(ferdyboy / Shutterstock.com)

De Thaise overheid meldt op woensdag 29 nieuwe besmettingen met het coronavirus (Covid-19), daarnaast zijn er 3 personen overleden. Daarmee komt het totaal aantal besmettingen in Thailand op 2.672 geïnfecteerden en 46 dodelijke slachtoffers. De gemiddelde leeftijd van Covid-19-patiënten is 37 jaar. De oudste is 91 en de jongste slechts 1 maand.

Volgens Dr Taweesilp Visanuyothin, woordvoerder van het Centrum voor Covid-19 Situation Administration, is de daling het gevolg van de avondklok van 22.00 uur tot 04.00 uur die op 3 april is opgelegd: “Als we de maatregel vandaag versoepelen, zien we mogelijk negatieve gevolgen mogelijk in de komende 14 dagen.”

Van de 2.672 patiënten in 68 provincies zijn er 1.593 hersteld en ontslagen uit ziekenhuizen, terwijl er nog 1.077 in het ziekenhuis verblijven. De grootste groep Covid-19-patiënten is tussen de 20-29 jaar oud, aldus  Dr. Taweesilp.

De drie dodelijke slachtoffers van vandaag zijn alle jonger dan 60 jaar. Twee van hen hadden onderliggende ziekten zoals diabetes, een hoog cholesterol, hypertensie en obesitas. Volgens Dr. Taweesilp zijn de recente sterfgevallen, mensen die in maart besmet raakten: “Wellicht valleen er de komende 14-15 dagen geen doden meer, maar dan moet iedereen zich wel houden aan de adviezen van de overheid.”

Bron: Bangkok Post

An update from the Thai government regarding Thailand’s #COVID19 situation, reporting from the Center for COVID-19 Situation Administration (CCSA) at Government House:

https://www.facebook.com/thailandprd/videos/512330952986261/

5 reacties op “Coronacrisis Thailand 16 april: 29 nieuwe besmettingen en 3 personen overleden”

 1. Rob zegt op

  “Wellicht valleen er de komende 14-15 dagen geen doden meer, maar dan moet iedereen zich wel houden aan de adviezen van de overheid.”
  Ik zou willen dat wij in Nederland ook van deze helderziende hadden, hieruit maak ik op dat alle Thaise cijfers niet kloppen.

  • albert zegt op

   Ja en alle overleden personen hadden een onderliggende aandoening.??
   En geen enkele bejaarde overleden?
   Zeker een ander virus in Thailand dan In Nederland ?

 2. chris zegt op

  Het aantal Corona besmettingen heeft een bepaalde relatie, statistisch veband met het aantal doden maar dat verband is niet in elk land even sterk.

 3. Ing zegt op

  Uit de cijfers maak ik op dat alleen patienten in ziekenhuizen mee worden geteld. Dus iedereen die thuis ligt en overlijdt, telt niet mee. In NL is er juist nu ophef over besmetting (en sterfte) in verpleegtehuizen en wordt er gekeken naar oversterfte ten opzicht van de eerste weken van het jaar .. dat geeft een completer maar minder rooskleurig beeld.

 4. chris zegt op

  Dit is een van de betere anlayses die ik heb gelezen over hoe het corona virus zich heeft verspreid.
  Het zegt nog niks over het aantal mensen dat aan het virus overlijdt.

  https://www.maurice.nl/2020/04/14/zo-gaat-de-verspreiding-van-het-covid-19-virus-vooral/?fbclid=IwAR1dRMx4Jnj9m1pn0ol-e8F9ctW3caSa4XiPetNPH6kvkh1oLBbcPrjTnsw


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website