De crematie van voormalig koning Bhumibol zal plaatsvinden op 26 oktober, de plechtigheden die daar bij horen duren van 25 tot 29 oktober. Dit heeft het kantoor van His Majesty’s Principal Private Secretary gisteren in een brief aan premier Prayut laten weten.

Koning Vajiralongkorn stemt in de gekozen data die is voorgesteld door het organisatiecomité, dat onder voorzitterschap van Prayut staat. De kroning van Vajiralongkorn zal daarna gebeuren, maar een datum is nog niet bekend gemaakt.

Foto: Crematorium in aanbouw op Sanam Luang.

Bron:  Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Crematie Bhumibol zal plaatsvinden op 26 oktober 2017”

 1. john zoet zegt op

  is er dan weer een maand alles dicht en in rouw of gaat het gewone leven weer in alle kleuren verder?

  • chris de boer zegt op

   Neen hoor. Van 25 tot 29 Oktober waarschijnlijk wel. 26 Oktober zal wel een vrije dag zijn voor iedereen maar na 29 Oktober gaat alles weer zijn gewone gang. Ook de kleur zwart zal veel minder in het straatbeeld te zien zijn.

  • Tino Kuis zegt op

   Ik heb gehoord dat alles twee maanden dicht gaat. Alcoholgebruik is streng verboden, alle Huizen van Plezier gaan dicht en iedereen moet zwarte of witte kledij dragen. Pas je toch aan bij die mooie Thaise cultuur. Wij zijn tenslotte gasten hier. Als het je niet bevalt dan ga je toch gewoon terug naar Nederland?

   • Dominique zegt op

    Denk dat je nog eens je bronnen gaat moeten checken
    Is prachtig uit de duim gezogen verhaaltje !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website