Bijna 3.000 gevangenen in de twee belangrijkste gevangenissen van Bangkok, de Bangkok Remand Prison en de Central Women’s Correctional Institution, zijn, besmet met Covid-19.

Directeur-generaal Correcties Aryut Sinthoppan maakte bekend dat er 2.835 besmettingen zijn onder gedetineerden. Deze bekendmaking volgt nadat democratie-activist Panusaya Sithijirawattanakul op Facebook liet weten het virus in gevangenis te hebben opgelopen. Volgens haar hebben veel gevangenen een corona infectie opgelopen.

Panusaya werd op 6 mei vrijgelaten nadat ze 59 dagen had vastgezeten in de Central Women’s Correctional Institution.

Aryut zegt dat de meesten van hen worden behandeld in de veldhospitaals die buiten de twee gevangenissen zijn opgezet of in het Corrections Hospital, zei hij, terwijl degenen die in een ernstiger toestand verkeerden, zijn opgenomen in externe ziekenhuizen.

Nieuwe gevangenen worden minstens 21 dagen in quarantaine geplaatst en moesten twee negatieve tests hebben voordat ze naar de gebruikelijke vleugel worden verplaatst, zei hij. Aryut zegt dat hij het aantal besmette gedetineerden als gering beschouwd in vergelijking met het aantal besmettingen in het hele land. Zo gauw er voldoende vaccins beschikbaar zijn zal het personeel en de gedetineerden gevaccineerd worden.

Volgens de afdeling Correcties waren er op 5 mei 3.238 gevangenen in de Bangkok Remand Prison en 4.518 in de Central Women’s Correctional Institution. De website prison studies.org meldt dat er per 1 april van dit jaar 307.910 mensen vastzitten in Thaise gevangenissen, inclusief gevangenen in voorlopige hechtenis.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Duizenden gevangenen in Thailand besmet met Covid-19”

 1. G.J. Krol zegt op

  Ik vind het een bloody shame hoe de gevangenen in Thailand worden behandeld. Te oordelen naar de foto, hoogstwaarschijnlijk een waarheidsgetrouw beeld, worden gevangenen hier nog minder dan als beesten behandeld.
  Ik vind Thailand een mooi land maar ik realiseer me steeds meer dan veel Thai gewoon egoïstisch zijn en geen barst geven om anderen.
  Voorbeeld? Onlangs sprong iemand in Chiang Mai van de naar verluidt 4e verdieping in een poging zichzelf om het leven brengen, of tenminste aandacht te eisen voor haar benarde situatie. Een reactie in Thailand was: laat ze dat maar in stilte doen.

  Ander voorbeeld: Een farang in Chiang Mai, lijdend aan HIV, is gestorven. Dat was voor een Thai aanleiding om daar heel vrolijk om te doen. Een farang opgeruimd die ook nog eens HIV besmet was.

  Ik voel me moreel verplicht om nog een keer naar Chiang Mai terug te gaan, en dat zal ik met veel plezier doen, maar daarna zoek ik een andere bestemming. Mijn liefde voor de Thai is danig bekoeld.

  • fred zegt op

   Dit soort reacties zal je overal aantreffen ook bij ons zijn vele gelijkaardige reacties die getuigen van weinig respect.
   Het internet heeft natuurlijk meegebracht dat de mening van de grootste nozems nu ook te lezen zijn.

   Omtrent de gevangenissen hebben wij ooit een documentaire mogen bekijken via de Vlaamse Club Pattaya en daar toonde men een zeer realistisch beeld over het gevangenis leven. Het was uiteraard geen pretje maar ook niet die hel zoals ze al wel eens wordt voorgesteld. Gevangenen hadden er een zekere vrijheid binnen de muren. Ook konden ze naar winkeltjes en werden er activiteiten voor ze voorzien. Maar gevangenissen zijn nergens echt the place to be.

 2. Jm zegt op

  Hoeveel zijn er daarvan al gestorven?
  We zullen alles nog niet weten van Thailand denk ik.

 3. PEER zegt op

  Bloody shame??
  In Het Westen was de situatie in de gevangenissen 70 jr geleden ook zo. Momenteel is het geen straf meer om in Nederland gedetineerd te zijn.
  Bovendien weet men, dus ook farang, wat er te wachten staat in de Thaise gevangenis.
  En de Thaise overheid houd de afbeeldingen ook niet geheim. Men mag ziet wat je te wachten staat in de gevangenis.
  Wanneer je dan ook nog hutjemutje bijeengepakt zit, is het niet ondenkbaar dat de Covid-19 infektie snel opgelopen wordt.

 4. chris zegt op

  Bedenk een paar andere lokaties in dit land waar veel mensen tegelijk samenkomen, en je kunt redelijk goed voorspellen waar de volgende uitbraak van het virus plaatsvindt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website