Tijdens een vechtpartij vandaag in de Spicy Pub aan de Rong Muang Soi 1 (Phathumwan district) in Bangkok, is er een dode gevallen en zijn twee omstanders gewond geraakt door rondvliegende kogels, zo schrijft Bangkok Post.

Het dodelijke slachtoffers is een man van 33 jaar uit Libië, die met vrienden in de bar aanwezig was.

De schutter is met behulp van getuigen gearresteerd, hij droeg het pistool nog bij zich. De Thaise dader liet weten dat hij en zijn vrienden ruzie kregen met een groep buitenlanders. Omdat zij in de minderheid waren trok hij een pistool en schoot diverse keren gericht op het slachtoffer. De Thaise man en vrouw die ook getroffen werden door kogels waren slechts omstanders.

De politie heeft de dader in hechtenis genomen, hem wordt moord en verboden wapenbezit ten laste gelegd.

19 reacties op “Dode en twee gewonden bij vechtpartij tussen Thai en buitenlanders in Bangkok bar”

 1. Khun Peter zegt op

  Ik ben bang dat het slachtoffer niet wist dat je met Thai maar beter geen ruzie kunt maken. Weglopen was beter geweest, dan had hij nu nog geleefd.

  • Jan H zegt op

   Ik ben het eens met Khun Peter, gedraag je normaal in Thailand en ga geen conflicten aan.
   Een mensenleven telt nergens meer in de wereld dus ook niet in Thailand
   Geniet gewoon lekker van je vakantie gedraag je en doe geen gekke dingen die je in je eigen land ook niet zou doen en je hebt een geweldige vakantie.

  • Tino Kuis zegt op

   Je kunt met een Thai heel goed ruzie maken als je je houdt aan twee voorwaarden 1 doe het prive (‘Kom even mee, ik wil met je praten’) en niet in het openbaar en 2 ga niet jij-bakken maar gebruik een ik-boodschap. Dus niet ‘je bent een sloddervos’ maar ‘ik vind al die rotzooi niet prettig’, niet ‘je bent een schreeuwlelijk’ maar ‘ik begrijp je niet als je zo tegen me schreeuwt’. Dit zijn ook in Nederland goede handvaten om een meningsverschil of ruzie niet uit de hand te laten lopen. Op die manier beschadig je geen ego en laat je de ander geen gezichtsverlies lijden. Ik ben er geen voorstander van een Thai altijd met fluwelen handschoenen aan te pakken en nooit eens de confrontatie aan te gaan. Dat komt je relatie niet ten goede.

 2. peter zegt op

  Dit is een zeer gewelddadig land. Lees “‘Thailand, zacht als zijde, buigzaam als bamboe”
  maar eens aandachtig. Als alles wat hier in thailand gebeurd de westerse media haalde, dan zou dat een pak toeristen schelen.

 3. Fluminis zegt op

  Ik ben bang dat er van de ten laste legging niet zo heel veel komt. ten eerste betreft het een buitenlander dus veel minder belangrijk (zelfmoord kunnen ze helaas niet gebruiken in dit geval) en als de Thai wat bathjes schuift is alles weer ok en zijn plotsklaps alle getuigen onvindbaar!

 4. Ruud zegt op

  Dinsdagavond ook een schietpartij in een eetgelegenheid in Theprassit Road in Pattaya.
  Schutter kreeg te weinig saus en kwam 5 minuten later terug om 7 schoten in de eetzaak te lossen. Geen doden, maar zo snel aangebrand en dan gelijk maar gaan schieten.
  Veel werk voor de politie om dit terug te dringen.
  Het stemt mij niet vrolijk!

 5. Leo Th. zegt op

  Niemand weet de oorzaak van het ontstaan van de ruzie. Eerst de feiten op tafel en dan pas oordelen en dus niet gelijk generaliseren dat het aan de geweldadigheid van de Thai ligt. De schutter is gearresteerd en het onderzoek naar de schietpartij is gaande. Ook in Nederland vinder er in het uitgangsgebied veel geweldsmisdrijven plaats. Niet verwondelijk
  dat dat in een stad met miljoenen inwoners als Bangkok ook gebeurt. En tjamuk heeft wel gelijk door te stellen dat afnokken altijd aan te bevelen is, je bent al winnaar als je een gevecht hebt voorkomen. Helaas hebben heel veel mensen, zowel Thaien als buitenlanders, in deze kwestie Noord-Afrikanen, zeer lange tenen en een uiterst kort lontje.

 6. peter zegt op

  Als ik de reactie van Leo lees dan raak ik lichtelijk geïrriteerd, Leo feiten of geen feiten, er is GEEN gegronde rede om te schieten in een bar!!!!
  Verder valt het mij telkens weer op dat, als er iemand iets negatiefs over Thailand of de Thaien schrijft dat de roze zonnebrillen brigade uit Nederland die alles fantastisch in Thailand vind meteen sussend reageert. Leo het is wel een een heel harde samenleving hier, maar daar krijgen de meeste mensen in Nederland niets van mee.

  Ik woon 10 jaar in het zelfde dorp, en in die 10 jaar zijn er 7 mensen doodgeschoten in mijn dorp en de omliggende dorpen, en waarom? om helemaal niets, enkele voorbeelden 1 om een parkeerplaats 1 om dat hij bij een verkeerslicht sneller optrok dan de auto naast hem, 1 omdat hij per ongeluk door een poel water reed en iemand natspeterde, en zo kan ik nog wel even doorgaan.

  • Leo Th. zegt op

   Heb geen roze zonnenbril, kleur staat me niet, en ook geen oogkleppen op. Heb ook totaal niet goed gepraat om in een bar of waar dan ook met een pistool te gaan schieten. Integendeel, heb geadviseerd altijd een vechtpartij proberen te vermijden. Maar jij en ik zijn er (gelukkig) niet bij geweest en weten dus ook de oorzaak van die schietpartij niet. De ruzie was tussen Thaien en Libiërs. Als ik zie hoe een aantal van deze laatste bevolkingsgroep zich in Pattaya misdragen, kan ik me er, zonder verder te generaliseren, zomaar iets bij voorstellen. Daarom eerst onderzoek naar het hoe en wat. Dat jij daardoor lichtelijk geïrriteerd raakt, zal me worst wezen.

   • peter zegt op

    Moderator: geen welles/nietes aub want dat is chatten.

   • peter zegt op

    Moderator: reageer niet op elkaar maar op de posting.

 7. Freddy zegt op

  In Thailand is een leven 20 baht waard de prijs van een kogel, gehoord uit de mond van een Thai
  Als iemand roept of je uitmaakt de beste raad is zeker niet repliceren en je zo vlug mogelijk uit de voeten maken , ook als er een party is, en je ziet dat sommige mannen en vrouwen dronken worden is het wel aangewezen om je zo rap mogelijk uit de voeten te maken, normaal komt er altijd ruzie van, maak je voordien uit de voeten

 8. BA zegt op

  Als het daadwerkelijk een DEA agent was welke schoot dan zal er wel geen vervolging plaatsvinden….

  Een agent heeft trouwens het recht om zijn dienstwapen te gebruiken als hij door overmacht bedreigd word. Ik vind het alleen niet zo slim van zo’n agent om midden in een bar gericht te schieten. Politie schiet doorgaans met zwaardere kalibers en afhankelijk van het type munitie is de kans heel groot dat je dwars door je doelwit heen schiet en inderdaad een onschuldige raakt. Paar keer met een pistool zwaaien en desnoods een keer in de vloer schieten had waarschijnlijk ook wel genoeg geweest. Politie zou beter moeten weten, vergeleken met westerselanden krijgen agenten hier bijna een militaire opleiding, veel gebruik van wapens en stormbaan achtige taferelen.

 9. Rick zegt op

  Moderator: uw opmerking is te generaliserend en tegen onze huisregels.

 10. jan-willem zegt op

  Als je ruzie krijgt met een thai, los het dan gewoon op zoals je ook in je eigen land zal doen.
  Als een thai fout is, en hij krijgt een klapt voor z’n hoofd, dan zal hij dit accepteren, maar de thai weet dat de falang bang is voor de thai in conflicten, en daar maken zij heel slim gebruik van.
  In nederland kan je ook worden neergeschoten op een dance feest.
  Dus, laat je niet afschrikken dat de thai je gelijk zal vermoorden, maar wees reeel, en dan is een thai dat ook.

 11. Freddy zegt op

  Als een Thai fout is, en hij krijgt een klapt voor z’n hoofd, dan zal hij dit accepteren, als hij ziet dat zijn tegenstreven sterker is. heel juist Jan-Willem, maar je moet gans de story vertellen, je vergeet namelijk erbij te vertellen dat hij dan wel terugkeert met een stuk of 5 vrienden, en het resultaat kun je waarschijnlijk wel raden ! Maar waarschijnlijk woon je hier in Thailand langer dan 15 jaar en heb je meer ervaring op dat gebied.

 12. Freddy zegt op

  Maar de Thai weet dat de falang bang is voor de thai in conflicten, en daar maken zij heel slim gebruik van. Heel juist Jan -Willem, Als hij niet terugslaat gaat hij recht naar de politie, je word binnen de 5 min. aangehouden, minnelijke schikking om te slaan naar een Thai 20.000 baht en je kun zo gaan en ’t is zo geregeld.

 13. Patvantstad zegt op

  Ik sta echt perplex van de reactie van sommigen hier op dit voorval, maar ook de visie op de Thai-mannen en op Thailand vind ik soms compleet onjuist.

  Verbeter me als mijn redenering fout zou zijn, maar Thaise mannen ken ik als bijzonder low profile, verlegen, introvert, en bovenal totaal niet agressief naar toeristen en buitenlanders!!!

  Ik bezoek Thailand al een jaar of 30 (gemiddeld een tweetal keren per jaar) en heb ik nog NOOIT een conflict gehad met een Thai dat mij een slecht gevoel gaf, laat staan dat mij bang maakte.
  Ik voeg er aan toe dat ik een bijzonder moeilijk, veeleisend, en streng persoontje ben, dat met gelijk wie direct in discussie gaat als iets mij niet zint. Dit ter info voor diegenen die denken dat ik me bij een discussie onmiddellijk uit de voeten maak.

  Mensen confronteren met je gevoel en gedacht (opgelet : nooit fysieke agressie) is een stijl die ik al mijn ganse leven toepas, en dus ook in Thailand.
  Uiteraard pas ik mij aan aan de waarden en normen van het land waar ik te gast ben, en vermits ik Thailand en de inwoners zeer erg respecteer doe ik dat zeer zeker ook daar.

  Verder blijf ik mezelf, wat betekent dat als ik morgen in Thailand een gevecht zie dat ik mij niet zal moeien (dat is een internationaal/mondiaal gegeven!!).

  Enfin, het is moeilijk om hier in enkele zinnen een duidelijke mening te geven over dit incident en over Thai-mannen en Thailand, maar ik vind dit land het meest vreedzame, meest relaxte, en meest veilige van de ganse wereld.
  En ik loop niet met kleppen op!

  • Jan H zegt op

   Goed beschreven zelf kom ik ook al heel wat jaren in Thailand en heb ook nog nooit enig conflict gehad en mijn ervaringen met Thaise mensen zijn exact het zelfde zoals u hier beschrijft.
   Met een kleine kanttekening dat je alleen in discussie kan gaan als je allebei de taal redelijk beheerst (Engels of Thai ) is dit niet zo begin er dan niet aan een discussie ,en zoals ik al eerder beschreef gedraag je naar de regels en wetten van het land en elkaar respecteert dan zal je nooit problemen hebben in dit prachtige land .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website