Thailand was een aantal dagen in de ban van een spoorloos verdwenen Duitse zakenman, maar gisteren kwam er een triest einde aan de zoektocht. In Pattaya is het lichaam van de vermiste Hans Peter Mack ontdekt in een vriezer. 

De 62-jarige Mack, een expatriate, werd op 4 juli door zijn echtgenote als vermist opgegeven. Toen Mack na een zakelijke bijeenkomst niet thuis kwam, sloeg zijn 24-jarige Thaise vrouw alarm. Hij had hun huis verlaten om een buitenlandse vastgoedmagnaat in Pattaya te ontmoeten, naar verluidt voor besprekingen over een landdeal ter waarde van meer dan 100 miljoen baht op het eiland Samui.

De echtgenote en Mack hadden een lunchafspraak, maar Mack verscheen niet. Zijn echtgenote vond het vreemd toen hij haar via een sms berichtte dat hij nog bezig was met een zakelijke klant, aangezien hij normaal gesproken geen sms-berichten stuurt. De familie loofde een beloning van 3 miljoen uit voor iedereen die informatie kon geven over Mack. De twee zonen van de Duitse makelaar, uit een vorig huwelijk, benaderden rechtstreeks Pol Gen Surachate Hakparn, de adjunct-hoofd van de nationale politie, om hulp bij het zoeken naar hun vader.

Een spoor leidde de politie naar een woonwijk in Nong Prue, ten oosten van Pattaya. De politie kreeg een tip over een pick-up truck, die waren ingehuurd door een Duitser om een vriezer bij een gehuurde woning af te leveren. Beveiligingscamera’s hebben vastgelegd hoe de vriezer in een zwarte pick-up truck werd getransporteerd door personen met een buitenlandse nationaliteit.

In een verrassende wending meldden de eigenaren van een zwarte Mazda-pick-up zich en beweerden onschuldig te zijn. Ze zeiden dat ze waren ingehuurd door een Duitse makelaar om de vriezer naar de gehuurde woning te vervoeren. Volgens hun verklaring was er een andere Duitse man met hen meegereden in de truck tijdens de levering. Beide personen beweerden dat ze niets vermoedden tot ze via de media hoorden over de vermiste Duitse makelaar in onroerend goed.

Tijdens de huiszoeking in de bewuste woning waar de vriezer was afgeleverd, stuitte de politie op een schokkend tafereel in één van de slaapkamers: een stevig afgesloten vriezer, verzegeld met zwart tape. Bij het openen hiervan kwam een plastic zak tevoorschijn met daarin de onthoofde resten van een menselijk lichaam, waarvan men aanvankelijk al dacht dat het van de vermiste Duitse makelaar was. De politie merkte tekenen van botte krachttrauma op het afgehakte hoofd en stuurde de resten voor verdere identificatie naar de lijkschouwer.

Uit de gehuurde woning kwamen ook andere bewijsstukken naar boven, waaronder een bebloede elektrische kettingzaag, twee rollen plasticfolie en gezichtsmaskers, die een huiveringwekkend beeld van de plaats delict schetsten.

De beheerder van de gehuurde woning vertelde aan de politie dat de woning was gehuurd door een buitenlander voor een periode van een jaar tegen een maandelijks tarief van 9.000 baht. Hij wist echter niet of het huis onderverhuurd was aan anderen.

Een buurtbewoner beweerde dat een man genaamd Olaf en een Duitse vrouw de laatste drie maanden in het huis hebben gewoond. Ze worden verondersteld kennissen te zijn van Mack. Zowel Olaf als de vrouw zijn door de politie in hechtenis genomen voor ondervraging. Pattaya News meldt ook dat er een derde Duitser is gearresteerd en de politie vermoedt dat er ook Thaise verdachten betrokken zijn bij de moord.

Voorafgaand aan de vondst van Mack’s lichaam, ontdekte de Thaise politie zijn auto op een parkeerplaats op zondag. Er zijn sporen van bleekmiddel gevonden op de stoelen, het dashboard, het stuur en de versnellingspook, wat volgens de politie wijst op een “poging om bewijs te vernietigen”.

Bron: Pattaya News en Bangkok Post

4 reacties op “Verdwenen Duitse zakenman (62) blijkt te zijn vermoord”

 1. bennietpeter zegt op

  Getuige dit artikel zat de man al in een dubieus circuit.
  https://www.nationthailand.com/in-focus/30339157
  Ik kan geen follow up vinden, vervolging, gevangenis straf en zeker dus geen deportatie.
  Bruine enveloppen?

 2. Andrew van Schaik zegt op

  Hier in Thailand gaat het om een afwikkeling binnen het milieu. Zo wordt het op de TV verkocht.
  De ene maffiagroep likwideert de andere. Pattaya (Chonburi) is bij uitstek een plaats waar zeer vele binnenlandse en buitenlandse groepen opereren. Buitenlandse weten vaak niet goed daarmee om te gaan.
  Volgens de Thaise politie wordt vaak gedacht dat Thailand een luilekkerland is waar je snel je zakken vol kunt steken. Doch dat laatste is slechts voorbehouden aan de Thais.
  Door het systeem van verklikkers en spionnen is de pakkans veel groter. En de strafmaat vele malen hoger.

 3. Chris zegt op

  https://metro.co.uk/2023/07/11/thailand-suspected-child-sex-offender-found-dismembered-in-freezer-19108657/
  Deze Hans-Peter werd in 2018 opgepakt op verdenking van het runnen van een circuit waarin hij minderjarige Thaise vrouwen bemiddelde voor sex met buitenlanders.
  Merkwaardig genoeg (merkwardig in Pattaya?) ontsnapte hij aan een veroordeling en gevangenisstraf.

  Mijn vrouw kreeg twee dagen geleden een berichtje van een oude Belgische kennis. Ongeveer 8 jaar geleden had ze hem aan een goede advocaat geholpen die zijn contract voor de aankoop van een zeer luxe appartement in Waterfront bij de Bali Hai pier wilde beeindigen en zijn voorschot van ettelijke miljoenen Bahts wilde terughebben. Hij won de rechtzaak maar heeft zijn geld nooit teruggezien (banken hebben het gebouw in beslag genomen). Nu raad eens wie hem dat luxe appartement heeft verkocht als tussenpersoon en bezwoer dat alles ok was?

  https://thepattayanews.com/2020/09/12/the-story-behind-the-abandoned-waterfront-condo-near-bali-hai-pier-in-pattaya/

  • ann zegt op

   Met dat bouwproject zijn heel veel mensen de mist ingegaan,en miljoenen verloren.
   Wat ik ook weet is dat je totaal niet moet opvallen,je hebt dan het mooiste en langste leven,
   in een prachtig land.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website