Yorn Chiranakhon, arts en een hoge ambtenaar bij het ministerie van volksgezondheid heeft vrijdag in Nonthaburi, in dronken toestand, een bewaker aangereden. Het slachtoffer is 20 meter meegesleurd en ligt in coma op de intensive care in het ziekenhuis.  

Yorn heeft inmiddels toegegeven de bewaker te hebben aangereden, maar hij zegt dat hij de man niet gezien had omdat het donker was. De bewaker werd aangereden toe hij een hek sloot. Volgens een getuige was de ambtenaar stomdronken en kon hij nauwelijks op zijn benen staan. De politie zegt dat Yorn een bloedtest heeft geweigerd.

Gisteren verdedigde Yorn Chiranakhon zich op een persconferentie, nadat er op social media veel aandacht was voor het ongeluk en zijn vermeende dronkenschap. Volgens hem was hij niet gevlucht en wil hij alle medische kosten van de bewaker vergoeden. Vragen over zijn dronkenschap weigerde hij te beantwoorden.

De woordvoerder van het ministerie zei tijdens de persconferentie dat men het politieonderzoek eerst afwacht alvorens te besluiten of de ambtenaar gestraft gaat worden.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Dronken hoge ambtenaar rijdt bewaker aan”

 1. Pieter zegt op

  Hoge ambtenaar??
  Volgens ThaiVisa was het nota bene een dokter, een medicus.

  In de zelfde mail stond ook een bericht dat Thailand streeft naar de eerste plaats, inzake ongelukken in het verkeer, en zou het uitkomen op een gemiddeld van 82,6 doden per dag, en meer dan 2500 gewonden.
  Het wordt inderdaad met de dag gekker, vorige week deed ik zoals te doen gebruikelijk mijn dagelijkse fietsronde.
  Het is op een vergelijkbare smalle provinciale weg.
  In tegengestelde richting komt een zware tankwagen met aanhanger, inhalen in de bocht.
  Hij had totaal geen overzicht wat er van tegengestelde richting aan kwam.
  Het liep goed af, anders had ik dit niet kunnen schrijven, maar als je met gevaarlijke stoffen zoiets uithaalt, moet je toch wel een hersenloos persoon zijn, en bevestigd ook het gigantische aantal verkeersongelukken hier.

  • janbeute zegt op

   Ik werdt twee dagen geleden geconfronteerd met twee racende postbodes elk op een Honda Dream .
   Volgeladen met uitpuilende tassen met post en pakketten .
   Op een onoverzichtelijke S bocht met een ononderbroken gele lijn kwamen ze aanstormen , passeerden een scooter scopy I en reden op de helft van mijn wegdeel .
   Gelukkig voor hen was ik op de bike en kon ik ze ruimte geven .
   Was ik met de Mitsch geweest dan had het er vast anders uitgezien . We staan nu eindelijk op de eerste plaats op de wereld ranglijst van verkeers ongevallen .

   Jan Beute .

 2. peter janssen zegt op

  of het nu een dokter was of een eenvoudige boer is volledig irrelevant. Ook niet of je te pletter wordt gereden door een vrachtwagen met giftige stoffen of met kippenstront. Waar het om gaat is dat de Thai de kwaliteit mist om gevaarlijke situaties te vermijden, niet geleerd heeft om zich verantwoordelijk te gedragen, dus ook niet kan rijden, zich in zijn auto voelt als de heerser van de weg en die op geen enkele manier kan omgaan met medeweggebruikers die hem een strobreed in de weg leggen.

  • Jacques zegt op

   Beste Peter, de relevantie zit hem volgens mij in het feit dat dit een dokter is en die moet toch wel op de hoogte zijn wat alcohol met de mens doet in het verkeer. Ik mag hopen dat de desbetreffende man zonder drank op, dit soort toestanden niet uithaalt. Niets menselijk is mij vreemd dat begrijp ik wel maar nogmaals de lat mag hoger gelegd worden bij een persoon die wel doorgeleerd heeft en veel beter moet weten en zeker dit soort grappen niet moet uithalen. Dit is een voorbeeld figuur en ik weet wel of je door de hond of kat gebeten wordt doet allebei pijn, maar nogmaals er is weldegelijk verschil. Ik ben benieuwd wat dit politieonderzoek zal opleveren. De niet meewerkende houding van deze arts en het uitblijven van onderzoek naar het alcoholpromillage stemt mij niet gerust op een juiste afhandeling. In Nederland kan onder voorwaarden dwang worden toegepast bij bloedafname en wordt er zwaarder gestraft bij weigering. Hoe dat er hier toegaat laat zich raden. Wordt vervolgd en ik hoop dat het slachtoffer snel uit de coma komt maar het klinkt erg zorgwekkend en vaak is men blijvend beschadigd in dit soort situaties als men dit al overleefd.

 3. Christiaan H zegt op

  Deze hoge ambtenaar/arts komt er zeker goed van af, leert de ervaring. Een beetje betalen voor het slachtoffer en dan alle in de bekende doofpot.

  • FonTok zegt op

   Had eens een buitenlander moeten doen, dan was Thailand en de media te klein geweest. Dan hadden we allang foto’s gezien van een zielige man aan een tafel omgeven door pronkende “wat zijn wij toch goed” politie mensen. En niks weigeren van een alcoholtest. Die was meteen de bak ingeslingerd. Ik haat dat meten met meerdere maatstaven in dit land. Het is triest dat deze man er inderdaad waarschijnlijk vanaf gaat komen met een beetje geld.

 4. Rob zegt op

  Dit is nou precies een van de redenen waarom ik lekker in Nederland blijf wonen met mijn Thaise liefje


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website