Cat Box / Shutterstock.com

Veel Thai schijnen bang te zijn voor landgenoten die terugkeren uit Zuid-Korea in verband met mogelijk besmettingsgevaar. Het land melde gisteren 516 nieuwe besmettingen. Daarmee staat het totaal aantal corona besmettingen in Zuid-Korea nu op ruim 5300, het hoogste aantal buiten China.

Volgens het South Korea Immigration Office werken er ongeveer 5.000 Thai illegaal in het land, zij moeten het land uit. Premier Prayut, noemt zelfs een aantal van 10.000, illegale Thaise migranten, maar het zouden er ook 140.000 kunnen zijn. Als de illegalen voor 1 juni terugkeren naar Thailand, worden ze niet bestraft door Zuid-Korea.

Prayut laat weten dat ze voor hun vertrek in Zuid-Korea 14 dagen in quarantaine worden geplaatst, na aankomst in Thailand worden ze in een speciale zone op Suvarnabhumi gescreend. Degenen die koorts hebben, gaan direct door naar een ziekenhuis, de anderen wordt gevraagd 14 dagen in zelf-quarantaine te gaan.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Corona virus: Angst voor Thai die terugkeren uit Zuid-Korea”

 1. martin zegt op

  ook was gisteren dit even non-news:

  #1
  Posted 9 hours ago
  Health minister Anutin’s Facebook page “shut down” after Covid-19 quarantine post

  Picture: Daily News

  Daily News reported that embattled health minister and DPM Anutin Charnvirakul’s Facebook page appears to have been shut down.

  The media said this happened after a post appeared saying that visiting nationals of nine countries affected by the Covid-19 crisis would face compulsory quarantine for 14 days.

  Nou vraag ik me enigzins af of getallen tussen verschillende landen zomaar te vergelijken zijn. In nederland wordt er doorgezocht naar alle personen die in contact zijn geweest met besmette mensen,
  in thailand heb ik het gevoel dat er in de ziekenhuizen wordt getest , en dat temparatuur wordt opgenomen op het vliegveld.

  In Iran werden nog geen gevallen gerapporteerd, terwijl er wel mensen met een besmetting uit iran kwamen.

 2. Joop zegt op

  Die angst voor besmette vanuit Zuid-Korea terugkerende Thaise gastarbeiders is volkomen terecht.
  In ons stadje liggen 5 van die teruggekeerde gastarbeiders in het ziekenhuis met het corona-virus.
  (Dat de Thai zich niets aantrekken van die semi-verplichte zelf-quarantaine zal niemand verbazen.)

  • Chris zegt op

   Als al die Thaise gastarbeiders nu 14 dagen in afzondering gaan in Korea en dan nog steeds geen ziekteverschijnselen hebben is terugkeer geen probleem.
   Als ze wel ziekteverschijnselen vertonen moeten ze hetzij in Korea, hetzij in Thailand in afzondering en behandeld worden. Dat moet toch te regelen zijn door beide regeringen samen. Is natuurlijk wel een logistiek huzarenstuk met wellicht honderden zieken maar deze regering steunt toch op het Thaise leger dat voor grotere klussen heeft gestaan. (ahum)

 3. Tinie zegt op

  Als het inderdaad gaat om 10-duizenden Thai uit Zuid-Korea (overigens terecht dat zij het land worden uitgestuurd, want illegaal en in geval van ziekte een claim leggend op de Z-Koreaanse public healthcare), dan valt er in Thailand een flinke klus te klaren. Thailand en haar bewoners enigszins kennende geloof ik ook niet dat “men” zich gaat houden aan 14 dagen quarantaine thuis. Het zou van veel wijsheid getuigen als Thailand’s ministeries van Buitenlandse Zaken en Gezondheidszorg met Zuid-Korea gaan overleggen om een gefaseerde terugkeer te organiseren. Maar Thailand en Wijsheid gaan vaak niet samen, en het zal dan weer neerkomen op de combinatie Thailand en Wegwuiven.

  • Joop zegt op

   Ik heb mij laten vertellen dat in Korat (Nakhon Ratchasima) een legerbasis zodanig wordt ingericht dat men er een paar duizend uit Zuid-Korea terugkerende gastarbeiders kan opvangen. Dat geeft dan toch een beetje hoop dat de Thaise overheid het probleem serieus aanpakt.

 4. Stu zegt op

  Gisterenavond op ABC News (TV) in Amerika: Amerikaanse studenten op studiereizen in Italie worden teruggeroepen naar Amerika. Trump eist dat deze studenten op direkte vluchten vanuit Italie getest worden op het virus bij aankomst op Amerikaanse luchthavens. Een van de studentes vloog indirekt terug via Nederland. Op Schiphol werd ze gevraagd of ze in China of Zuid Korea was geweesd. In het TV interview vertelde ze dat ze verbaasd dat niemand geinteresseerd was dat ze uit Italie kwam (waar zij maanden lang was geweesd). Met een glimlach zei ze, “no testing, they just waved me through.”

 5. Ronny zegt op

  Vandaag naar Ubon geweest, Ya gaan bezoeken in het Sunpasithiprasong-ziekenhuis.
  Na een halfuurtje had ik het wel gehad, ben ik me buiten een ice-cappucino gaan halen. Met terug te gaan, me vergist van afdeling, zie ik een voor ‘n stuk afgesloten zaal. Verplegend personeel in witte pakken en dichte mondmaskers. Vroeg of dit gevallen van het Coronavirus waren, in een kamer lager er zeker een stuk of 6 personen. Werd onmiddellijk door 2 verplegend personeel weg gestuurd. Kreeg bovendien door een bijgeroepen ‘hoofdverpleegster’ de vraag wat ik kwam doen, of er familie van mij op de afdeling lag! Opnieuw gevraagd aan haar en kreeg als kort antwoord dat het mensen betrof die problemen hadden met hun luchtwegen omdat het rokers waren. Ben wijselijk weggegaan om geen problemen op mijn nek te halen maar denk er toch het mijne van. Typisch….een wijs persoon die je eventjes komt vertellen dat de domme farang het helemaal mis heeft. Als er in een rustige provincie zoals Ubon er al personen weggestoken worden uit het zicht. Wat moet dan de werkelijkheid zijn over heel Thailand? 43 besmettingen???

  • Jan zegt op

   Heel goed dat dit ziekenhuis preventief mensen met longklachten isoleert totdat (na 14 dagen) bewezen is dat zij het Coronavirus niet hebben. En in het geval dat er wel besmetting is hen tijdig afgezonderd heeft. Speculatie dat deze patiënten al het virus dragen is niet nodig. Uiteraard behoort het personeel niet in te gaan op vragen van voorbijgangers over de gezondheid van patienten.

 6. Cor mos zegt op

  Gisteren alle toni’s Fitness gesloten i.v.m. Coronavirus ……..

 7. l.lagemaat zegt op

  De preciese aantallen van klandestien werkende Thais in Z-Korea is niet bekend.
  Er wordt een onderscheid gemaakt tussen de opgepakte Thais en de niet opgepakte wat toegepaste regels gaat worden. Door de Thaise overheid wordt aangeraden gescheiden terug te keren naar Thailand
  Bovendien krijgen de Thaise mensen die in de provincie Gyoengsang en de Daegu City werkten extra controle door de grote aantallen besmettingen in deze provincie.
  Besmette Thaise mensen worden geweigerd toegelaten te worden in Thailand.
  In N-Thailand gaat men militaire hospitals inrichten met gesloten afdelingen.
  De Minister van Gezondheid Anupong Paojinda wil dat verder alle provincies in Thailand quarantaine voorzieningen treft.
  Mensen, die zonder ziekte verschijnselen uit Z-Korea terugkomen, moeten toch 14 dagen in afzondering leven.

 8. De Inquisiteur zegt op

  Het terugkeren van Thaise werkers uit Z.Korea is al een tijdje aan de gang voor de media eropuit kwamen.
  Ze worden “little ghosts” genoemd want ze lopen, ook hier in de streek, gewoon rond zonder in quarantaine te gaan.
  Pas nu komen ze onder de radar doch zonder gevolg want van de meerderheid weet men niet eens dat ze ginds werkten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website