De bekende verre reizen specialisten Baobab en Summum zijn failliet. Vandaag heeft de moedermaatschappij Terra Travel financieel onvermogen aangemeld bij de SGR. Baobab en Summum organiseerden ook rondreizen in Thailand.

Terra Travel vervoerde in zijn hoogtijdagen jaarlijks meer dan 20.000 passagiers. Het bedrijf realiseerde in 2011 nog een omzet van € 26,5 mln euro.

Consumenten die bij Terra Travel BV een reis onder de SGR-garantieregeling hebben geboekt, ontvangen binnenkort een e-mail (op het e-mailadres zoals opgegeven aan Terra Travel) waarin staat of SGR hun reis uitvoert of het vooruitbetaalde reisgeld terugbetaalt.

Op de website van Baobab staat het volgende te lezen:

 Na 41 trotse jaren met prachtige reizen, geweldige reisleiders en tienduizenden tevreden gasten, tot de dag van vandaag, is een dergelijke reisorganisatie helaas niet langer zelfstandig houdbaar.

Wij hechten er waarde aan u direct en persoonlijk te informeren en hopen dat u, ondanks de inhoud van dit bericht, een fijne reis zult hebben en dat u positief zult terugdenken aan ons, onze reizen en onze collega’s in binnen en buitenland.

Wij hebben het met heel veel liefde en passie voor u gedaan.

Met vriendelijke groet, namens alle collega’s en reisleiders,

De directie van Terra Travel BV.

4 reacties op “Financieel onvermogen touroperators Baobab en Summum”

 1. cor verhoef zegt op

  “Avontuurlijke groepsreizen” zijn niet meer van deze tijd en het verbaast mij dat het nog zo lang geduurd heeft. “Georganiseerd” avontuur is een contradictio in terminis. Ik heb begin jaren negentig in midden-Amerika (Guatemala, Belize, Honduras en Mexico) als reisleider gewerkt voor Afriesh Reizen, een touroperator die avontuurlijke reizen organiseerde met name de zgn “Overland Treks” in Afrika, groepsreizen die soms een half jaar duurden (van Cairo tot Kaapstad).
  In die tijd waren mensen minder kritisch en er waren nog geen mobiele telefoons, Internet e.d. In de huidige tijd moet alles sneller, en de consument snapt inmiddels ook wel dat wanneer je avontuur wilt, je dat niet ingedeeld wil zien in een dag tot dag schema.
  Jammer, want ik ken die mensen van Summum en Baobab. Een van de weinige organisaties die hun reisleiders niet voor een hongerloon lieten werken.

 2. Ronny piëst zegt op

  Officieel is dit bedrijf nog niet failliet. Het is aangemeld bij de SGR. ( stichting garantie fonds reisgelden) en er zal waarschijnlijk worden gekeken maar een doorstart of overname. Wel is het advies om geen geld meer over te maken naar Terra Travel omdat deze betalingen niet meer worden vergoed door de SGR.

 3. Leo Th. zegt op

  Helaas zijn per 22 augustus jl. ook alle boekingen via Clever-hotels wegens insolvabiliteit geannuleerd. Claims voor reeds betaalde boekingen kunnen eventueel in oktober/november bij de curator ingediend worden, maar daar zal niet veel meer te verhalen zijn. Op de vergelijkingssite van Trivago kwam Clever-hotels vaak als de voordeligste uit de bus. Clever-hotels is gevestigd in Hamburg en niet aangesloten bij SGR/ANVR. Er zijn veel gedupeerden, met name reizigers die op korte termijn zouden afreizen en hun hotelovernachtingen gecanceld zien. Ook ik was via Trivago op hun site beland en had een hotel in Thailand geboekt.

 4. Ron Piëst zegt op

  Dat is slecht nieuws voor alle mensen die bij Clever hebben geboekt , en al hebben betaald. Gebruik zelf altijd booking. com niet altijd de goedkoopste maar betaal pas in je hotel en vaak de mogelijkheid om gratis te aneren of om de booking te veranderen.Zo zie je maar dat het toch altijd beter is om bij een SGR aangesloten bedrijf te boeken


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website