Vanaf 1 december worden centra voor het beheer van informele schulden operationeel. Deze aankondiging werd gedaan door Karom Phonphonklang, plaatsvervangend regeringswoordvoerder.

Deze stap volgt op een verklaring van premier en minister van Financiën Srettha Thavisin, gericht op het organiseren van de samenleving en het beteugelen van invloedrijke figuren. Het initiatief beoogt het probleem van informele schulden grondig en assertief aan te pakken. Lokale bestuurs- en politieambtenaren krijgen de taak om samen te werken aan concrete oplossingen.

Karom meldde dat vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Anutin Charnvirakul opdracht heeft gegeven tot het oprichten van centra in elke provincie, district en districtskantoren voor het beheer van onofficiële schulden. Deze centra, die morgen starten, zullen ondersteuning bieden aan mensen met onofficiële schulden. Personen met dergelijke schulden worden aangemoedigd zich online te registreren via “schuld.dopa.ga.maar.th” of bij het Damrongtham Center in hun lokale districtskantoor in geval van problemen met online toegang.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken zal administratieve en juridische middelen inzetten om deze kwesties te bemiddelen en op te lossen. Complexe gevallen die buiten de administratieve controle vallen, worden doorverwezen naar relevante instanties. Deze inspanning van de regering markeert een belangrijk beleidsinitiatief, benadrukkend het belang van het aanpakken van financiële uitdagingen waar burgers mee kampen.

3 reacties op “Gecoördineerde aanpak van informele schulden: Nieuwe centra openen morgen!”

 1. Erik Kuijpers zegt op

  Komen er dan wettelijke regels voor schuldsanering en komt er een soort ‘volksleenbank’ waar de burgers tegen marktrente en normale voorwaarden kunnen lenen? Het probleem ligt in dit land bij de loansharks die grof rente rekenen en geweld niet schuwen als je een termijn achterloopt. Moord en verminking worden niet geschuwd.

  Maar de loansharks hebben dikke vrienden aan de top dus hoe wil je dat er doorheen jagen in het parlement?
  OK, ik geef de overheid het voordeel van de twijfel. Maar ik moet het nog zien. Vorige kabinetten hadden er ook de mond van vol…

 2. haki zegt op

  Na lezen van dit artikel komt gelijk mijn verbazing over het gemak om auto’s en scooters/motorfietsen te kopen.

  Doordat ik zelf afgelopen 2 jaar in Bangkok bezig ben geweest met aanschaf van 2 brommers (eerst voor mijn vrouw en daarna voor mezelf), ontdekten we ook dat vele motorshops niet happig zijn om je cash een brommer te verkopen. Ze hebben veel liever dat je het met een banklening doet, waarover de motorshop dan een percentage van de bank ontvangt. En zo moet je voor een brommer i.p.v. THB 60.000, uiteindelijk wel THB 80.000 betalen. In Surin zag ik ook hoe er “repos”-brommers (brommers die de bank in beslag heeft genomen) via motorshops weer in de verkoop kwamen.
  In Bangkok zouden er zelfs motorshops zijn, die je geen brommer zonder lening verkopen.

  En dit zijn geen sharkloans, waar deze posting over gaat, maar officiële leningen van de bank!!!!

  Haki

 3. Atlas van Puffelen zegt op

  Klopt, haki, met minder als 10 % aanbetalen loopt [rij] je met je nieuwe bromfiets de deur uit.
  Er zijn er zelfs die met 5% genoegen nemen, uiteraard bij de bank van lening die hun hebben.
  Lekker makkelijk innen voor beide partijen en dan bedoel ik niet jij als koper.
  Het probleem van schulden in de grijze en zwarte zone noem ik het maar, zit aanzienlijk dieper als de bijdehante geldlener die men de loanshark noemt.
  Uiteraard is de mentaliteit van veel Thailanders er ook niet echt op gericht om schuldenvrij te leven of toch wel gematigd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website