De Thaise politie houdt ook rekening met de andere motieven na de roofoverval op een goudwinkel in Lop Buri met drie dodelijke slachtoffers en vier gewonden.

Omdat de overvaller slechts drie plateaus met gouden halskettingen ter waarde van 500.000 baht buit maakte, gaat de Crime Suppression Division ook onderzoeken of er mogelijk andere motieven een rol speelden. Zo wordt onderzocht of de slachtoffers, toevallig of bewust werden neergeschoten.

Het tipgeld die zal leiden tot zijn aanhouding is inmiddels verhoogd naar 600.000 baht, dankzij een particuliere gift.

Van de dader is niet meer bekend dan dat hij een bivakmuts, een zwart shirt en een camouflagebroek droeg en gebruik maakte van een 9 mm pistool met geluiddemper.

Premier Prayut heeft zijn medeleven betuigd met de nabestaanden van de slachtoffers, aldus regeringswoordvoerder Narumon. Op sociale media is de mening dat de moordenaar de zwaarst mogelijke straf verdient (doodstraf). Minister Somsak van Justitie verwacht dat het openbaar ministerie daar ook op zal aansturen. Mocht de man zich verzetten bij zijn aanhouding dan mag de politie vuurwapens gebruiken.

Op sociale media denkt men dat de dader mogelijk een militaire achtergrond heeft omdat hij een camouflagekleding droeg en bedreven was in het hanteren van een vuurwapen. Legerwoordvoerder Winthai wil daar niet op in gaan en laat weten dat de politie de zaak in onderzoek heeft.

Bron: Bangkok Post

2 reacties op “Dodelijke beroving goudwinkel in Lopburi: Politie onderzoekt ook andere motieven”

  1. Johnny BG zegt op

    Alles is speculeren want er zijn vreemde dingen in het gebeuren. De opbrengst is zo bizar laag zodat er mogelijk andere zaken spelen en dat is wat ze willen uitzoeken.

    Neem dan in het onderzoek mee dat een infiltrant in een undercover operatie zich moet bewijzen. Goed getraind en schijt aan alles want het is toch gedekt.

    Tunnelvisies van opsporingsdiensten maken soms meer kapot dan je lief is en de vraag is hoever de overheid er in mee wil gaan.

  2. teun zegt op

    Wat een ongelooflijk stuk schorem! Voor €15.000 drie mensen doodschieten. ik hoop, dat ze hem pakken. Zonder hem dood te schieten bij zijn arrestatie. Levenslang in een ondergrondse kerker opsluiten. Dat is veel zwaarder dan een kogel en klaar.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website