(2p2play / Shutterstock.com)

De Thaise overheid meldt op maandag 27 nieuwe besmettingen met het coronavirus (Covid-19), al voor de derde dag op rij is er in het ziekenhuis niemand overleden aan het virus.

Van de nieuwe gevallen zijn er 16 personen in contact gekomen met een eerder besmette patiënten, zei Taweesilp Visanuyothin, de woordvoerder van het Centrum voor Covid-19 Situation Administration. Er zijn nu 2.792 bevestigde besmettingen in Thailand.

Prayut: Heropening van bedrijven moet worden afgewogen tegen risico’s

Ondanks de goede cijfers over de virusverspreiding is Prayut niet van plan spoedig de teugels te laten vieren.

“De noodtoestand is onder de huidige omstandigheden nog steeds noodzakelijk”, zei CCSA-woordvoerder Taweesilp Visanuyothin daarover. De verwachting is dat het decreet wordt verlengd tot na 30 april. Wel wordt er gekeken om in bepaalde provincies het gewone leven weer stapsgewijs op te starten. Dr. Taweesilp laat weten dat provincies zonder virusbesmettingen als eerste op de lijst staan om de maatregelen te versoepelen.

Voorlopig blijft ook de avondklok, van 22.00 uur tot 04.00 uur, gewoon van kracht.

Bron: Bangkok Post

An update from the Thai government regarding Thailand’s #COVID19 situation, reporting from the Center for COVID-19 Situation Administration (CCSA) at Government House:

5 reacties op “Coronacrisis Thailand 20 april: 27 nieuwe besmettingen, al drie dagen geen sterfgevallen meer”

 1. Ruudje zegt op

  Fijn te horen dat er thailand geen mensen meer sterven aan Covid-19. Maar de kans daarop was al erg klein. De kans dat je in Thailand doodgereden wordt door een dronken automobilist is vele malen groter.

  Voor de Nederlanders in eigen land die nog bang zijn, heeft Maurice de Hond wat cijfers naast elkaar gezet:

  “Het is duidelijk dat het overlijdensrisico voor personen onder de 50 jaar heel klein is. Als je besmet wordt is de kans op overlijden 1 op de 1000. (En dan ook vooral als er onderliggende reden gezondheidsproblemen zijn). Tussen de 50 en 70 wordt het risico langzaam groter. 1 op de 120 mensen die de ziekte krijgt tussen de 65 en 70 jaar, sterft eraan.

  Laten we eens aannemen dat op den duur uiteindelijk 25% van die laatste leeftijdsgroep besmet wordt, dan is de kans om eraan te sterven voor de hele leeftijdscategorie 1 op 480. Ter referentie: zonder Corona is de kans om als Nederlander in de leeftijd tussen 65 en 70 jaar de volgende 12 maanden te sterven, 1 op 900.”

  https://tpook.nl/2020/04/17/maurice-de-hond-berekent-kans-om-te-sterven-aan-corona-per-leeftijdsgroep/

 2. fred zegt op

  Leuk om te lezen dat in Thailand omzeggens niemand (meer) sterft aan corona. En ik die hier dikwijls moet lezen over die zogenaamde Thaise amateuristische gezondheidszorg in Thailand . Misschien kunnen onze medici eens naar Thailand reizen om te kijken hoe ze dat klaarspelen.

  • egbert zegt op

   Zekers een aanrader in hua hin in mrt ook 2 gevallen,succesvol behandeld en ontslagen.

  • l.lagemaat zegt op

   Wie beweert dat er amateurischtische gezondheidszorg is in Thailand? Graag bronnen!

   De hoogte van de m.n. private ziekenhuizen is een ander verhaal!

 3. Jacq zegt op

  Ik denk dat er op het moment meer zelfmoorden zijn ivm de beperkingen die de regeringen oplegt dan corona doden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website