October 21, 2020: King of Thailand Rama X Maha Vajiralongkorn Royal Thai Air Force Boeing 737-800 BBJ2 airplane at Munich Airport in Germany (Markus Mainka / Shutterstock.com)

De Duitse regering laat weten dat de Thaise koning tot nu toe geen regels heeft overtreden, zoals het verrichten van politiek werk op Duits grondgebied. Een vergadering van de commissie buitenlandse zaken van de Bundestag is tot deze conclusie gekomen.

De Duitse regering is van mening dat de koning zo nu en dan besluiten mag nemen, zolang hij niet zijn werk continu op Duitse bodem doet. Men blijft bij het standpunt dat het onacceptabel is om in Duitsland politiek te bedrijven. Minister Heiko Maas (Buitenlandse Zaken) zei eerder dat Duitsland wel de gang van zaken nauwgezet blijft volgen.

Over de activiteiten van de koning, die veel in Duitsland verblijft, zijn in de Bundestag vragen gesteld door een parlementslid. Thaise demonstranten vragen zich al langer af of er staatszaken worden geregeld tijdens het verblijf in een ander land, zoals het ondertekenen van koninklijke bevelen en de begroting.

De commissie heeft benadrukt dat de Thaise koning een visum heeft dat hem toestaat enkele jaren als privé persoon in Duitsland te verblijven en ook dat hij als staatshoofd diplomatieke onschendbaarheid geniet. Zijn visum intrekken zou tot een verregaand diplomatiek incident leiden.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website