De Thaise regering laat weten dat woensdag 111 nieuwe corona besmettingen zijn geregistreerd. Daaronder 42 Thai die terugkeerden uit Indonesië. Daarmee komt het totaal op 2.369 patiënten. Met drie sterfgevallen komt dat aantal op 30.

Dr. Taweesin Visanuyothin, woordvoerder van het Centrum voor COVID-19 Situation Administration, laat weten dat een van de dodelijke slachtoffers een Russische man (48)  is die Phuket had bezocht. Hij werd op 22 maart ziek en keerde daarna terug naar Pattaya. Een ander slachtoffer is een 69-jarige Indiase zakenman, die ook leed aan diabetes en hartaandoeningen. Een Amerikaanse man van 69 jaar, die leed aan chronische nierziekte is tevens overleden aan corona.

Mondkapjes verplicht in Phuket

Wie in Phuket naar buiten gaat, is verplicht een mondkapje te dragen. Dat heeft het provinciaal Communicable Disease Committee dinsdag besloten. Overtreders kunnen een boete van maximaal 20.000 baht verwachten. De draagplicht geldt tot nader order.

Phuket heeft de meeste coronapatiënten per 100.000 inwoners  (33,9) gevolgd door Bangkok (21,6), Yala (12,7) en Nonthaburi (11,2). Om wat te doen aan deze cijfers heeft het Disease Control Department in Phuket besloten om versneld 3.000 personen in hoge-risicogroepen te testen op het coronavirus. Tot nu toe zijn 2.000 personen getest, die regelmatig uitgaansgelegenheden in Soi Bangla (Patong) bezochten of er werkten. De campagne is begonnen op 2 april. In het begin lag de nadruk op Soi Bangla, later zijn personen uit de districten Kathu en Thalang toegevoegd aan de onderzoeksgroep.

Overig corona nieuws

  • De provinciale autoriteiten van Surat Thani hebben besloten alle hotels in de provincie vanaf woensdag tot 30 april te sluiten. De sluiting geldt ook voor de populaire toeristeneilanden Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao.
  • Ruim 600 personen zijn al vervolgd wegens overtreding van de Emergency Decree, vooral omdat ze toch de straat opgingen tussen 22 en 4 uur, de periode waarvoor de avondklok geldt. De meesten werden betrapt in provincies met een hoog aantal besmettingen, zoals Bangkok, Nonthaburi, Chon Buri en Chiang Mai. Op overtreding staat een maximum gevangenisstraf van 2 jaar en/of een boete van 40.000 baht.
  • Procureur-generaal Wongsakul wil dat justitie hard gaat optreden tegen personen die ‘essentiële’ goederen hamsteren, eieren en mondkapjes tegen te hoge prijzen verkopen, anderen oplichten of online nepnieuws verspreiden. Overtredingen van de noodverordening moeten zo snel mogelijk vervolgd worden en de aanklagers moeten de rechtbank vragen strenge straffen te geven en hun vermogen in beslag te nemen.

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “Coronacrisis Thailand 8 april: 111 nieuwe Covid-gevallen en 3 doden”

  1. fred zegt op

    Wat me opvalt is vooreerst het lage aantal besmettingen en al zeker in een land waar tot voor kort dagelijks een paar duizend Chinezen toekwamen.
    Ook het lage aantal overlijdens in vergelijking met het aantal besmetten. Dat moet ongeveer 1 overlijden op de 100 besmetten zijn. Ik dacht dat we in Europa aan zowat 1 op de 15 zitten.
    Des te beter maar ik vraag me af aan wat dit liggen kan ?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website