De Thoracic Society of Thailand, een vereniging van longartsen, waarschuwt dat Thailand afstevent op fase 3 van de coronavirus uitbraak.

In de verklaring staat te lezen dat Thailand een drastische toename van het aantal corona-patienten niet aan kan. De artsen vinden dat de autoriteiten te laat en te weinig hebben gedaan tegen de verspreiding van de besmettelijke ziekte.

De derde fase heeft betrekking op de situatie dat de besmettingshaarden niet meer te herleiden zijn. Het virus heeft zich dan overal verspreidt en het is niet meer duidelijk is wie welk persoon heeft besmet. Het enige wat dan nog overblijft is de impact van het virus zoveel mogelijk te beperken. Dat is het stadium waarin onder andere Italië zich bevindt. In die fase kunnen scholen, universiteiten, kinderdagverblijven en andere openbare gebouwen worden gesloten. Ook grote (sport)manifestaties moeten dan worden afgelast.

Volgens het Isara News Agency heeft het emergency operation centre van het Disease Control Department een rapport opgesteld dat er van uitgaat dat Thailand waarschijnlijk niet fase 3 ingaat, omdat de bestaande maatregelen in theorie voldoende zijn om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Het rapport adviseert wel een verbod voor deze maand op massabijeenkomsten in acht hoge-risico provincies, inclusief Bangkok. Wanneer er geen stevige maatregelen worden genomen, kunnen infecties een punt bereiken waar ze niet langer beheersbaar zijn. Het aantal besmette patiënten kan snel stijgen en in mei 2.250 bedragen.

Bron: Bangkok Post

6 reacties op “Coronavirus: Thaise longartsen waarschuwen voor fase 3 van de uitbraak”

 1. Oean Eng zegt op

  >Ook grote (sport)manifestaties moeten dan worden afgelast.

  Voetbal is afgelast (ze spelen zonder publiek)…en de moto gp in burirum ligt ook al stil…hoorde ik…jeweethethiernooitecht.. 🙂

 2. Harry Romijn zegt op

  Al die “vieze farangs” eruit, en hun bank account en andere bezittingen confisqueren om de covid-19 schade te compenseren. Minister Anutin van Volksgezondheid zal het wel weten. Heeft helemaal NIETS met Whuan of China te maken noch de totale afwezigheid van de Thaise overheidsmaatregelen. Alle Thais hebben immers een mondmasker op zak.

  • Leo Th. zegt op

   Helaas per abuis op ‘like’ gedrukt. Wat een warrige reactie. Thaise longartsen waarschuwen voor fase 3 van de coranavirus uitbraak en Harry trekt van leer tegen minister Anutin en doet het voorkomen alsof er een plan zou zijn om banktegoeden en bezittingen van buitenlanders te confisqueren. Pure nonsens!

  • Erik zegt op

   Je bedoelt het met een kwinkslag, Harry Romijn, en ik kan dat wel waarderen. Een beetje humor past hier wel als je ziet hoe Thailand aansukkelt en probeert grote broer China uit de wind te houden.

   Ik denk dat ze geen juiste gegevens presenteren over het aantal coronazieken in Thailand en dat samen met buurlanden Laos en Cambodja. Straks liggen er drie landen plat en regent het doden, dat is helaas het gevolg van dit ontkengedrag. Tja, en wijs dan eens een schuldige aan om de eigen onkunde te verbloemen; ik weet wel wie Anutin zal aanwijzen….

   En wie gaat het gat vullen dat het toerisme straks laat vallen in de begroting? Niet de steenrijke bovenlaag, vrees ik.

 3. Mark zegt op

  Iets zegt me dat het wijs is je kompas in te stellen op hetgeen deze longartsenvereniging zegt. Het kompas van de officiële Thaise beleidsonverantwoordelijken draait dol.

  • Cornelis zegt op

   Ben benieuwd of deze longartsenvereniging zich ook al eens uitgelaten heeft over de gevolgen van de jaarlijkse luchtvervuiling in een groot deel van het land.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website