(rukawajung / Shutterstock.com)

In Thailand zijn vanaf vandaag bars, uitgaansgelegenheden, massagesalons, sportscholen, theaters en bioscopen, gesloten voor 14 dagen. Dat geldt ook voor internationale scholen en universiteiten in Bangkok en directe omgeving. Alleen restaurants en winkels mogen open blijven. Dat heeft het kabinet gisteren besloten om te voorkomen dat het virus zich verspreidt uit de hoofdstad, naar de rest van het land.

Tijdens de sluiting van 14 dagen moeten alle zaken worden gereinigd. De Songkran vakantie van 13 tot 15 april is uitgesteld om te voorkomen dat veel mensen naar hun familie op het platteland terugkeren om daar het feest te vieren.

De provinciale gouverneurs is gevraagd schorsing te overwegen van concerten, handelsbeurzen, religieuze en culturele activiteiten en sportevenementen in hun provincie. Gouverneurs mogen zelf beslissingen om meer maatregelen te treffen.

Warenhuizen, markten, restaurants, eetgelegenheden, publieke kantoren en overheidsbedrijven blijven open, maar ze moeten wel preventieve maatregelen te nemen zoals het desinfecteren van oppervlaktes en de temperatuur opnemen van bezoekers met thermische scanners.

Er wordt meer openbaar vervoer ingezet om drukte te voorkomen. Provinciaal vervoer, zoals door militair personeel en gastarbeiders, moet vermeden worden. Overheidspersoneel mag thuiswerken en krijgen variabele werktijden.

Personen die uit de risicogebieden komen (Zuid Korea, China, Macau, Hong Kong, Italië en Iran) moeten een gezondheidscertificaat overleggen dat niet ouder dan drie dagen is en ze moeten tegen ziektekosten zijn verzekerd. Ze moeten ook een mobiele app installeren en gebruiken.

Wanneer de situatie verbetert zal de regering maatregelen nemen om de economie te herstellen, zei premier Prayut na de kabinetsvergadering van gisteren. Het kabinet heeft gisteren ook 17,3 miljard baht uitgetrokken om de gevolgen van de coronacrisis en de droogte te verzachten. Dat geld wordt onttrokken aan fondsen voor noodsituaties. Volgende week bespreekt het kabinet over voorstellen om bedrijven en huishoudens te helpen.

Bron: Bangkok Post

8 reacties op “Coronavirus: Bars, bioscopen, scholen, massagesalons 14 dagen voor dicht”

 1. mat zegt op

  heb vanmiddag in Jomtien en Pattaya rond gereden en alles was gewoon open, alle bars en restaurants open en in bedrijf

 2. Jan zegt op

  Ben zojuist even naar de Foodland supermarkt geweest.
  Uit nieuwsgierigheid een ommetje gemaakt via Pattaya Klaang en de Boulevard road.
  Inderdaad niets te merken aangaande de aangekondigde sluiting van bars en dergelijke.
  Wat me opviel was dat in veel bars de verlichting uit was maar de bar vol zat met personen.
  Ook de massagesalons waren gewoon open.
  Het verbod tot open zijn wordt compleet genegeerd lijkt het.
  Het komt bij mij over als of men niet door heeft hoe ernstig de gevolgen van het virus kunnen zijn..??????

 3. Rob zegt op

  “Tijdens de sluiting van 14 dagen moeten alle zaken worden gereinigd.”
  En daarna mag alles weer gewoon open, ach ja Thailand heeft de oplossing voor het coronavirus, even goed poetsen en klaar is Prayut?

 4. fred zegt op

  Er is helemaal geen verplichting om de bars in Pattaya te sluiten Er is de opdracht maar de provinciale gouverneurs mogen zelf beslissen of ze die opdrachten uitvoeren. En men kan zich wel inbeelden dat men geen zin heeft in Pattaya om daar aan mee te doen.
  In Bangkok zou wel gevolg zijn gegeven aan de opdracht
  Ook zou song kran gewoon doorgaan in Pattaya

  Er is de planeet aarde en er is de planeet Pattaya…dat zijn heel verschillende planeten.

  Moderator: Niet juist. De officiële Songkran viering in Pattaya is afgelast, maar mogelijk dat individuen alsnog met water gaan gooien.

  • Jan si thep zegt op

   Ik lees het dat alleen winkels en restaurants landelijk open mogen blijven. Andersoortige uitgaansgelegenheden moeten landelijk sluiten. Hier zou Pattaya zich dus ook aan moeten houden.
   Gouverneurs is gevraagd om te overwegen om evenementen / bijeenkomsten niet door te laten gaan.

 5. Andre zegt op

  Op Phuket , Patong beach sluit alles.
  Bangla Road is, afgezien van wat niet horeca zaken, gesloten.
  Het is opmerkelijk stil hier.

 6. Paul zegt op

  wat mij zorgen baart:

  – Immigration Chaeng Wattana – alle leeftijdscategorieen komen hier samen vanuit alle landen. Afstand houden is niet mogelijk. Dit is echt een bron van besmetting!!

  – MRT en BTS rijden niet frequenter. Lijkt erop dat men de zondagsregeling heeft ingevoerd. Vele personen groeperen zich omdat de treinen lang op zich laten wachten.

 7. Rob zegt op

  Halfbakken maatregelen. Dat zal het virus leren. Ik vrees het ergste.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website