Een dode groene zeeschildpad is het volgende trieste voorbeeld van de langzame vernietiging van het leven in zee. Het dier was ziek kon niet meer eten en dierenartsen hebben getracht de schildpad te redden. Dat lukt niet meer omdat het dier een enorme hoeveelheid plastic, elastiekjes, stukjes ballon en ander afval in zijn darmen had.

Thailand is een van ’s werelds grootste consumenten van plastic, dat honderden zeezoogdieren en reptielen doodt die elk jaar voor de kust zwemmen. De zieke groene schildpad, werd op 4 juni gevonden op het strand in de oostelijke provincie van Chantha Buri.

Meer dan de helft van de acht miljoen ton plastic afval die jaarlijks in de oceanen wordt gedumpt, komt uit vijf Aziatische landen: China, Indonesië, de Filippijnen, Vietnam en Thailand (Ocean Conservancy-rapport).

Bron: Bangkok Post – Zie hier de foto’s: www.bangkokpost.com/news/

2 reacties op “Dode zeeschildpad met elastiekjes in darmen volgende slachtoffer van vervuiling”

  1. Sjaak S zegt op

    Vreselijk… ik heb hier een link naar een filmpje, waar met de beste bedoelingen aangegroeide zeepokken van schildpadden gehaald worden. Een schildpad heeft een visnet naar binnen geslikt… op dit filmpje kun je zien hoeveel… https://www.youtube.com/watch?v=SbYwc1lNEms&lc=z22jyn0jzoimyz4n4acdp430zh3tzofu5dxy55ze1p1w03c010c

  2. T zegt op

    Als dieren een religie zouden hebben waren mensen de duivel.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website