De Thaise overheid meldt op dinsdag 34 nieuwe besmettingen met het coronavirus, daarnaast is er 1 persoon overleden. Daarmee komt het totaal aantal besmettingen in Thailand op 2.613 geïnfecteerden en 41 dodelijke slachtoffers. 

Dr Taweesilp Visanuyothin, woordvoerder van het Centrum voor Covid-19 Situation Administration van de regering, laat weten dat het dodelijke slachtoffer een 52-jarige vrouwelijke buschauffeur is, ze leed aan hypertensie en had een vergroot hart. De vrouw had gedronken met vrienden, van wie er een al eerder besmet was met Covid-19. Alle acht aanwezigen ontwikkelden later symptomen van Covid-19.

Per 100.000 inwoners heeft Phuket het grootste aantal patiënten met 44,99, gevolgd door 23,12 in Bangkok, 16,84 in Yala en 11,94 in Nonthaburi. Negen provincies in thailand zijn nog vrij van corona besmettingen: Ang Thong, Bung Kan, Chai Nat, Kamphaeng Phet, Nan, Phichit, Ranong, Sing Buri en Trat.

Tot dusver zijn 1.405 patiënten hersteld van het virus en ontslagen uit de ziekenhuizen. Er zijn in totaal 1.167 personen in het ziekenhuis opgenomen. De grootste groep patiënten is in de leeftijdscategorie tussen 30-39 jaar, aldus de woordvoerder.

Bron: Bangkok Post

An update from the Thai government regarding Thailand’s #COVID19 situation, reporting from the Center for COVID-19 Situation Administration (CCSA) at Government House:

https://www.facebook.com/thailandprd/videos/3176400119130903/

1 reactie op “Coronacrisis Thailand 14 april: 34 nieuwe besmettingen en 1 persoon overleden”

  1. Cornelis zegt op

    Hier in Chiang Rai werd gisteren door de gezondheidsautoriteiten gemeld dat ze in deze provincie tot nu toe 9 bevestigde (d.m.v. testen, neem ik aan) besmettingsgevallen hebben gehad. Alle 9 zijn genezen, de laatste zou gisteren het ziekenhuis verlaten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website