Niet alleen de grote baas van de Spoorwegen gaat een merit-making ceremonie organiseren om ontsporingen in de toekomst te voorkomen, maar ook de grote baas van Thai Airways International, Sorajak Kasemsuvan, gaat een poging doen de kwaadaardige geesten die de luchthaven teisteren, te kalmeren. De ceremonie heeft tevens tot doel de geesten te bedanken voor hun hulp bij de berging van het toestel.

Zoals eerder gemeld in Nieuws uit Thailand zou bij de evacuatie van de passagiers, vorige week zondag, een geest zijn gesignaleerd, gekleed in traditionele kleding. Brandweer- en reddingspersoneel zegt een vrouw in traditionele kleding te hebben gezien, die in en uit hun kantoor slofte en storingen in het radioverkeer veroorzaakte.

Thai Visa Forum voegt daar op gezag van de Thaise krant Thai Rath en de website khaosod aan toe dat een voormalige directeur van Airports of Thailand regelmatig bidstonden hield om de wraakzuchtige geesten die zich in de buurt van de luchthaven ophouden, tot rust te brengen.

Rond het vliegveld liet hij acht geestenhuisjes bouwen, waarvan één gewijd aan Naga, de grote heilige slang in boeddhistische mythen. Die zou kwaad zijn geworden door de aanleg van Suvarnabhumi op wat ooit een moeras was, bewoond door slangen. Een van de kleinere huisjes heeft de merkwaardige naam ´Italian Shrine´.

Een voormalige directeur van Suvarnabhumi, die eerder aan het hoofd van de Meteorologische Dienst stond, is overtuigd van het bestaan van bovennatuurlijke entiteiten rond het vliegveld, alhoewel hij moet toegeven er nooit op een te zijn gestuit. Hij zegt tal van paragnosten te hebben gevraagd een ceremonie te houden. ‘Ik heb zoveel altaartjes laten neerzetten dat ik de tel ben kwijtgeraakt. We hebben zelfs een condominium moeten bouwen, omdat er zoveel geesten waren.’

Volgens Thai Rath (de Telegraaf van Thailand, maar dan nog een graadje erger) verklaren de vloeken van de geesten de vertragingen bij de aanleg van het vliegveld. Thais die hun verstand gebruiken, wijzen daarentegen naar de vele gevallen van corruptie voordat de regering Thaksin het project eind 2005 afrondde.

Zie verder het bericht over het beschadigde schilderij in Nieuws uit Thailand vandaag.

(Bron: Thai Visa Forum, dat als bron khaosod noemt, aangevuld met informatie uit Bangkok Post)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “De geesten hebben het gemunt op Suvarnabhumi en de Spoorwegen”

 1. Harry zegt op

  En zo heb je altijd een excuus om gezichtsverlies te voorkomen. Niet de enorme corruptie, waardoor veiligheidsvoorzieningen niet worden uitgevoerd doch de gelden “onder de armen worden verdeeld”, niet eigen totale incompetentie, niet de totale afwezigheid van eigen accuratesse, verantwoordelijkheid en volgen van veiligheidsvoorwaarden, nee.. de geesten..

 2. Chris Hammer zegt op

  Volgens mij heten de kwade geesten Corruptie en Gebrek aan Onderhoud en die jaag je niet zomaar weg.

 3. chrisje zegt op

  Boze geesten???
  Wat gaan te Thais doen als iedereen de lucht haven links laat liggen en uitwijken naar een andere.
  Het is eenvoudig om de Thai’s bevolking dit te doen geloven die geloven toch alles wat geesten aangaat

 4. loe zegt op

  Gelukkig hebben ze het Thai logo snel zwart geschilderd om de geesten te misleiden.
  Eerst dacht ik dat ze helemaal gek geworden waren, maar nu begrijp ik het beter 🙂
  Ik heb in het verleden heel veel met Thai airways gevlogen en vond het altijd een goede
  maatschappij, maar ik begin nu toch wel ernstige twijfels te krijgen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website