De Russische nationale luchtvaartmaatschappij Aeroflot zal vanaf 30 oktober 2022 de dagelijkse directe vluchten van Moskou naar Phuket hervatten.

De lijndienst Moskou – Phuket van de Russische luchtvaartmaatschappij werd in maart opgeschort na het begin van het Rusland-Oekraïne-conflict, welke EU-sancties tegen Rusland opleverde.

Gouverneur van de TAT, Yuthasak Supasorn, zegt daarover dat andere Russische luchtvaartmaatschappijen waarschijnlijk de vluchten naar Thailand zullen herstarten zodra Aeroflot zijn vluchtschema naar Thailand ook hervat.

Volgens TAT-gegevens kreeg Thailand in de eerste zeven maanden van 2022, ruim 3 miljoen buitenlandse toeristen op bezoek, waaronder meer dan 76.000 Russische toeristen. De TAT hoopt eind 2022 zeker 7 tot 10 miljoen toeristen aan te trekken.

16 reacties op “Aeroflot start in oktober met rechtstreekse vluchten op Phuket”

 1. khun moo zegt op

  Jammer dat Thailand kiest voor het toelaten van toeristen uit Rusland.
  Natuurlijk geld gaat voor alles in Thailand , dat mag bekend zijn.

  Totaal geen mededogen met de duizenden oekrainse vrouwen en kinderen die als beesten afgeslacht zijn door russische troepen in een land dat zich alleen maar probeert te verdedigen.

  Wanneer er nog iemand de illusie heeft dat Thailand een land is dat de boedhistische waarden hanteert moet zich toch even herbezinnen.

  Ik kan me voorstellen dat Europeanen , Australiers , Amerikanen en Oekraieners conflicten gaan krijgen met russische toeristen in Thailand.

  • KhunTak zegt op

   Beste khun moo,
   volgens mij ben jij slecht op de hoogte van de toestand in de Oekraine.
   Vind het trouwens nogal wat dat jij alle Russen over dezelfde kam scheert.
   Het barst van de neo-nazis in de Oekraine die al voor de inval heel veel Oekrainers, lees Russen, de vernieling in hebben geholpen.
   Er zijn journalisten in de Oekraine die met deze info naar buiten komen, maar deze journalisten worden volkomen genegeerd.
   Ik zou zeggen, kijk eerst eens in je eigen Nederlandse achtertuin, voor dat jij mensen een stempel geeft die zij helemaal niet verdienen

   • Ger-Korat zegt op

    Oorlog is oorlog, een ander land binnen vallen omdat je iets niet bevalt en door de oorlog miljarden schade veroorzaken, steden compleet vernietigen, tienduizenden vermoord door de oorlog plus nog vele andere criminele misdaden uitvoeren , en daarbij land inpikken is misdadig; dit alles staat toch in geen verhouding. Neo-nazi’s is gewoon een kapstok, een valse reden dit zie je bijvoorbeeld in de Krim, toen werd er ook land ingepikt en werd er helemaal niet over neo nazi’s gesproken.

    • khun moo zegt op

     Ger,
     Precies dat.

     De krim is van belang voor de Russische vloot die er zijn thuis haven heeft.
     Het neo nazi verhaal is een van de kapstokken die nodig is , om het oude Russische rijk , weer in de oude glorie te herstellen en de bevolking te overtuigen.
     Dat oekraine lid van de navo zouden kunnen worden en dus een bedreiging voor Rusland is een andere kapstok.
     Alsof kalingrad, wat volledig omringt is door navo landen bedreigt wordt.
     Het feit al , dat wanneer men de oorlog in oekraine afkeurt , kans maakt op 15 jaar gevangenis straf zegt genoeg over het regime.
     Naast het blokkeren van alle nieuws wat niet overeenkomt met de propaganda van het kremlin.
     Men mag in Rusland ook het woord oorlog niet eens hanteren.

   • Erik zegt op

    De heren Moo en Tak overdrijven beiden. De gewone Rus wordt het echte nieuws over de ‘militaire operatie’ onthouden en dat Oekraïne neonazi zou zijn lijkt me zwaar overdreven.

    Ik sluit me aan bij het commentaar van Ger: in het Kremlin zit een man die denkt dat de USSR hersteld kan worden en hij kan, helaas, gebieden afpikken. Twee delen van Georgië, het gebied Transnistrië en delen van Oekraïne al wordt het de wereld duidelijk dat het ‘machtige Rode Leger’ alleen nucleair iets voorstelt…

    Wat Thailand betreft, men is neutraal voor alle wereldellende: Xi Jinping kan zijn gang gaan tegen Oeigoeren, Tibetanen, christenen en straks Taiwan, Poetin en de generaals in Myanmar mogen ook doen wat ze willen. Is dat neutraal? Ik noem het de kop in het zand steken voor de poen!

   • khun moo zegt op

    Khun Tak,

    Bedankt voor je reactie.

    Dat er in oost oekrainers de nodige nazi’s verblijven is al jaren bekend.
    Men schat dit op ongeveer 20.000.
    Ik zie niet in dat dit een aanleiding zou kunnen zijn , voor een gewapend conflict met wat door putin en raadgevers gestart is.
    Net of dat dit een bedreiging voor Rusland zou zijn.

    Het lijkt me niet aannemelijk dat Rusland bereid om een geschat aantal 80.000 van hun eigen soldaten te laten sneuvelen omdat er in een buurland sommige oekrainers met een russische achtergrond als misdadigers behandeld worden.
    Naar mijn mening is dit ook het standpunt van de meeste landen in Europa.

    Er zijn genoeg artikelen te vinden, waar journalisten, de misstanden in oost oekraine beschrijven.
    Dat ik alle Russen over 1 kam zou scheren, is niet terecht.
    Het feit alleen al , dat Rusland geen berichten of Journalisten de kans geeft hun rapportage te doen en er 15 jaar gevangenis starf tegenover stelt , is reden genoeg

    Wat mij meer aannemelijk lijkt is dat Putin , die op leeftijd raakt , in de russische geschiedenis , in wil gaan als degene die het oude soviet rijk weer in glorie herstelt heeft.

    Wat ook meespeelt is dat Putin, een welvarend democratisch oekraine , niet graag als buurland heeft , aangezien de Ruusische burgers zich dan welleens zouden kunnen gaan afvragen , wat hun regering voor hun eigen burgers doet, behalve een aantal oligarchen van heel veel geld voorzien.
    Het 1,1 miljard dollar buitenhuis van putin zou wel eens verkeerd kunen gaan vallen bij de Russische burger.

    https://www.hln.be/buitenland/hoe-rijk-is-vladimir-poetin-en-hoe-vergaarde-hij-zijn-fortuin~a763c347/?referrer=https%3A%2F%2Fduckduckgo.com%2F

    Het mag ook duidelijk zijn dat Putin niet spreekt van een oorlog , maar van een militaire operatie.
    Hierdoor hoeven officiele gesneuvelde soldaten alleen locaal in woonplaatsen vermeld worden en niet landelijk.

    Wat ik in de nederlandse achtertuin zou moeten zoeken of vinden is mij niet duidelijk.
    Ik heb kennissen uit meer dan 20 verschillende nationaliteiten die van buiten europa komen incl. sinds kort een oeigoer en een afghaan,

    • KhunTak zegt op

     Mijne heren,
     het is net als met de Covid hype, Poetin is de kwade genius.
     De Russen zijn als vanouds her de boze beer.
     Na de 2de wereldoorlog zijn er tussen de Russen en de NAVO afspraken gemaakt om de grenzen te respecteren.
     Beetje bij beetje heeft de NAVO stelling gekozen tot aan de grenzen van Rusland.
     Ik zal niet ontkennen dat de Russen geen lieverdjes zijn, maar dat is de NAVO ook niet.
     Om daarom nu al iedere Rus hetzelfde merkteken te geven zijnde als niet welkom of dat ze maar beter thuis kunnen blijven is wel heel erg kort door de bocht.
     En wat de verslaggeving betreft, valt wel op hè, de Russen hebben het gedaan. Dat is geen journalistiek, dat is een voorgekauwde mening weergeven zonder ter plekke te zijn.
     Dan heb ik diep respect voor die journalisten die wel ter plekke zijn.
     De Neonazis, door het Westen verfoeid, maar ineens is het geen probleem meer, want zelfs Rutte omarmt Zelensky.

 2. William zegt op

  Ik kan mij ook voorstellen dat de diverse nationaliteiten niet lachebekkens aan de bar zitten of een excursie doen, klopt.
  Schrijven ze het maar op het bord voor de deur.
  No Russians welcome this year.
  Dat vele Thailanders nogal egocentrisch ingesteld zijn en dol op geld zijn is bij mij ook bekend.
  Het is het Russische regiem die dit gestart is met zeer waarschijnlijk maar een klein gedeelte van de burgerij die ook vele duizenden zonen verloren hebben.
  Voor de rest doet Europa ook maatregelen zolang het hun zelf niet al te veel pijn doet.
  Oefenterrein meer is het niet, tenslotte kan je niet eeuwig in het Midden-Oosten blijven zitten met het dooddoenertje ‘democratie’

  Trouwens

  https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2277283/thailand-affirms-neutral-stance

 3. Philippe zegt op

  Ik denk dat de grootste meerderheid van de Russen niet anders zijn dan U en ik, dus waarom zouden ze niet in Thailand op vakantie mogen gaan ? Het is zoals Erik schrijft “de Chinezen zijn niet veel beter”.
  Alvorens commentaar te geven op Thailand dat ze voor het geld kiezen, wie niet ?, misschien eerst in eigen boezem zien want velen vliegen omwille van betere condities (dus geld) met Quatar en andere Arabische luchtvaartmaatschappijen die in hun land het ook niet nauw nemen met de mensenrechten, lees: buitenlandse sukkelaars als slaven behandelen.
  De oorlog in Oekraïne is op heel hoog niveau “internationaal” beslist geworden, Poetin is maar een “stuk” van het schaakbord. De wapenindustrie, energieleveranciers .. zijn er niet slechter van geworden .. het zijn niet alleen de Russen die hierachter zitten, men zou verschieten moest de waarheid aan het licht komen.
  Laat de Russen maar naar Thailand op vakantie gaan, het is goed voor de Thaise economie, het is misschien ook goed dat ze daar vernemen wat ze in hun eigen land niet mogen of kunnen vernemen en verder bewijst het dat ze niet op hun tandvlees zitten zoals vele beweren.
  Groetjes van een kleine garnaal.

 4. Ger-Korat zegt op

  TAT kan wel vertellen dat de vluchten vanuit Rusland worden hervat maar ik geloof dat de kans daarop 0% is. Er is een boycot van uit Europa en VS en meer landen en dit houdt bijvoorbeeld in dat onderdelen, reparaties, onderhoud en al wat meer aan Airbus- en Boeing-vliegtuigen ten strengste verboden is. De Russen hebben ook nog eens op grote schaal diefstal gepleegd door honderden lease-vliegtuigen uit o.a Ierland in te pikken en soms te herregistreren. Maar zodra deze buiten Rusland zijn volgt een claim van de rechtmatige eigenaren en kan deze niet terugvliegen. Misschien kan er in Rusland tijdelijk onderdelen van de ene naar de andere vliegtuig worden overgeplaatst, maar dat is eindig. Zodra een vlucht uit Rusland landt in Thailand en er problemen zijn en door Thailand wordt geholpen of er wordt getankt dan is Thailand de sigaar immers overtreed de boycot. Daarom denk ik dat TAT weer eens teveel dagdroomt; Russen komen niet rechtstreeks vanuit Rusland maar zullen via een omweg via bijvoorbeeld vliegmaatschappijen uit de Emiraten worden aangevoerd.

  • chris zegt op

   Thailand overtreedt een boycot? Sinds wanneer bepalen de US en de EU wat Thailand wel en niet mag doen? Thailand is neutraal.

   • khun moo zegt op

    Chris,

    Thailand overtreedt inderdaad geen boycot, maar het zou hun wel sieren , het gedrag van Rusland actief af te keuren en dit duidelijk te laten merken door een boycot.

    Je kunt je ook afvragen, of een neutrale houding, niet aangeeft dat men geen emphatie heeft met de oekrainse bevolking , een brute verwoestende inval met duizenden doden , enkele miljoenen vluchtelingen en geweld tegen een bevolking niet afkeurt ,maar een andere kant opkijkt.

   • Erik zegt op

    Chris, ben het met je eens, er is geen VN boycot.

    Maar laat de eigenaar van een ingepikt leasetoestel in Thailand beslag leggen als het er landt. Wat dan? Er zijn verdragen die dat soort zaken regelen. Dan moet men kiezen wie te vriend wordt gehouden. Lastige kwestie.

    Het kan nog heel lang duren voordat men in Istanboel met elkaar gaat praten onder leiding van Erdogan. Er is dankzij hem een lichte dooi ontstaan en laten we hopen dat het zinloos geweld straks stopt.

   • Ger-Korat zegt op

    Wie is er neutraal ? Thai Airways kan als uitvoerder van handelingen aan Russische vliegtuigen op de zwarte lijst komen te staan waardoor ze zelf aan alle sancties onderworpen zijn en zelf geen onderdelen, maintenance, updates en meer zullen krijgen, alsmede alle tegoeden bij banken zullen worden bevroren (zeker in de VS) , men kan niet meer van en naar Europa en de VS vliegen, er kan niet meer geboekt worden, etc. Hulp aan terroristische staten in welke vorm dan ook brengt grote problemen voort. Denk dat de Thai zich wel een keertje bedenkt voordat ze een vinger uitsteken naar besmette vliegtuigen vanuit Rusland.

 5. chris zegt op

  Enige hypcriie is de Eu niet vreemd.
  De plek van de rijke Russen wordt vrij gemakkelijk ingenomen door de rijke Oekrainers.

  Geld telt, zeker in de EU, en principes maar heel weinig.
  .https://nos.nl/nieuwsuur/video/2439558-cyprus-wordt-geraakt-door-sancties-tegen-rusland

  • Ger-Korat zegt op

   Lijkt wel stemmingmakerij wat je schrijft. Heb de video bekeken en wordt gezegd dat het aantal Oekraniers toe is genomen van 3.000 naar 15.000. Er wordt duidelijk verteld dat het ondernemers zijn (met soms veel personeel) welke bijtijds zijn gevlucht met gezin en medewerkers. Wat is daar nu mis mee. Zijn andere landen welke ook grote aantallen vluchtelingen opvangen, denk aan Polen met miljoenen gevluchtte Oekrainers. Niets geen hypocrisie maar gespreid vluchten naar diverse landen welke openstaan. Er wordt alleen gesproken over de rijke Russen welke vertrokken zijn, de meerderheid van de Russen is gebleven en er wordt niet gesproken over rijke Oekrainers en/of dat deze de plaats van de rijke Russen innemen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website