De Thaise overheid meldt op zondag 32 nieuwe besmettingen met het coronavirus (Covid-19), vandaag wordt er geen overlijden gemeld. Het totaal aantal besmettingen komt hiermee op 2.765.

Van de nieuwe besmettingen gaat het om 28 in de hoofdstad Bangkok, zei woordvoerder Taweesilp Visanuyothin. Er zijn vandaag, net als gisteren geen nieuwe dodelijke slachtoffers gemeld. Thailand heeft tot nu 47 sterfgevallen gerapporteerd als gevolg van het coronavirus.

Voor de tweede dag op rij werden zondag geen nieuwe Covid-19-infecties gemeld in Phuket.

Volgens Taweesilp lopen Thai van 20-39 jaar het meeste risico vanwege hun gedrag op samen te komen. Bij deze groep zie je ook de meeste infecties (1334) of bijna de helft van de totale bevestigde infecties.

Bron: Bangkok Post

An update from the Thai government regarding Thailand’s #COVID19 situation, reporting from the Center for COVID-19 Situation Administration (CCSA) at Government House:

8 reacties op “Coronacrisis Thailand 19 april: 32 nieuwe besmettingen, geen personen overleden”

 1. Dirk zegt op

  Hier bij wil ik de vraag stellen.
  Waarom zijn er in Thailand minder doden,
  Dan elders in de wereld.

  • marcello zegt op

   Omdat de Thaise autoriteiten niet de echte cijfers publiceren qua besmettingen en mensen die zijn overleden aan corona.

   • Henk zegt op

    Ik vraag me af waar het op is gebaseerd dat de informatie van de Thaise autoriteiten niet juist is. Er is zoveel nepnieuws in omloop over corona, niet alleen in Thailand, maar ook in veel andere landen.

  • fred zegt op

   Volgens mij is het virus in tropische landen minder actief of besmettelijk. Dit soort virussen gedijt volgens velen minder goed in een warm vochtig klimaat.
   Ik heb in Thailand trouwens nog maar nauwelijks mensen geweten die een ‘gewone’ griep hadden. Als ik soms tijdens de winter naar België kijk zijn de mensen die daar dan rondlopen met zware verkoudheden nauwelijks te tellen . In Thailand heb ik eigenlijk nog nooit iemand geweten met zulke zware verkoudheid. Beetje loop neus en lichte keelpijn meer is het meestal niet.

  • fred zegt op

   Heel simpel. Opdat dit soort corona virussen gewoon veel minder besmettelijk is in warm en vochtig zie tropisch klimaat. Ook gewone griepvirussen zijn veel minder actief in Thailand. Ik heb nog nooit een Thai geweten met een zware verkoudheid zoals wij die in het westen kennen.

 2. albert zegt op

  kijk in mijn eerdere opmerkingen .
  waarheidsgehalte is nihil ,maar zou ook kunnen om het volk gerust te stellen.
  want je kan niet iedereen bedienen als ze ziek worden.
  zelfs in Nederland niet .

 3. Dirk zegt op

  Het zal ergens de waarheid of halve waarheid zijn.
  Ook mijn vrouw Thaise is vandaag gaan informeren bij vrienden en kennissen.
  Er was bij niemand nog Covid19 vastgesteld.
  Ben het wel met Albert eens, maar Fred kan ik ook begrijpen dat er minder covid19 is vanwege de warmte.
  Wil iedereen wel bedanken voor de reacties
  Met vriendelijke groeten
  Ps wij wonen in Thoen

 4. RonnyLatYa zegt op

  Ik zie wel iets in deze uitleg

  “Volgens het onderzoek van De Hond blijkt dat de snelheid van verspreiding van het virus bij lagere specifieke luchtvochtigheid een stuk hoger is, dan bij een luchtvochtigheid van boven de 6g/kg.

  ”De locaties in de wereld waar de COVID-19 uitbarsting is geweest, was het weer langere tijd tussen 4 en 11 graden en de luchtvaardigheid onder 6g/kg. Op andere locaties (zoals zuidelijk Italië, vele staten in de VS en de warmere landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika) zie je zulke uitbraken niet. Ja, daar zijn ook wel nieuwe gevallen, maar de toename is niet zo razendsnel als in Lombardije, Nederland en New York.”

  https://www.blikopnieuws.nl/gezondheid/280957/luchtvochtigheid-speelt-een-belangrijke-rol-bij-de-verspreiding-van-het


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website