(feelphoto / Shutterstock.com)

De Thaise overheid meldt op maandag 28 nieuwe besmettingen met het coronavirus daarnaast zijn 2 personen overleden. Daarmee komt het totaal aantal besmettingen in Thailand op 2.579 geïnfecteerden en 40 dodelijke slachtoffers. Voor het eerst blijkt het aantal genezen patiënten (1.288) hoger dan het aantal wat in een ziekenhuis verblijft (1.251).

Een van de dodelijke slachtoffers is een 56-jarige Thaise man die contact heeft gehad met coronapatiënten. De andere man is een 43-jarige met diabetes, chronisch nierfalen en een hoge bloeddruk.

Na het afnemende aantal bevestigde nieuwe besmettingen van de afgelopen dagen, zijn sommige bedrijven naar verluidt begonnen met het versoepelen van de thuiswerkregel, door werknemers te vragen op kantoor te werken. Taweesilp Visanuyothin, de woordvoerder van het Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA), vindt die beslissing voorbarig: “We kunnen het ons niet veroorloven om te verslappen, omdat in de buurlanden van Thailand de situatie nog ernstig is. De verbeterde cijfers zijn het resultaat van onze inspanningen van de afgelopen week, maar de cijfers kunnen weer oplopen als we ons niet aan de regels houden.”

Het lage aantal besmettingen zegt niets over de daadwerkelijke verspreiding van het virus in Thailand omdat een relatief klein aantal mensen is getest.

Bron: Bangkok Post

An update from the Thai government regarding Thailand’s #COVID19 situation, reporting from the Center for COVID-19 Situation Administration (CCSA) at Government House. Speaker: Mr. Natapanu Nopakun:

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website