De Thaise regering meldt op zondag, 18 nieuwe besmettingen met het coronavirus (Covid-19). Het gaat om buitenlanders die in Songkhla in isolatie worden gehouden. Er zijn geen personen overleden aan de gevolgen van de infectie. Het totaal in Thailand komt daarmee op 2.987 infecties en 54 dodelijke slachtoffers.

Covid-19 Daily Briefing: April 13, 2020 / 12.30 AM

13 April 2020 — An update from the Thai government regarding Thailand's #COVID19 situation, reporting from the Center for COVID-19 Situation Administration (CCSA) at Government HouseSpeaker: Mr. Natapanu NopakunDeputy Director-General of the Department of Information and Deputy Spokesperson of the Ministry of Foreign Affairs

Posted by PR Thai Government on Monday, 13 April 2020

Deze piek is terug te voeren op migranten die Thailand binnen zijn gekomen. Volgens het Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) gaat het buitenlanders die in het immigratiedetentiecentrum in Songkhla zitten, waaronder 17 vrouwen.

Al eerder was er een melding uit Yala waar mogelijk 40 besmettingen werden ontdekt. Uit de eerste testresultaten in de laboratoria leken dfe personen positief, maar de tweede tests waren negatief, wat betekent dat ze het virus niet hadden. CCSA-woordvoerder Taweesilp Visanuyothin zei dat het ministerie heeft besloten om de monsters voor de zekerheid naar de belangrijkste laboratoria in Bangkok te sturen en dat de resultaten binnen enkele dagen worden verwacht.

Tweeëndertig provincies hebben de afgelopen 28 dagen geen nieuwe infecties geregistreerd, terwijl er negen provincies coronavrij zijn.

Bron: Bangkok Post

An update from the Thai government regarding Thailand’s #COVID19 situation, reporting from the Center for COVID-19 Situation Administration (CCSA) at Government House:

https://www.facebook.com/thailandprd/videos/1407153639485854/

5 reacties op “Coronacrisis Thailand: 18 nieuwe besmette migranten in Songkhla opgespoord”

 1. Cornelis zegt op

  Wanneer mag er weer internationaal weer gevlogen worden

  • Cornelis zegt op

   Als je het nieuws volgt, naamgenoot, zou je weten dat daar geen zinnig woord over te zeggen is. Het internationale vliegverkeer ligt overigens niet volledig stil, maar is wel erg beperkt.

 2. Joep zegt op

  Alhoewel het internationale vliegverkeer inderdaad beperkt is, is het uitgaande vliegverkeer (dus vanuit Thailand) naar Europa, bijvoorbeeld Amsterdam, Londen en Parijs, momenteel goed te doen. Ook de prijzen vallen me erg mee. Twee Franse kennissen hebben een paar dagen geleden een enkele reis van Bangkok naar Parijs geboekt, met overstap in Amsterdam. Een ticket kostte ze 15.000 baht per persoon. Niet super goedkoop, maar ook niet absurd duur.

  Wel is het zo dat de vertrektijden nogal aan verandering onderhevig zijn. Dus een ieder die vanuit Thailand naar bijvoorbeeld Amsterdam wil vliegen, zou ik aanraden om dit in de gaten te houden en als voorzorg niet te ver van het vliegveld te verblijven.

  Internationaal inkomend vliegverkeer is momenteel nagenoeg onmogelijk als de bestemming Thailand is.

  Om een lang verhaal kort te maken: het is makkelijk om Thailand uit te vliegen maar bijna onmogelijk om het land binnen te vliegen.

 3. Jacq zegt op

  Moderator: Graag een bron van uw bewering.

  • Jacq zegt op

   https://www.cnbc.com/2020/05/05/when-will-travel-resume-after-coronavirus.html


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website