Thaise taxichauffeurs komen nog al eens negatief in het nieuws maar we moeten niet iedereen over één kam scheren zo blijkt weer eens. Een gepensioneerde Amerikaanse politieofficier (74) heeft 9.800 dollar (300.000 baht) teruggekregen die hij dinsdag in een taxi had laten liggen.

De taxichauffeur had, toen hij zijn wagen schoonmaakte, onder een stoel een tasje gevonden met geld. Hij belde met het verkeersradiostation Jor Sor 100 dat in zulke gevallen een oproep doet. Later kreeg hij een telefoontje van de luchthavenpolitie die wist te melden dat een Amerikaanse toerist op Suvarnabhumi aangifte had gedaan van de vermissing van zijn tasje.

De taxibestuurder reed terug naar de luchthaven en gaf de Amerikaan zijn tasje terug. Die was zo blij dat hij vertelde plannen te hebben om zich in Thailand te vestigen, maar nu was hij overtuigd.

Bron: Bangkok Post

5 reacties op “Eerlijke taxichauffeur geeft 9.800 dollar terug aan passagier”

 1. RoyalblogNL zegt op

  De verbazing over het vinden en teruggeven is minder groot dan de verbazing over mensen die nog steeds reizen met zulke belachelijk grote bedragen aan cash. En het dan niet eens op het lichaam meenemen, maar in een tasje. Dan verdien je bijna het geld kwijt te raken.

 2. Jacques zegt op

  De ware toedracht tot het verlies laat zich raden, maar als deze reiziger dit gedrag zich eigen heeft gemaakt houd ik mijn hart vast voor zijn toekomst. Alleen een kat heeft velen levens en ik zal deze man niet aanraden dit gedrag te herhalen, zoveel mazzel is maar weinigen gegeven. Deze Thai heeft in ieder geval wel de Boeddha in zijn hart en dat is goed om te lezen.

 3. John Zoet zegt op

  ik hoop dat deze taxi chaufeur beloond is met 10 %.
  fijn dat er toch nog van deze mensen bestaan

 4. Fer zegt op

  Ik hoop dat de man rijkelijk beloond is voor zijn eerlijkheid.

 5. Tony zegt op

  Heb zelf op de airport tas met telefoon en laptop kwijtgeraakt
  Mij werd advies gegeven bij de balie van gevonden voorwerpen te gaan en mijn verhaal daar te vertellen.
  Nou het was wel hectische en druk op de airport en ook druk bij de balie van verloren en gevonden voorwerpen en mij werd dus uitvoerig verteld dat men naar videobeelden aan het nakijken was en een half uur later werd mij medegedeeld dat men de tas had gevonden….Nog steeds ben ik de medewerkers van de airport dankbaar.
  Top service en ook de Thaise politie verdient mijn oprechte complimenten voor goede hulpvaardigheid.
  Mensen Let goed op je spullen bij aankomst of vertrek want alles gaat gehaast en dan vergeet je snel ook als je vandaag de dag ook niet zo jong meer bent….
  TonyM


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website