Foto: © Alexander Mazurkevich / Shutterstock.com

Wie zich te uitdagend kleed tijdens Songkran en het waterfeest kan een boete krijgen van maximaal 5.000 baht zo waarschuwen de autoriteiten. Tijdens de eerste dag van Songkran wordt vooral Khao San Road en Silom in Bangkok, goed in de gaten gehouden. Beide trekken veel feestvierders en de alcohol vloeit er rijkelijk wat mogelijk kan zorgen voor onzedelijk gedrag. 

Het is op die plaatsen ook verboden om anderen met wit poeder te besmeuren omdat niet iedereen daar van gediend is en het kan leiden tot agressie. Op het gebruik van hogedruk spuiten staat een maximumstraf van zes maanden gevangenisstraf en een boete van 50.000 baht.

De festiviteiten op Silom en Khao San beginnen om 10 uur en worden geacht om 21 uur te eindigen. In de omgeving zijn controlepunten.  Andere plaatsen waar gefeest wordt, zijn Wat Saket (Golden Mount), Siam Square en bij winkelcentrum CentralWorld. Traditionele festiviteiten worden gehouden langs de Chao Phraya, met name op de Yodpiman bloemenmarkt en Asiatique the Riverfront.

Bron: Bangkok Post

2 reacties op “Feestvierders mogen zich tijdens Songkran niet te sexy kleden”

 1. Rob V. zegt op

  En wie bepaald wat er ’te uitdagend’ is? De figuren die andere betasten zijn diegene die fout zitten. Volgens onderzoek zou meer dan de vrouwen seksueel lastig worden gevallen. Maar zelfs al zou je alleen in een G string ronddansen (ja dat is niet fatsoenlijk zullen de meeste mensen eens zijn), dan nog is dat nimmer een reden om iemand te betasten. Dat is de denkwijze van conservatieve figuren zoals El Generalisimo…

  Volgens de BangkokPost is het besmeuren ook verboden ivm (valse) beschuldigingen van betasting/aanranding. En te sexy kleden kan je een boete van 5000 baaht opleveren. Aanranding geeft een boete van 200.000 baaht of een maximum celstraf van 10 jaar.

  Bron:
  http://www.buriramtimes.com/half-thai-women-victims-sexual-assault-songkran/
  https://www.bangkokpost.com/news/security/1445366/smear-attacks-banned-at-silom

 2. Ton zegt op

  Net zoals met alles in het leven waar een (onacceptabele) grens wordt gepasseerd is het gebeuren een kwestievan “belasting” en “belastbaarheid”. Een ethisch standpunt waar gesteld wordt dat in wat voor omstandigheden ook de handjes moeten worden thuisgehouden kan als bewonderenswaardig worden gezien. De praktijk is echter dat een G-string nou eenmaal meer provoceert dan een lange onderbroek, (ik meen zelfs dat het uitdagen nou juist de bedoeling van het G-string ontwerp is). En hoe je het ook draait of keert als je regels voor gedrag wil stellen lijkt het verstandiger uit te gaan van de praktijk dan van Ethische standpunten. Dus voor mij: niet uitdagen en je ook niet laten uitdagen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website