De Thaise overheid meldt op donderdag 54 nieuwe corona besmettingen en 2 sterfgevallen. Daarmee komt het totaal op 2.423 besmette patiënten en 32 dodelijke slachtoffers. De twee nieuwe sterfgevallen betreffen een Thaise man van 82 jaar en een Fransman van 74 jaar. 

Tot dusver zijn er 80 besmettingen onder medisch personeel, ofwel 3,4% van alle Covid-19-gevallen.

Coronatesten in Thailand

Er worden veel vragen gesteld over de hoeveelheid testen die in Thailand worden uitgevoerd. Het Centre for Covid-19 Situation Administration (CCSA) zegt daarop dat de hun methode effectief is alhoewel selectief wordt gescreend.

“Het percentage nieuwe besmettingen in verhouding tot het inwoneraantal, wijkt niet veel af van dat van Zuid-Korea dat veel meer mensen test”, zegt woordvoerder Taweesin van de CCSA. Nu kan het land 20.000 patiënten per dag testen. “Sommige mensen vragen zich af of we het aantal infecties met opzet laag houden, maar daarvan is geen sprake.”

Thiravat Hemachudha, hoofd Health Science Centre of Emerging Diseases van het Chulalongkorn Hospital, dringt er bij de regering op aan om nog meer te testen. Hij wijst op een Chinees rapport waarin staat dat 30 procent van de mensen die besmet raken, geen symptomen hebben.

Taweesin zegt dat de regering zich bewust is van alle zorgen van de bevolking. In Phuket is men daarom al begonnen met het actief opsporen van meer patiënten. In Bang Lan en Krathu zijn al ruim 2.000 personen getest. Als gevolg daarvan zijn 12 nieuwe patiënten ontdekt. Deze methode gaat ook toegepast worden in delen van Bangkok. DCD-hoofd Suwannachai zegt dat een actief testbeleid nodig is om nieuwe infecties te vinden. “Wat we gaan doen in de rest van het land, is hetzelfde als wat we in Phuket hebben gedaan. We concentreren ons op de plaatsen met een hoog aantal infecties.”

De CCSA maakt zich vooral ernstig zorgen over het risico van nieuwe infecties van Thai die terugkeren uit het buitenland. Van de 76 Thaise moslims die recent zijn teruggekeerd uit Indonesië, bleken 42 besmet te zijn. De provincie Satun meldde daardoor haar eerste besmette patiënt.

Bron: Bangkok Post

Bron: Bangkok Post

2 reacties op “Coronacrisis Thailand 9 april: 54 nieuwe besmettingen met het coronavirus en 2 sterfgevallen”

 1. fred zegt op

  Het blijft toch allemaal verbazen. Een omzeggens buurland van China waar tot op het allerlaatste moment duizenden Chinezen op vakantie kwamen dat er zo weinig besmettingen zijn en omzeggens geen overlijdens.

  Des te beter maar ik stel me toch meer en meer vragen bij dit alles.

  • Mike zegt op

   Hoewel ik je twijfel over de juiste informatie kan voorstellen is dat alleen een gevoel wat je hebt. Je kan er echter vanuit gaan dat er weinig reden is om zaken te verbergen, als dat het geval zou zijn zouden de ziekenhuizen hier overstromen met patienten en er tenten voor de deur staan zoals in Italie. Dit is niet het geval.

   Ja er zijn te weinig tests, ja we weten niet alles, maar wat we weten is correct met de beschikbare data.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website