De Thaise overheid meldt op vrijdag 50 nieuwe besmettingen met het coronavirus en 1 sterfgeval. Daarmee komt het totaal in Thailand op 2.473 besmette patiënten en 33 dodelijke slachtoffers. De overleden persoon is vrouw met een chronische ontstekingsziekte (SLE).

Dr. Taweesin Visanuyothin, woordvoerder van het Center for Covid-19 Situation Administration, laat weten dat de besmettingen vooral worden veroorzaakt door personen van 20 tot 29 jaar omdat ze werken en pendelden. De kans is groot dat zij de ziekte oplopen en doorgeven aan familieleden.

Phuket heeft het hoogste besmettingspercentage

Vandaag zijn er nog eens negen Covid-19-infecties bevestigd in Phuket. Het betreft allen Thai, wat het totaal aantal besmettingen in Phuket op 170 brengt. Gezondheidsfunctionarissen laten weten dat de eilandprovincie het hoogste besmettingspercentage heeft met een ratio van 38,95 per 100.000 mensen. Van de negen nieuwe gevallen werden er er vier ontdekt tijdens de uitgebreide tests die zijn uitgevoerd door lokale gezondheidsfunctionarissen en een medisch team uit Bangkok.

Het provinciaal bestuur zegt dat in totaal 2.059 mensen zijn getest op het coronavirus, waarvan er 1.898 negatief waren, 42 in afwachting van laboratoriumresultaten en de anderen in ziekenhuizen worden behandeld.

Bron: Bangkok Post

5 reacties op “Coronacrisis Thailand 10 april: 50 nieuwe corona besmettingen en 1 persoon overleden”

 1. rick zegt op

  Gisteren in Nederland volgens het RIVM 238 doden door Coronavirus.
  Thailand slechts 2 ( Natuurlijk 2 teveel )
  Thailand is 12 x zo groot als Nederland/
  Wie op dit blog gelooft deze cijfers ?

 2. Kees zegt op

  Ik heb ook zo mijn bedenkingen tegen deze cijfers, als je dat vergelijkt met andere landen.
  Of kan het zijn dat die andere mensen die sterven, wel sterven door het corona-virus maar dat het niet onderkend wordt?

 3. Chander zegt op

  Vanochtend werden op de Thaise TV, kanaal 3, beelden uitgezonden uit Nederland.
  Ze lieten zien hoe laks Nederlanders zijn door het niet dragen maskers en hoe men elkaar gemakkelijk kunnen besmetten.

 4. Mike zegt op

  Thailand is qua inwoners slechts 3.8x zo groot als nederland.
  Als de cijfers niet zouden kloppen zou je bij elk ziekenhuis een enorme chaos zien, die is er niet dus de cijfers zullen aardig correct zijn.

 5. RonnyLatYa zegt op

  De cijfers in Thailand zullen inderdaad niet volledig zijn, maar in geen enkel land zijn die correct want dan zou je gans de bevolking moeten testen. Het zijn allemaal onderschattingen.
  Bovendien lijken mensen van niks anders meer te sterven. Gewone griep was er dit jaar blijkbaar niet want ik hoor daar niks over…

  Dus neen, de cijfers zijn niet volledig in Thailand, maar als het echt zo erg (of erger) was als in andere landen of wat men sommige op sociale media schrijven, dan vraag ik me af waarom dat niet zichtbaar is en waar men met al die doden dan blijft ? Of komt misschien daar de luchtverontreiniging van ipv het afbranden van de velden….

  Ik denk dus dat het in Thailand momenteel nog wel meevalt, zelfs met een onderschatting. Maar natuurlijk is elk slachtoffer er een te veel.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website