Air Brussel, na lang wachten op antwoord via mail, vroegen ze begrip want ze werken ook van thuis uit, stelden ze mij voor om op 03 juli naar Brussel te vliegen. Ik heb hun echter wel geantwoord dat ik nog even de kat uit de boom kijk, vermits er in feite nog altijd geen duidelijkheid is en de Thaise Regering steeds elke richtlijn kan veranderen. Ik blijf ongeveer gewoonlijk een maand in België, ik wil wel zekerheid als ik terugkeer niet in quarantaine te belanden. Ze deelden mij wel mee dat mijn retour ticket geldig is tot 31 december.

    • RonnyLatYa zegt op

     Geen zorgen… Vertrekken doe je toch niet. Moet je ook geen zorgen maken over binnen komen.

   • RonnyLatYa zegt op

    Als je in Thailand bent zal je gewoon je jaarverlenging bekomen zoals andere jaren. Dat is nooit een probleem geweest.

    Je moet wel in Thailand zijn. Ben je niet in Thailand dan vervalt je jaarverlenging en moet je opnieuw starten met een Non-immigrant O of O-A visum.

  • Mike A zegt op

   Ik lees dat soort gevoelens wel vaker hier, meestal bestaat er bij de betreffende persoon grote verwarring over de visa situatie die eigenlijk zeer simpel is. Heb je 800k baht op de bank ? Ben je welkom om voor altijd in thailand te blijven. Hoezo willen ze af van westerlingen ?

   Vergeet ook het Thailand elite niet die je 20 jaar toegang geeft voor 1MB.

   Dat je voorlopig moet uitkijken om je familie in europa te bezoeken en na 2 weken weer terug te komen, spreekt voor zich. Dat is ondersom ook niet mogelijk nu. Dus niet zo paranoide aub

  • janbeute zegt op

   Ik denk dat het dan niet alleen over en out is voor onder andere de Europese en Amerikaanse toeristen maar vooral voor de gehele Thaise toeristen industrie.
   Ik denk dat in landen zoals Indonesie en Vietnam bij de aldaar aanwezige toeristen industrie, de kurken van de Champagne flessen knallen.
   Hoe dom kun je zijn Thai government.

   Jan Beute.

   • chris zegt op

    beste Jan,
    1. het toeristisch imago van Thailand is vooralsnog ijzersterk en veel sterker dan dat van de buurlanden en Indonesie. Thailand wordt het “Asia for beginners” genoemd.
    2.Toeristisch Thailand is in de afgelopen 10 jaar veel afhankelijker geworden (in aantal bezoekers en geld) van Aziatische landen als China, Japan, Korea, Rusland (als je dat Aziatisch mag noemen) en India. Toeristen uit Europa en de USA zijn echt peanuts geworden. Dat was voor de corona crisis al het geval.
    3.het is helemaal niet vreemd dat bij de opstart van een land na Corona de buurlanden toeristisch het eerst aan zet zijn. KIjk wat er in Europa gebeurt met Spanje en Frankrijk. Die zitten niet te wachten op Japanners en Thais maar op Italianen, Portugezen, Duitsers en Nederlanders.

    • Ger-Korat zegt op

     Wat punt 2 betreft vind ik dat je sterk overdrijft wat “peanuts betreft. Als ik kijk naar het jaar 2019 dan kwamen er uit VS, UK, Duitsland, Australië, Frankrijk, Zweden, Canada, Italië, Nederland en Zwitserland samen al 5,8 miljoen bezoekers op een totaal van 39,8 miljoen Dat is 15% van het totaal.
     Als je de buurlanden van Thailand weglaat (Laos 1,8 miljoen, Maleisië 4,2 miljoen, Cambodia 0.9 miljoen en Myanmar 0,4 miljoen ) dan is het aandeel van genoemde Westerse landen zelfs 18%. Zoals een ieder zal begrijpen zijn de buurlanden geen toeristen in de zin van echte toeristen maar werkers en dagjesmensen en winkelend publiek, Denk bij het laatste aan Laos, een straatarm land met een bevolking van 7,3 miljoen mensen waar men gaat winkelen in Thailand omdat dat goedkoper is dan in Laos.

     Vergelijk dat eens met Japan ( op slecht 4 tot 5 uur vliegen ): 1,8 miljoen, of Rusland 1,5 miljoen of India 2,0 miljoen. Zelfs deze 3 gecombineerd (5,3 miljoen ) hebben minder bezoekers dan genoemde Westerse landen (5,8 miljoen).

     En als je in aanmerking neemt dat al deze Westerse landen ver weg liggen (toch minimaal 12 uur vliegen uit Europa tot 18 uur uit de VS, Australië en Canada) vind ik dit toch wel wat in vergelijking met de 2 tot 5 uur vliegen binnen Azië. Zo mag je dan ook wel in aanmerking nemen dat als men in het Westen dure tickets kan kopen, want Thailand is een ver-weg-bestemming, men toch wel goed in de slappe was zit en best bijdraagt aan het toerisme en economie van Thailand.

     bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Tourism_in_Thailand

 2. Ferdinand zegt op

  Ik heb een Thaise vriendin die op 25 maart naar NL zou komen, maar door de corona is de reis uitgesteld. We hopen dat ze in juli weer kan reizen en dan alsnog naar NL komen. Dan zouden we na de 90 dagen dat ze hier is geweest weer samen terug naar Thailand gaan, want ik verblijf in de winter 5 a 6 maanden bij haar in Thailand en heb mijn jaar extentie die geldig is tot 29 december 2020.
  Ik heb er geen moeite mee om in oktober 2 weken bij haar thuis in zelfisolatie te moeten gaan, want daar heb ik alles wat ik nodig heb.
  Ik kijk uit naar het opnieuw openen van de grenzen tussen Europa en Thailand.
  Het virus zal nog wel een hele tijd roet in het eten gooien zolang er geen vaccin is, en daarna zal de wereld er nog jarenlang economisch last van houden.

 3. Bert zegt op

  Die app op de telefoon vindt ik een prima idee, als je dan ook van al die meldingen af bent.
  Vraag me ook af hoe het dan in de toekomst gaat met alle (getrouwde) stellen, waar van ik er zelf ook één ben. Verblijf nu een 8 maanden per jaar samen met mijn Thaise echtgenote.

  • Thailand gaat natuurlijk niet op slot, dus inreizen zal echt wel kunnen. Wel zullen er regels gelden. Even afwachten nog, zal deze maand wel duidelijk worden.

 4. Hans van Mourik zegt op

  Zowel mijn vriendin haar zoon en ik volgen het intensief,mijn vriendin en zoon alleen volgens het nieuws en de Thise webside.
  Mijn vriendin verwacht niet,dat dit volgend jaar alles weer normaal is,zolang er geen vaccin is.
  Ze is al heel blij dat ik dit jaar hier gebleven bent,ze zei ook dat ze bang is als ik volgend jaar naar Nederland gaat,dat ze mij dan ook voorlopig niet meer terug ziet.
  Heb alleen gezegd,voor mij is het ook afwachten en zegt niets,zolang ik niet iets zwart op wit leest.
  Heb wel gezegd zover ik het weet,dat er nog steeds quarentenne verplicht is en een verzekering (dat heeft ze ook gelezen) ik ook volgend jaar niet naar Nederland gaat,of er moet iets erg met mijn kinderen of kleinkinderen gebeuren ,dan ga ik wel.
  Ze weet ook dat ik over 2 jaar in ieder geval niet voordat ik 80 bent naar Bronbeek wil,om naar Nederland gaat,om met Bronbeek te regelen,dat is al afgesproken 20 jaar geleden dat ik toch hier niet blijft,vind het altijd prettig als mensen weten waar ze aan toe zijn,leuk of niet leuk.
  Hans van Mourik

 5. John A zegt op

  Bedankt voor het bericht zinvol en helder. To the point.
  Diegene die beweert te weten hoe de Thaise autoriteiten verder zullen plannen land der fabelen
  Is een fantast immers 15 juni komt er een vervolg
  Probeer nu eens niet met verzinsel te komen je brengt alleen andere reizigers mee in de war

 6. Ger-Korat zegt op

  Als je het verhaal in de sectie “Bookings” leest is wel duidelijk dat men dit bedoelt voor de groepstours. En dat men zelfs de uitgaven wil weten. Even spontaan winkelen of uitgaan in de avond is er niet meer bij begrijp ik voor de groep en het lijkt wel of dit is opgezet voor de Chinese groepen met aankopen in een vaste winkels, verplicht je geld uitgeven in de daarvoor bestemde restaurants en avondzaken. Denk dat de meest andere Aziatische toeristen welke individualistische zijn ingesteld (dan Europeanen) zeer zeker niet voor Thailand kiezen; hierbij denk ik dan aan Japan, Zuid Korea, Singapore, India en nog een reeks van Aziatische landen. Blijft eigenlijk alleen China over.

 7. Sjaak S zegt op

  Ik ben eerlijk gezegd blij met de richting die Thailand probeert uit te gaan. Als vertegenwoordiger van een land zou je je toch generen omdat een overgroot deel van de toeristen in je land vanwege sex and sin komen en eigenlijk verder dan dat geen interesse hebben in het land. Thais eten? Bah, wat een rotzooi. En de Thais? Allemaal domme mensen. Maar de vrouwtjes zijn zo gewillig.
  Corona was een goede manier om een kleine reset te maken. Ik ben blij als het massa-toerisme wegblijft. Het maakt meer kapot dan je lief is.
  Ik heb vroeger een hekel aan “op vakantie gaan” gehad en heb het nog steeds. Een grote groep vakantiegangers kunnen beter thuis blijven, omdat ze zich gewoonweg niet kunnen gedragen in het gastland. En als je al in Thailand woont en er een huishouden hebt, dan zal het ook niet zo’n grote actie zijn om twee weken thuis te blijven “in quarantaine” , om vervolgens weer normaal te kunnen leven.

  • Ger-Korat zegt op

   Als het massa-toerisme wegblijft waar moeten de mensen dan hun inkomen verdienen ? Toerisme is wereldwijd de grootste bedrijfstak. Nu je zelf gesettled bent in Thailand geef je af op degene waardoor je als steward in een vliegtuig je brood kon verdienen en nu van je pensioen genieten, dit lijkt op een Thaise manier van redeneren vind ik. Werkloosheidspercentage in Thailand is nu 37% volgens de officiele tellingen (14 miljoen werklozen) en waar elke verstandige regering er alles aan wil doen om de economie weer op gang te brengen en mensen aan het werk te krijgen stel jij voor om de grootste “werkgever” maar te vertellen dat ze niet meer welkom zijn.

   • Chris zegt op

    In heel de discussie omtrent toerisme die ik hier voorbij zie komen mis ik eigenlijk het belangrijkste punt en dat is de besteding per man / per dag. Daar gaat het in de economie nu eenmaal om, en om niks anders. En hoe je het ook draait of keert, de Europeanen komen in de top 10 niet voor. Bespaar me nu de reakties die persoonsgebonden zijn en die er o.a. standaard over zullen gaan dat Chinezen niets besteden in de bars en alleen een flesje water kopen in de 711. Statistische gegevens liegen niet.Jammer maar helaas, het is niet anders.

    • Ger-Korat zegt op

     Van de bewering dat de Europeanen niet in de top 10 voorkomen: geef dan ook een onderzoek of bron weer. En dan wel een onafhankelijk bron of onderzoek en niet een mooischrijverij van een ambtenaar.
     Ik zeg met dit soort beweringen: klopt niet, want niet aangetoond. Het zelfde kan een ieder wel beweren dat de Europeaan de grootste uitgevers zijn in Thailand. Zonder onderbouwing is het not-done om wat te roepen. (ik begin al aardig op Rob V., de bronnenspecialist te lijken, grapje)

  • Co zegt op

   Waar ik mij wel zorgen om maak is dat wanneer ik nu naar Nederland wil gaan ik niet meer weet of ik ThailandI op korte termijn nog in kan komen of misschien helemaal niet meer en omdat ik niets in Nederland meer hebt dan ben ik wel de Sjaak.

  • janbeute zegt op

   En wat doen we dan met al die mensen. en dat zijn er een groot aantal die direct en indirect afhankelijk zijn van die sex en sin industrie.

   Jan Beute.

   • chris zegt op

    beste Jan,
    De ministeries van Volksgezondheid en van Toerisme in Thailand buigen zich nu al weken over de vraag hoe de regels kunnen worden omschreven en duidelijk gemaakt als je op een afstand van 1,5 meter wilt daten, kussen en vrijen. Men is in onderhandeling met de firma Durex over 1,5 meter lange condooms. Zolang die nog niet in de handel zijn (en dat kan nog wel 1,5 jaar duren) is sex tussen buitenlanders en Thaise burgers niet aan de orde omdat dat de volksgezondheid in gevaar brengt. Prayut beseft niet dat elke dag sex goed is voor de mens.
    Men denkt ook aan een speciaal bureau voor tijdelijke huwelijken (zolang de vakantie duurt) om aan dit probleem het hoofd te bieden.

  • Jos zegt op

   Sjaak S ik denk dat jij in Thailand woont. Geen probleem, ik ook al 15 jaar. Ik ben nu 40 jaar met een Thaise gelukkig getrouwd maar versta niet wat jij tegen massa-toerisme hebt en onder normaal leven verstaat. Bij mij hoort daar regelmatig sex met een barmeisje bij. Mijn vrouw vind dat, zolang ze het niet ziet, normaal. Die meisjes doen het om te overleven en daar is niks mis mee zegt ze. Ik weet niet hoe jij je vrouwtje leren kennen hebt maar ik heb ze uit een bar gehaald. En wat het eten betreft, ik eet Thai maar wanneer mijn vrouw kookt is het toch altijd Europees. Veel lekkerder vindt zij.

 8. Rene Martin zegt op

  Ik interpreteer de TAT folder niet als dat er gestreefd wordt naar meer groepsreizen maar dat ze precies willen weten waar je heen gaat en wat je gaat doen. Je kunt dus wel individueel reizen maar ze willen totale controle. Vervolgens de uitgaven waar de folder het over heeft wordt direct gerelateerd aan de reis en ik ga er van uit dat het niet de bedoeling is dat je vooraf moet aangeven wat je precies gaat besteden aan andere zaken.

 9. Jacky vanitterbeek zegt op

  Heb juist de melding gekregen dat Thai airways eerst begint te vliegen vanaf 17 juli uit België naar Thailand en mijn ticket is van 12 juli dus ik heb pech en is veel kans als je kunt vertrekken na 17 dat je in quarantaine moet dus moet ik wachten tot nieuwjaar spijtig ,voel mij rot geen vacantie nu

  • Wim zegt op

   Er zijn nog meer landen hoor of vakantie in eigen land help je de ondernemers ook mee dus je kan dus wel op vakantie.

  • jan zegt op

   Blijkbaar heb je dit bericht van Thaiairways ( Belgie ) niet gelezen.

   Naar aanleiding van de Covid-19 pandemie wil THAI haar passagiers mededelen dat het vluchten op route Brussel-Bangkok verder tijdelijk zal annuleren v.v. van 3 juli tot 31 juli 2020.

   De eerste vlucht Bangkok-Brussel-Bangkok (TG934 / TG935) is gepland om te starten op 2 augustus 2020 en 3 vluchten per week (opereren op dinsdag, vrijdag, zondag) blijven gepland tot 25 2020. oktober 2020.

   THAI maakt een herboeking van uw geannuleerde vluchten en verlenging van de geldigheid van uw ticket tot 31 december 2021, echter voor de herboeking, verlenging van geldigheid of het aanvragen tot terugbetaling van uw tickets, alstublieft:

   – Neem contact op met uw reisagent als de originele boeking op THAI is gekocht via een reisbureau.

   – Neem contact op met het THAI kantoor van het vertrek van je ticket, als je direct geboekt hebt op de THAI website

   Alle info en contactgegevens van alle THAI kantoren vind je via https://www.thaiairways.com/en_BE/contact_us/thai_special_assistance_form.page

   Onze excuses voor de veroorzaakte ongemakken.

   · Origineel weergeven ·
   Beoordeel deze vertaling
   foto van Thai Airways.

 10. Edward zegt op

  Onze tickets voor 24Juli 2020
  Zijn geannuleerd.
  Thai airway’s heeft ons gisteren per email verwitigd
  Voorlopig geven ze 1Aug.2020 op om terug vluchten van Brussel Bangkok te organiseren.
  Afwachten.

 11. Hans zegt op

  Nou dan kunnen wij allemaal lekker thuis blijven en draaien ze zichzelf hun nek om.

 12. Leo Vos zegt op

  Ik zit nu al 3 maanden vast in Nederland en wil graag naar huis(Cha am) en ik heb gisteren met de thaise ambassade gebeld in Den Haag. Er was een filmpje op youtube van een australier die netjes uitlegde wat alle regels zijn bij covid-19 in Thailand. Daarbij werd ook uitgelegd, dat als je een thaise familie hebt, dat je dan in aanmerking zou komen voor gezinshereniging. Dat is fake news volgens de ambassade, die hadden er nog nooit van gehoord.

  Het enige wat ik kan doen, is afwachten wat het officiële nieuws van de regering brengt en dan mijn planning voor terugkeer maken.

  • Rob V. zegt op

   Thailand en mensenrechten is geen gelukkige combinatie. De kans dat de regering iets speciaals doet voor niet-Thai is nihil (nul?). Goed dat je het even navraag bij de autoriteiten om te bevestigen dat barkruk geruchten over speciale regelingen voor terugkeer voor niet-Thai totale onzin zijn. Daarom altijd: bronvermelding. Wens mensen in deze situatie een spoedige hereniging met de familie. Groet en liefs.

 13. peter hermsen zegt op

  als ik dit zo lees wordt ik er niet blij van kan ik thailand dit jaar vergeten mijn geplande bruiloft op mij buik schrijven maar goed ben niet de enigste.
  ze willen niemand uit landen waar corona heerst of heeft geheerst nou dan blijft er voot europa weinig over welk land heeft er geen corona .
  ik snap alleen dan niet waarom grote vliegtuig maatschappijen allemaal weer op thailand gaan vliegen neem bv lufthansa die vanaf juli weer gaan vliegen .
  ik heb 4 juli een vlucht geboekt bij lufthansa naar bangkok naar ik kan bekijken zitten bijna al die vluchten vol wat gaan ze doen met al die mensen die gaan aankomen .
  op het vliegveld houden ???? dan is het vliegveld zo vol dat kan nooit goed gaan ik snap het gewoon niet ze laten weer wel vluchten toe maar niet de passengiers ik kan dat niet rijmen wie heeft hier een antwoord op
  groetjes peter

  • Ubon thai zegt op

   Omdat het inreis verbod vooralsnog tot en met 30 juni is hebben de vlieg maatschappijen ingepland vanaf 1 juli te gaan vliegen. Mocht de Thaise regering met bepalingen komen dat na 30 juni mensen uit Europa nog niet welkom zijn in Thailand worden alle vluchten alsnog geannuleerd. Duizende toeristen die vast komen te zitten op het vliegveld gaat niet gebeuren.

  • chris zegt op

   De voorwaarden waaronder buitenlandse toeristen Thailand mogen bezoeken na 1 juli zijn nog niet bekend. Het is dus afwachten welke dat zullen zijn. Het is dan aan de toerist om zich af te vragen of hij/ziij aan die voorwaarden wil voldoen.
   Ik snap wel dat de airline de vluchten na 1 juli gewoon inplant. Annuleren kan altijd.

 14. Erik zegt op

  In dat mooie kleurplaatje van de TAT mis ik de garantie voor ziektekosten. Zou dat van de baan zijn of moeten we dat er nog bij optellen?

  • Wordt wel genoemd in het originele artikel, maar is wat onduidelijk: https://www.tatnews.org/2020/06/tat-unveils-three-part-strategy-for-new-normal-tourism-recovery/

 15. Juon zegt op

  Hoi
  Ik heb thais vriendin woont al 7 jaar bij mij.
  We willen 25 juli voor 5 weken naar familie van haar gaan,hebben samen ook een dochtertje ,dus gaan met zijn 3tjes.
  Zou dat wel mogen dan.

  Mvg juon

  • chris zegt op

   Moderator: Graag een link naar een bron waar staat dat THAI niet vliegt tot 1 augustus.

   • RonnyLatYa zegt op

    Hier staat het alvast.
    Toch tot eind juli. Ze hervatten vluchten naar Brussel op 2 augustus. Tenminste dat is nu de planning.

    https://www.aviation24.be/airlines/thai-airways/extends-flight-cancellations-between-brussels-and-bangkok-until-end-of-july/

    • Oke, vreemd dat THAI dat niet op hun eigen website vermelden…

     • chris zegt op

      Dat doen ze wel en wel hier:
      https://www.thaiairways.com/sites/en_GB/news/news_announcement/news_detail/covid_19.page

      • Ja, maar ik bedoelde de corporate website.

       • Ger-Korat zegt op

        Ze mogen geen fake news op hun site vermelden, de beursauthoriteiten en vooral in de VS zijn daar behoorlijk streng in en met het oog op de surseance van betaling welke ze hebben mag je je afvragen in hoeverre ze nog gaan vliegen. Denk ook aan de claimcultuur in de VS waarbij Thai zich niet op overmacht kan beroepen want ze weten nu al dat het slecht met Thai Airways gaat en dan te gaan mededelen dat ze gaan vliegen terwijl er geen uitzicht is op operationele activiteiten is dan vragen om claims in de VS of elders. Want ik heb nog geen enkele mededeling gezien over steun van de Thaise overheid of een oplossing voor de financiële problemen van Thai Airways waar ze voor de coronacrisis al jarenlang in verkeerden, terwijl vele andere maatschappijen nu met miljarden USD en Euro’s worden ondersteund om de coronacrisis door te komen.

      • RonnyLatYa zegt op

       Deze website is eigenlijk enkel bestemd voor de UK. zie de /en_GB/ in de link.

       Zo heb je eenzelfde voor o.a. Zweden en daar kan je dan lezen dat de vluchten niet doorgaan tot 24 oktober tussen Bangkok en Stockholm.
       https://www.thaiairways.com/sites/en_SE/news/news_announcement/news_detail/cancelledflights_corona.page

       Om dei lokale websites te vinden gewoon het vlaggetje in de rechterbovenhoek aanklikken en vervolgens het vlaggetje van het betreffende land aanklikken.

       Zoals ik al zei hieronder staat er op de Belgische link (nog) geen info over de annuleringen van de vluchten tot 31 jul. Belgische vlaggetje dan aanklikken.

     • RonnyLatYa zegt op

      Ja is inderdaad vreemd. Komt misschien door het WE (zou geen invloed mogen hebben natuurlijk)
      Ik kwam het eerder toevallig te weten daar een vriend mij vrijdag liet weten dat hun vlucht in juli was geannuleerd en ze verplaatst was naar 2 augustus.
      Ik heb het dan daarna ook ergens gelezen, ik dacht FB, zoals het hierboven in een reactie staat (reactie van Jan zegt op 6 juni 2020 om 15:36)
      Ik kan echter het origineel nergens meer terug vinden.

      • RonnyLatYa zegt op

       Staat wel wat van op de lokale Thai Airways website van de UK, maar (nog) niet op de Belgische Thai Airways website.
       Alhoewel, men spreekt in de tekst over “international operations” en naar ik vermoed een standaard tekst dat van toepassing is op al hun internationale vluchten.

       https://www.thaiairways.com/en_GB/news/news_announcement/news_detail/covid_19.page

    • pratana zegt op

     Wel ik ben eigenlijk per ongeluk een van de “gelukkigen” op 26 maart heeft TA mij per mail gevraagd mijn reis te herboeken van 1/8 naar 2/8 (vertrek Brussel) en had er direct mee ingestemd.
     Maar nu ik overal lees dat we als toerist bijna uit de boot vallen doordat ze corona-vrije landen eerst willen laten invliegen, het zij zo, heb hier ook een vraag stel mijn vrouw en dochter gaan wel op Thais paspoort , zou dat kunnen?
     @SJAAK S:
     ik vind je reactie zeer kwetsend voor al de nederlanders en belgen die hun famillie in Thailand hebben waarvan ik zelf al 20 jaar ben getrouwd en ook de famillie maakt deel van ons bestaan en wij werken hard om éénmaal jaarlijks op bezoek te kunnen!
     hoe jij tegen de amusement-sector opkijkt is zeer teleurstellend vraag is rond al die mensen die in de file staan om een voedselpakket te krijgen omdat de geldstroom is stop gezet door covid-19 en hoe moeten ze nu verder om hun gezin te onderhouden als ze al staatsteun krijgen???
     dat moest er even uit

     • Nico zegt op

      Volgens mij heeft Sjaak S niets gezegd over de amusements-sector. Wel over de sex en sin-industrie. Ik ben het met hem eens. Het is goed dat Corona er eens flink de bezem door haalt.
      Dat Thailand qua imago en in de perceptie van velen te doen heeft met sex en sin (zie ook de reactie van Jos om 04.16u) is vele Thai een doorn in het oog. Corona maakt het nu mogelijk en noodzakelijk dat ongezien moet gaan worden naar andere manieren om nationale economieën om te buigen. Dat geldt niet alleen voor Thailand, ook Nederland ontkomt er niet aan. Thai zijn veel creatiever en inventieve dan menigeen denkt. Vooral omdat zij minder afhankelijk zijn van staatssteun. Juist daardoor vinden zij weer oplossingen. Corona heeft in Thailand veel minder huis gehouden en zal ook op andere vlak gunstig blijken.

 16. Guy zegt op

  Toeristisch reizen en reizen onder de noemer ”familiaal” zijn uiteraard niet hetzelfde.

  Gehuwden hebben immer ook internationaal een ander statuut dan toeristen.
  Ik denk dat ook Thailand bepaalde internationale overeenkomsten heeft ondertekend en dus aanvaard wat betreft huwelijk – gezin en al wat daarmee samengaat.

  Je huwelijkspartner en familie bezoeken,verblijven als gehuwd koppel , met of zonder kinderlast, in het land waar een der partners is geboren zal dus met zekerheid niet totaal geblokkeerd worden/kunnen worden,

  Er zal dus wellicht wel een wettelijke regeling uitgewerkt worden om die categorie te onderscheiden van wat toeristisch reizen inhoud.

  Afwachten en grondig informatie opzoeken – eventueel via diplomatieke weg (ambassades en Buitenlandse zaken) lijken hier wel aangewezen voor deze categorie mensen.

  • chris zegt op

   Moet je natuurlijk wel OFFICIEEL getrouwd zijn volgens de Thaise wet; en dat kunnnen bewijzen.

   • RonnyLatYa zegt op

    Kan toch niet moeilijk te bewijzen zijn. Iedereen die officieel getrouwd is heeft daar toch een bewijs van.
    Eventueel eerst naar de Thaise ambassade/consulaat die dan een verklaring aflevert die bevestigd dat men officieel getrouwd is.
    Zelfde als men vader/moeder/voogd van een Thais kind is.

    • chris zegt op

     Ja, dat snap ik. Maar Guy zegt dat er een ander protocol geldt voor mensen die gehuwd zijn. Maar nogal wat reageerders hier schrijven over hun vriendin of partner, hetero- of homosexueel. Dat is wettelijk niet hetzelfde als getrouwd dus daar geldt dat prorocol waarschijnlijk niet. En wettelijk getrouwd in Nderland betekent niet altijd ook wettelijk getrouwd in Thailand.
     Kortom:er zijn wat voetangels en klemmen.

     • RonnyLatYa zegt op

      Dat klopt, maar als het over terugkeren naar Thailand gaat dan zal men niet anders kunnen dan de wettelijke Thaise zienswijze op het huwelijk toe te passen. En voor zover ik weet stopt dat in Thailand ook bij klassieke man/vrouw combinatie.

      Ook wat kinderen betreft natuurlijk. Je kind kan terug keren omdat het de Thaise nationaliteit heeft, maar jij als vader niet…

      Inderdaad wat voetangels en klemmen …

    • janbeute zegt op

     Ze noemen dat hier dan de Kor Ror 2 en Kor Ror 3, wordt afgegeven op het Amphur de gene die het hebben waar onder ik zelf ook toebehoor herkennen dit daar er een van op een school diploma lijkend met zelfs een soort van bloemen lijstje er om heen.

     Jan Beute.

 17. RobHH zegt op

  Ik lees in verschillende reacties dat mensen vluchten hebben geboekt met Thai Airways. Misschien heeft niet iedereen het gehoord, maar Thai Airways is failliet. Bankroet.

  Er is sprake van een doorstart. Maar dat is nog verre van zeker. Dus reken voorlopig maar even nergens op.

  • chris zegt op

   Nee, Thai Aiways heeft surseance van betaling gekregen. Dat is niet hetzelfde als failliet.

  • John zegt op

   Een kennis van mij zou met de familie nu vliegen met Thai. Dit gaat uiteraard niet door.
   Geen voucher en geen geld terug werd er gezegd.

 18. Khunchai zegt op

  Het is me wat met die COVID19 de Wereld staat op zijn kop. Ik ben wel blij dat de restricties in EU weer wat soepeler worden. Wat Thailand betreft weet je het nooit. Ik begrijp dat ze in Thailand geen besmettingen willen maar waarom er zulke strenge maatregelen gelden terwijl het aantal besmettingen gereduceerd zijn (zegt de overheid) is natuurlijk wel vreemd maar er zal wel een Thaise filosofie achter zitten. Ik heb jarenlang het plan gehad om na mijn pensioen met mijn Thaise vrouw in Thailand te gaan wonen maar heb daar een aantal maanden voor mijn pensioen van af gezien mede door de onvoorspelbaarheid van de Thaise overheid en de onvoorspelbare wetgeving die elke dag zomaar kan wijzigen zeker voor buitenlanders. En nu met de “vooruitzichten” dank ik God op mijn blote knieën dat ik niet eerder met pensioen ben gegaan want dan was het kwaad waarschijnlijk geschied.Jammer natuurlijk Thailand is een mooi land met vriendelijke mensen het zal wel nooit meer worden zo als het was. Ik wens de buitenlanders die in TH wonen de komende jaren veel sterkte met hun verblijf ik blijf lekker in de vrije Wereld. En als mijn vrouw haar familie wil bezoeken zal ze alleen moeten gaan of ik blijf in Vietnam of Cambodja.

 19. Peter de Jong zegt op

  Ik wil ten eerste de Thaise autoriteiten feliciteren met hun efficiënte en consequente aanpak van Covid-19, en de Thaise samenleving met hun discipline en plichtsbesef bij het naleven van de verstandige regels. Daar kunnen Nederland en België nog een puntje aan zuigen.
  Daardoor wonen wij in een land waar de situatie veel veiliger en gezonder is dan in de meeste Europese landen; om van de Verenigde Staten maar te zwijgen.
  Ik heb een duidelijk andere visie dan velen die hier gereageerd hebben :
  ik hoop dat we slechts zeer geleidelijk het toerisme weer opstarten, en deze unieke kans benutten om kwalitatief hoogwaardig toerisme te bevorderen. Om voorzichtiger en respectvoller met onze kwetsbare natuur omgaan, en om het vliegverkeer duurder te maken, zodat we gemotiveerde toeristen ontvangen en zodat we luchtvaartmaatschappijen eindelijk het zout in de pap laten verdienen.
  Dat zou, in mijn ogen, een fantastisch gevolg zijn van deze crisis. Een crisis die eens te meer duidelijk maakt hoe kwetsbaar de mens is, en hoe destructief hij met zijn leefomgeving omgaat.
  Gaat dit gebeuren ?
  Waarschijnlijk niet. Consumenten zijn kort van memorie. ‘Cheap Charlie’ wil gauw weer een goedkoop biertje en meisje scoren, en bij TAT blijft het uiteindelijk een ‘numbers game’ : meer bodies in Thailand betekent meert budget voor volgend jaar. So it goes.
  Maar de droom van een gezonder, welvarender en duurzamer toerisme was eventjes prettig : inmiddels ben ik weer wakker.

  • Je kan het ook omdraaien. Wat als de Thaise autoriteiten de vereisten voor expats en pensionado’s eens flink verhogen? Die 800.000 baht, als we daar nu eens 8 miljoen baht van maken? Krijg je ook betere kwaliteit expats en pensionado’s. Is dat een goed idee, Peter?

   • Peter de Jong zegt op

    Mijn commentaar en suggesties hebben uitsluitend betrekking op toerisme. Overigens beperkt mijn commentaar zich niet tot Thailand, maar is mondiaal bedoeld : we moeten zorgvuldiger met onze planeet omgaan. En dat vereist dat ‘destinations’ gevrijwaard worden van overtoerisme (en dat geldt net zo zeer voor Amsterdam als voor Venetië, om maar eens twee voorbeelden te noemen).
    Dat kan bereikt worden door minder maar betere reizen naar kwetsbare plekken te organiseren en door het luchtverkeer als economische sector te versterken.
    Veel van de ellende van vandaag is terug te voeren op de ‘low cost airlines’ explosie, waardoor je voor een appel en een ei voor de lunch van Manchester naar Lyon kan vliegen om daar te lunchen en ’s avonds weer thuis te zijn. Da’s niet alleen onverantwoord voor het milieu, maar Lyon wordt er niet beter van (behalve de Michelin chef).
    Veel van de kuddes Britse jongeren die met Ryan of EasyJet van London naar AMS komen, doen dat vooral om zich vol te laten lopen met bier, goedkope soft drugs te nuttigen en dan snel weer terug naar huis. Daardoor wordt Amsterdam onleefbaarder voor de belastingbetalende inwoners. Soortgelijke voorbeelden zijn ook voor Thailand ter bedenken.
    Wat pensionado’s betreft : ik heb na 18 jaar in dit land de indruk dat een grote meerderheid van hen zich netjes gedraagt en een welkome steun is voor de lokale economie. Voor hen voorziet mijn snode plan daarom ook niet in straf expeditie.
    Overigens begrijp ik dat bij sommigen mijn positie als elitair overkomt; daar heb ik vrede mee.

    • Nou, elitair is niet het juiste woord. Je zit zelf in Thailand en je wilt dat anderen niet naar Thailand komen? Dat noemen ze eerder egoïstisch.

     • harry zegt op

      Volledig met je eens , helaas zijn er enkele “farang” in Thailand wat zich ver verheven voelen boven andere “farang” .Misschien kunnen we dit het “reservekoning syndroom noemen”?
      Tja, voor sommigen is het moeilijk andere mensen in hun eigen waarden te laten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website