State Railway of Thailand prevent the spread of the covid-19 virus at Hua Lamphong Railway Station (Pgallery / Shutterstock.com)

In Thailand zijn er vandaag 127 nieuwe besmettingen met het coronavirus geregistreerd en er is 1 persoon overleden. Daarmee komt het totaal aan bevestigde infecties op 1.651. Volgens de autoriteiten zijn er tot op heden 10 personen aan de ziekte overleden. Onder de nieuwe besmettingen zijn 27 politieagenten in Bangkok en ook medisch personeel (19).

Het Centre for Covid-19 Situation Administration (CCSA) laat via woordvoerder Taweesin weten dat de regering wil dat Thai 90% minder gaan reizen. Vergeleken met 21 maart is het het aantal reizen door de bevolking verminderd met 46 procent. Het aantal reizen met de eigen auto is gedaald met 41 procent, het aantal metroreizigers met 59 procent, het aantal inter-city passagiers met 65 procent en het aantal veerdienstpassagiers met 40 procent.

Gemiddeld komt dat uit op 40 procent, maar om het aantal nieuwe besmettingen terug te dringen, is 90 procent vereist. Volgens Taweesin is communicatie met de bevolking de sleutel tot succes. Tijdens deze crisis moet iedereen goed geïnformeerd worden via sociale media.

Mondkapjes

Vice-premier Wissanu denkt dat er voldoende mondkapjes zijn voor medisch personeel, ambtenaren en vrijwilligers die een groot risico op besmetting lopen. Nu worden er 2,3 miljoen mondkapjes per dag geproduceerd en verspreid onder degenen die ze het hardst nodig hebben. De bevolking moet nog een paar dagen wachten totdat de regering kan beginnen om lokale winkels te herbevoorraden.

Geschat wordt dat medisch personeel voor elke Covid-19 patiënt, vijftien N95 mondkapjes nodig heeft. Volgens medisch expert Kunchit Piyavechviratana, komt het land nog steeds N95 kapjes tekort. Hij schrijft op Facebook dat veel verplegend personeel hetzelfde kapje moeten blijven gebruiken wanneer ze een patiënt behandelen. Om volledig beschermd te zijn, zouden ze die slechts eenmaal mogen gebruiken en daarna moeten weggooien.

De tekorten doen zich vooral voor in kleine ziekenhuizen en gezondheidscentra in het land. Kunchit doet een beroep op grote ziekenhuizen om mondkapjes af te staan aan kleinere ziekenhuizen in de buurt.

5 reacties op “Coronacrisis Thailand: Dinsdag 127 nieuwe geregistreerde besmettingen en 1 overlijden”

 1. Johnny BG zegt op

  Op dit blog zijn er inmiddels twee kampen nl. “groep, het valt best wel en kap nou eens met die onzin” en de andere die begrip kunnen opbrengen voor de vele wel of niet direct nuttige maatregelen tegen een onzichtbare vijand.

  Vandaag op Nature een stuk met de kop “Coronavirus latest: lockdowns in Europe could have averted tens of thousands of deaths” naar aanleiding van een onderzoek van Imperial College London.
  https://www.nature.com/articles/d41586-020-00154-w

  Het is natuurlijk een onderzoeksmodel, maar wat zou het nut van de onderzoekers zijn om op zoek te gaan naar een wetenschappelijk te onderbouwen model waarin zoveel mogelijk bespaarde levens wordt verondersteld?
  Zouden de mensen die het als een griepje beschouwen en waar ook relatief gezonde personen goed benauwd van kunnen worden dan ook denken dat de financierders van het onderzoek de landen zijn die de draconische maatregelen uitvoeren zodat het te rechtvaardigen valt?

 2. Ger-Korat zegt op

  Ja sommige onzin is te gek voor woorden, In Nederland 12,8 miljoen mensen onder de 60 jaar en slechts 1 overlijden in deze groep, en waarschijnlijk was deze persoon al ziek van iets anders. Waar maak men zich druk om bij een kans van 1 op 12,8. De stress is slechter voor het hart en veroorzaakt misschien wel 100 overlijdens gelijker tijd, ken een vijftiger die doodsbang is en zo zullen er velen zijn, lekker verhoogde bloeddruk en andere ongemakken en daardoor meer overlijdens.
  Idem kinderen onder de 5 jaar binnenhouden wat ze in Thailand zeggen…binnenshuis is het gevaarlijker dan buitenshuis want kinderen krijgen ongelukjes thuis, glijden uit of wat dan ook. Lekker buitenspelen. Las een interview met een kinderarts in een gespecialiseerde kinderziekenhuis: beschreef het als de stilte in het oog van een orkaan want geen kinderen ziek, blijkt ook wel uit alle onderzoeken dat slecht 1 % van de ziekenhuis opnames is in de leeftijd van 0-10 jaar en 1% in de leeftijd van 10-20 jaar. Tijd om te kappen met alle onzin en beide beentjes weer terug op de vloer. Feiten en geen onzin..
  .

  • Chander zegt op

   Beste Ger-Korat,
   Ik citeer u:
   “In Nederland 12,8 miljoen mensen onder de 60 jaar en slechts 1 overlijden in deze groep, en waarschijnlijk was deze persoon al ziek van iets anders. Waar maak men zich druk om bij een kans van 1 op 12,8”

   Kunt u mij een link naar de website geven, waar DUIDELIJK staat dat er slechts 1 Corona dode is onder de 60?
   Op de website van RIVM kan ik nergens getallen terugvinden van mensen die overleden zijn, welke ingedeeld zijn in leeftijdsgroepen.

  • TH.NL zegt op

   Sorry hoor maar de bewering dat “slechts” 1 persoon onder de 60 in Nederland is overleden is pure onzin! Daarom trek ik de rest van Uw reactie ook in twijfel.

 3. Mark zegt op

  Vandaag leken in landelijke dorpen tussen de uitgestrekte rijstvelden in Uttaradit de voorbereidingen voor Songkraan te starten.

  Op de grote invalswegen verschenen de typische tenten waarin de bruine mannen de wacht houden tijdens de verkeersgevaarlijke vrije dagen. Vandaag werden de politiemannen bijgestaan door gemeentelijje ambtenaren.

  Alles wat voorbijkwam, auto’s, vrachtwagens, rot thailand, Kubota en andere tractoren, motorfietsen, salengs, fietsers … werd staande gehouden. Met een inrarood-thermometer werd vanop een meter de temperatuur van de bestuurders en passagiers opgenomen.

  Ik scoorde 36,4 en mijn Thaise vrouw 36,7 °C. We konden ons weg vervolgen.

  Ik weet niet wat er gebeurt wanneer een hogere koortstemperatuur gemeten wordt.

  Rond valavond kwam een vrouwelijke gemeenteambtenaar ons erf opgereden gezeten op een wat aftandse Honda Wave 100 CC motorfiets.

  Opnieuw een controle met een infrarood temperatuur meter.

  Mijn vrouw en ik waren nog fel bezweet van het onkruid wieden in de tuin. Ik had net tevoren aan mijn frisse Archa pils genipt. Ook deze keer lager dan 37 °C. Oefff.

  Over onze gezondheid wordt vanaf nu goed gewaakt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website