Niet alleen Singapore Airlines snijdt vanaf midden deze maand in het aantal vluchten naar Bangkok, zoals gisteren gemeld, maar ook Cathay Pacific en Hong Kong Airlines zetten er het mes in vanwege de aangekondigde actie Bangkok Shutdown.

De drie maatschappijen hebben Airports of Thailand (AoT) nog niet geïnformeerd over hun plannen. Een bron bij AoT zegt dat ook enkele Chinese luchtvaartmaatschappijen in Shenzhen van plan zijn vluchten te annuleren.

Vanwege mogelijke onbereikbaarheid van Suvarnabhumi en Don Mueang als gevolg van verkeersopstoppingen heeft de luchthaven de Association of Thai Travel Agents gevraagd reizigers in kleine groepjes in Makkasan Airport Rail Link station te laten inchecken en hen verder te laten reizen met de ARL.

Bij Suvarnabhumi wordt een extra parkeerterrein in gereedheid gebracht mochten auto’s niet bij de terminal kunnen komen. Tussen dit parkeerterrein en de luchthaven rijdt een shuttlebus.

Wanneer Don Mueang per auto moeilijk bereikbaar wordt, wordt de vrachtloods in gebruik genomen als parkeerterrein. Er gaat ook een shuttletrein rijden tussen station Don Muang en Laksi, voor het geval dat de Vibhavadi Rangsitweg wordt geblokkeerd.

(Bron: Bangkok Post, 6 januari 2014)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

21 reacties op “Drie luchtvaartmaatschappijen annuleren vluchten naar Bangkok”

 1. Nynke zegt op

  Heeft iemand enig idee wat er gebeurd op het moment dat je vlucht gecanceld wordt? Ik vlieg begin februari met Etihad naar Bangkok, en vroeg me af of je dan gewoon omgeboekt kan worden naar een vlucht naar bijvoorbeeld Maleisië?

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Nynke Singapore Airlines boekt om of restitueert het betaalde bedrag. Zie https://www.thailandblog.nl/nieuws/singapore-airlines-schrapt-19-vluchten-naar-bangkok/ Verder heb ik geen gegevens.

  • cindy zegt op

   Als je zelf een vlucht hebt geboekt (en dus geen pakketreis bij een reisbureau) dan heb je bij een gecancelde vlucht door de vliegtuigmaatschappij 2 opties. De eerste is je geld terug van je vliegticket. Let wel in dit soort situatie geld je annuleringsverzekering niet (overmacht zoals politieke ongeregeldheden, aswolken, aardbevingen etc) en het geld van je eventuele geboekte accommodaties, activiteiten etc ben je dan dus kwijt (mits je bij het hotel zelf kosteloos mag annuleren).
   De tweede optie is inderdaad omboeken. Of je ook naar een heel ander land omgeboekt mag worden is echter maar de vraag. Ze mogen je omboeken naar de eerst mogelijke beste alternatief. Hierbij moet wel de kanttekening gemaakt worden dat er op die vlucht dan dus wel nog stoelen beschikbaar moeten zijn.

   • Cornelis zegt op

    Als je in je reactie ‘mits’ door ‘tenzij’ vervangt klopt je een heel stuk beter…………….

 2. Sabine zegt op

  B.v.d. Voor verdere reacties en info
  Gr. sabine

 3. peter zegt op

  Dinsdag 13 Jan. vertrek ik richting BKK.
  Alwaar ik de 14 de hoop te landen, even na het middag uur.
  Een scherp oog houd dit medium in de gaten….
  Hoe naar het hotel….bus -taxi -skytrain….will see

  normaal lukt dit binnen een dik uur, maar deze keer word het spannend begrijp ik.

  Gr. P.

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Peter Het openbaar vervoer in Bangkok wordt bij de acties ontzien. Ik zou kiezen voor de Airport Rail Link en daarna BTS of MRT met indien nodig aansluitend een taxi of tuktuk.

 4. Wim zegt op

  Peter ik hoop dat je je ticket nog even controleert want dinsdag 13 januari kan niet correct zijn. Het is maandag 13 of dinsdag 14 januari.
  Ik vertrek zelf op 21 januari naar Bangkok met Eva air en vlieg vervolgens door naar Chiang Mai. Als ik het allemaal goed begrijp heeft de protestgroep beloofd de vliegvelden met rust te laten. Dus lijkt mij de actie van de luchtvaartmaatschappijen overdreven. Maar goed we zullen het zien
  mvg.

 5. wim zegt op

  Vertrek de 13de vanuit Bangkok met China Airlines naar Amsterdam, kan één van de lezers advies geven wat te doen? Ik logeer de laatste paar dagen in Bangkok. Alvast dank!

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Wim Het beste advies lijkt me contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij. Die heeft de meest actuele informatie. Wij hobbelen er altijd achter aan, hoe snel we onze lezers ook willen informeren.

  • Elly zegt op

   Gewoon gaan. Openbaar vervoer blijft functioneren, misschien wat drukker dan anders dus neem je tijd. Ook de bezienswaardigheden die Bangkok te bieden heeft blijven gewoon toegankelijk.
   Note; Het zijn acties, geen gevechten.
   Veel plezier!

 6. Nynke zegt op

  Ik heb trouwens net het originele bericht van de Bangkok Post gelezen en daarin staat het toch net iets anders;

  Airport general manager Rawewan Netrakavesna said on Sunday Singapore Airlines and Cathay Pacific planned to cut the number of flights to Bangkok by merging certain flights with others due to fewer passenger numbers.

  http://www.bangkokpost.com/news/local/388035/airport-mulls-plans-to-cope-with-protest-as-flights-cut

  Dus een deel van de vluchten wordt gewoon geannuleerd/samengevoegd zodat ze niet met half volle vliegtuigen hoeven te vliegen.

  • Cornelis zegt op

   Hoe bedoel je ‘toch net iets anders’? Natuurlijk zijn er minder vluchten omdat er minder passagiers verwacht worden, maar dat lagere passagiersaanbod wordt toch juist veroorzaakt door de huidige en verwachte gebeurtenissen in Bangkok?

   De ‘Straits Times’, toonaangevende krant in Singapore, schreef hierover het volgende:

   Singapore Airlines will axe 19 flights to Bangkok in the coming weeks as political tensions in the Thai capital keep some travellers away.
   Travel agents are also seeing fewer bookings as leisure travellers opt for less-troubled spots in Thailand like Phuket. The slowdown has even affected Bangkok’s popularity as a destination for corporate travel, and meetings, incentives, conferences and exhibitions (Mice) events, they said.

   SIA, which flies five times a day to Bangkok, will cancel about one in 10 flights between Jan 14 and Feb 25.

   Affected customers will be put on other flights or given refunds if they choose to cancel their plans, airline spokesman Nicholas Ionides told The Straits Times.

   • Nynke zegt op

    Toen ik alleen het bericht hier gelezen had, kreeg ik de indruk alsof alle vluchten van die airlines naar Bangkok geannuleerd werden. Alsof het te onveilig was om naar Bangkok te komen bijvoorbeeld.
    Dat bedoel ik met net iets anders. Er stond hier niet duidelijk dat een DEEL van de vluchten geannuleerd werd, omdat er te weinig passagiers zijn, maar dat ze wel blijven vliegen op Bangkok, hetzij met minder vluchten per dag.

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Nynke De uitdrukkingen ‘zet het mes in’ en ‘snijden’ impliceren niet dat alle vluchten worden geannuleerd. Van Singapore Airlines is al bekend hoeveel vluchten vervallen; dat is gisteren al op de blog gemeld. De andere maatschappijen hebben nog geen aantal genoemd.

 7. martien zegt op

  ik vertrek nu zaterdag naar Bangkok. Kom er zondagavond aan en moet maandagmorgen op Don muang een vlucht halen naar Mandalay. Iemand tips of adviezen? x

 8. Elly zegt op

  Neem extra tijd in acht, ga zover mogelijk met de skytrain (bts) of metro (mrt) en neem vandaar een taxi.
  Succes!

 9. E.Bos zegt op

  Herhaaldelijk las ik de afgelopen periode de bezorgde reacties van landgenoten over de demonstraties en aangekondigde shutdown. Steevast volgde de daarbij de gerustsellende woorden dat de toeristen geen hinder zullen ondervinden en dat dit alles binnen Bangkok plaats vind. Wat lees ik nu? Er wordt gesproken over ” mogelijke onbereikbaarheid van Suvarnabhumi ” en ” Suvarnabhumi wordt een extra parkeerterrein in gereedheid gebracht mochten auto’s niet bij de terminal kunnen komen”.
  Het vliegveld is dus ver buiten Bangkok en waarom zou je niet bij de terminal kunnen komen?
  Erg verwarrend dus!
  Mijn terugvlucht is op 15 januari naar Amsterdam en in de vroege ochtend reis ik per per taxi vanuit Pattaya naar het vliegveld.
  Toch misschien maar een dag eerder vertrekken?

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ E. Bos De mogelijke onbereikbaarheid per auto van Suvarnabhumi zou kunnen ontstaan wanneer de aanvoerweg dichtslibt. Misschien had ik dat iets duidelijker moeten formuleren. Een bezetting van of bij de luchthaven is niet aangekondigd. Zie voor de protestlokaties: https://www.thailandblog.nl/nieuws/zwaard-van-damocles-hangt-boven-regering/

 10. ria zegt op

  Komen vrijdagmiddag aan in Bangkok met Eva Airlines hebben 2 nachten geboekt in een hotel is dit nog wel verstandig of is het beter om door te gaan naar bv een lagere plek ?

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Ria Bangkok Shutdown begint op maandag 13 januari. Dan bent u al weg uit Bangkok als u slechts twee nachten blijft.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website