De Ford Ranger blijkt een enorm verkoop succes. Het afgelopen jaar werden er in Azië ruim 134.000 pick-up trucks van dit model verkocht en dat is 22 procent meer  dan in het voorgaande jaar.

Volgens de fabrikant is dat te danken aan de robuustheid, het vermogen, de slimme technologieën, het ontwerp, de brandstofefficiëntie en het comfort van de Ranger.

De verkopen in landen als Australië, Nieuw-Zeeland, de Filippijnen, Taiwan, Thailand en Vietnam lieten een jaarrecord zien. In Thailand werden de meeste Ford Rangers verkocht. De Ranger eindigde in 2017 ook als de best verkopende pick-up truck in Vietnam, Taiwan, Cambodja, Myanmar en Nieuw-Caledonië, en was voor het derde achtereenvolgende jaar de best verkopende auto in Nieuw-Zeeland.

Bron: The Nation

17 reacties op “Ford Ranger best verkochte pick-up in Thailand”

 1. Rik zegt op

  Zit ook na te denken over de Ford Ranger. Begrijp alleen niet waarom de automaat aanzienlijk duurder is dan de manual versie….

  • Fransamsterdam zegt op

   En wel hierom:
   https://photos.app.goo.gl/fPdWWxgmUZHz02oU2

 2. Fransamsterdam zegt op

  In Thailand werden de meeste Ford Rangers verkocht. Akkoord.
  En dan vervolgt de originele tekst met ‘Also’ was het de best verkochte Pick Up in Vietnam etc.
  Daaruit mag niet geconcludeerd worden dat het in Thailand de best verkochte Pick Up was. ‘Also’ moet hier vertaald worden in de zin van ‘bovendien’.
  De best verkochte Pick Up in Thailand was in 2017 de Isuzu D-Max. Nummer twee de Toyota Hilux. Nummer drie de Ford Ranger.

  • Khun Peter zegt op

   Graag een bron waar je die aantallen vandaan hebt.

   • Fransamsterdam zegt op

    http://focus2move.com/thailand-best-selling-cars/

   • Fransamsterdam zegt op

    http://wardsauto.com/industry/thailand-light-vehicle-sales-rise-alongside-economy

    • Khun Peter zegt op

     Klopt dus ook niet want het zijn de resultaten over de eerste 8 maanden van 2017.

     • Fransamsterdam zegt op

      Ik vertrouw er maar op dat de lezers die de moeite nemen om de bronnen even te raadplegen tot een andere conclusie komen.
      Ik blijf erbij dat de kop van dit artikel niet juist is en moet luiden:’Isuzu D-Max best verkochte Pick Up in Thailand.’

      • Davis zegt op

       Van een zetduivel, kan geen sprake zijn, als het om vertalingen gaat ;~)
       Verder, veel lezers zijn narcisten, ze willen hun eigen vrouw of wagen – of diegene die ze zouden willen – als de beste zien. En al de rest is slecht, ook de journalisten die de wagens of andere metaforen eerder aangehaald, wel echt hebben mogen rijden, zien dat in hun ogen verkeerd.
       Mijn blind vertrouwen in Fransamsterdam blijft wel gelden, hij is echt wel onschuldig.
       En over een degelijke wagen bestaan in honderden magazines uitvoerige test results, en per land betrouwenswaardige dealerships.
       Voor het kampen met woorden, in zulke bedreven en gedetailleerde materies,
       moeten we een nieuwe discipline uitvinden. Enkele anciens van dit blog kunnen alvast meedingen om een titel voor de discipline ;~)
       Mvg, David Diamant,

       • Fransamsterdam zegt op

        Ik heb geen auto, maar mijn voorkeur zou uitgaan naar een klassiek gelijnde sportcoupé waarvan er heel weinig verkocht zijn. Zulks ter verhoging van de exclusiviteit. Men denke aan de Monteverdi 375L.
        Overigens heeft mij een paar jaar geleden het genoegen mogen smaken om regelmatig in een Toyota Hilux in de contreien van Pattaya te zijn rondgereden, en ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was door de luxe en het comfort dat zo’n Pick Up (in het Zuid-Afrikaans gewoon ‘bakkie’) heden ten dage biedt.

     • Ger-Korat zegt op

      Van de website marklines.com en dan sales volume 2017 Thailand

      voor pick-ups :
      Isuzu 146.146 marktaqndeel 34,4%
      Toyota 133..458 marktaandewl 31,5%
      Ford 52.664 marktaandeel 12,4%
      Mitsubishi 46.904 marktandewl 11,1%
      en nog een paar kleinere.

      Als je het artikel in de Nation leest lijkt het een gesponsorde artikel te zijn. Want er wordt niet gerept over andere merken in andere landen en misschien verkochten ze in andere landen eerst geen pickups en er worden geen vergelijkingen gemaakt met andere merken terwijl er wel over records worden gesproken. Nou als je dan zoals ik heb gedaan een vergelijking laat zien dan weet je dat Fors een kleintje is in Thailand.

      • Ger-Korat zegt op

       Kleine aanpassing
       Isuzu 146.165

 3. Henk zegt op

  Als ze zoveel Ford.s verkopen snap ik nog steeds niet waarom het soms maanden tot een half jaar moet duren voordat ze eens eindelijk een onderdeel binnen hebben na een schade of pechgeval .
  Is niet alleen mijn mening maar vele weten dat ook uit de vervelende ervaringen met Ford

 4. Jomtien TammY zegt op

  Denk ook dat dit niet klopt!
  Isuzu D-max is veel meer verkocht, al een paar jaar na mekaar…

 5. Hua zegt op

  Zo’n Ford Ranger mag er dan wel mooi uitzien maar gezien de vele technische problemen blijft het een kneus.
  Beste pickup tucks in Thailand zijn Toyota en Isuzu.
  Ook kunnen op elke hoek van de straat deze auto’s gerepareerd worden als ze ouder zijn.
  Onderdelen in overvloed.
  Niet voor niets zijn de Toyota en Isuzu op latere leeftijd nog erg prijzig.
  Ford Ranger zijn dan te koop voor afbraakprijzen.

 6. Luit zegt op

  Vind het een mooie bak hoor, maar waarom zo bak aanschaffen als je zeg maar in Bangkok of Pattaya woont, toch niet voor die ene keer dat de wegen blank staan en je net boodschappen moet doen????

 7. robert vereecke zegt op

  Heb vroeger met diverse Ford modellen gereden (als company car en geen eigen keuze) en ik beschouw het merk Ford als een product van middelmatige kwaliteit, niet bij de besten, niet bij de slechtsen. Vooral de afwerking valt tegen. Ik beschouw nog steeds de Duitse en Japanse modellen als de besten. Voor Thailand betekent dit Isuzu, Toyota en Mistubishi rekening houdend met het dealernetwerk en de naverkoop slagkracht en zoals Hua schrijft : de tweedehands verkoopwaarde. De Ford Ranger ziet er prachtig uit, mooie kleuren maar ik stel mij vragen wat het resultaat na 5 jaar rijden is.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website