Een school voor beroepsopleiding in de stad Nakhon Si Thammarat sluit vier dagen haar deuren en een ziekenhuis is gedeeltelijk dicht als gevolg van een tekort aan leidingwater.

De school die 4.500 leerlingen heeft, gebruikt 30.000 liter water per dag. De school wil een tankwagen lenen om de watertanks van de school, die een capaciteit hebben van 40.000 liter, weer te vullen. De directeur denkt dat het watertekort kan worden opgelost voordat de school weer open gaat.

In het ziekenhuis is het dialysecentrum gesloten, dat 1.000 liter water per uur gebruikt. Enkele operaties zijn uitgesteld omdat de vijftien operatiekamers niet kunnen functioneren. Steriliseren is lastig en de wasserij heeft problemen. Er komen mobiele toiletwagens en dialysepatiënten gaan naar een ander ziekenhuis.

Veertig bewoners hebben gisteren in het Provinciehuis een petitie overhandigd, waarin de autoriteiten wordt opgeroepen het watertekort, dat al een maand duurt, aan te pakken. Ook zijn ze tegen het plan van de gemeente de distributie van water te privatiseren. Ze verwachten dat daardoor de waterrekening omhoog gaat.

Een dag eerder bestormden driehonderd bewoners het Provinciehuis waar een gemeenteraadsvergadering plaatsvond. Ze eisten een onmiddellijke oplossing van de watercrisis.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Gebrek aan water: School dicht en ziekenhuis gedeeltelijk gesloten”

 1. Fernand zegt op

  Ja ze hebben het veel te druk met de onderhandelingen met Rusland + de aankopen van thanks en helikopters.
  Water voor de arme mensen en farmers is niet zo belangrijk.
  Het zou misschien beter zijn dat bij de grote een water tekort zou zijn,
  Als ik dat allemaal lees wat een knoeiboel het hier in Thailand is kan ik niet meer eten.
  In September terug naar mijn geboorteland en vaarwel Thailand.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website