Drie toeristen zijn gewond geraakt door pistoolschoten toen een dronken Thaise student (27) om zich heen begon te schieten in een restaurant in Chiang Mai. De dader zou tot zijn daad gekomen zijn omdat een serveerster in het restaurant hem had afgewezen, schrijft Bangkok Post.

De politie van Chiang Mai heeft de man gearresteerd en liet weten dat de verdachte een betekenis heeft afgelegd. Hij heeft rond middernacht vijf keer geschoten met een 9mm pistool in een druk restaurant op de Nimmanahaemin Road. De schutter is een zesdejaars student aan een universiteit in Bangkok. De man verklaarde dat hij zat te flirten met de serveerster in het restaurant, maar zij wees hem af. Haar buitenlandse vriend zou hem daarop hebben aangevallen

De student is vervolgens naar zijn auto gelopen om het pistool op te halen. Daarna begon hij te schieten in het restaurant, hij vluchtte na de schietpartij, maar werd later opgepakt in een huis.

De drie gewonde toeristen zijn een Canadees, een Koreaan en een Thai. De slachtoffers zijn naar ziekenhuizen in de omgeving overgebracht.

De politie brengt de verdachte poging tot moord, het dragen van een vuurwapen zonder vergunning en bezit van een vuurwapen in een openbare ruimte ten laste.

3 reacties op “Drie toeristen gewond bij schietpartij restaurant Chiang Mai”

 1. Khun Peter zegt op

  Er zijn veel wapens in omloop en gemakkelijk te krijgen. Dat is een groot probleem in Thailand.
  Thai die in de buurt wonen van de grens met Cambodja wippen vaak even de grens over om daar een wapen te kopen. Goedkoop en overal te krijgen zo vertelde mijn vriendin.

  • Henk van't Slot zegt op

   In Nederland lid geweest van een schietvereniging,om die redene was ik geintereseerd hoe de wetgeveing hier in Thailand is omtrent wapenbezit.
   Voor een Thai is het eenvoudig om een wapen aan te schaffen,hij koopt er een bij de wapenhandel en laat hem registreren bij de politie,en dan mag hij hem thuis hebben om huis en haard te beschermen.Wordt dan wel even nagetrokken met wie ze te maken hebben.
   Gaat hij er mee rondlopen,of hij heeft hem in zijn auto,dan heeft hij een probleem.
   In de isaan hebben haast al die rijstboeren een geweer,schieten ze die rijstratten mee af,die ze ook opeten.

   • BA zegt op

    In de Isaan zijn ook een hoop zelfbouw wapens in omloop. Zo ben ik wel eens een middagje gaan schieten met mijn schoonvader met een zelfbouw geweer. Heel primitief, een soort musket welke je nog met zwart kruit laden moest maar niet te min wel een vuurwapen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website