De gemiddelde prijs van appartementen in Bangkok stijgt naar verwachting in 2018 met 8%. Dat ondanks de invoer van belastingmaatregelen op grond en gebouwen die in 2019 ingevoerd gaat worden, aldus vastgoedadviseur Nexus Property Marketing Co.

Door de stijgende grondprijzen zullen tevens de prijzen voor condo’s meestijgen. In 2017 zijn de gemiddelde verkoopprijzen van nieuwe appartementen in Bangkok ook al gestegen met 8% tot 130.600 baht per vierkante meter (vorig jaar was dat nog 121.000 baht per vierkante meter). De gemiddelde stijging van de huizenprijzen in de afgelopen vijf jaar was 9% per jaar.

De districten Pathumwan en Ratchathewi kenden de hoogste stijging van de huizenprijzen, met 16% tot 234.000 baht per vierkante meter. Dit heeft te maken met de kosten voor bouwgrond en de schaarste in het aanbod. Voor locaties in de binnenstad steeg de gemiddelde verkoopprijs met 12% tot 210.700 baht per vierkante meter.

Volgens het marktonderzoek van Nexus is dit jaar het hoogste aantal nieuwe condo’s in Bangkok opgeleverd: 62.700 eenheden uit 128 projecten. Het totale condo-aanbod op de markt was 550.000 eenheden.

De voorspelling is dat er volgend jaar een groei zal zijn van meer dan 10% in nieuw aanbod van condo’s.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


6 reacties op “Condo-prijzen in Bangkok stijgen volgend jaar naar verwachting met 8%”

 1. Jacques zegt op

  Ja, ja booming business. Al die arme Thai die er een condo’tje bij nemen voor de hep. Kennelijk wordt het allemaal verkocht of zie ik dit verkeert. Bij ons in Pattaya in een condo complex waren drie jaar geleden ook in een aantal maanden zo’n 660 stuks verkocht voor gemiddeld 1 miljoen bath per condo. Dus alles schoon uitverkocht. Ook veel Thaise mensen uit Bangkok die een stulpje er op na wilde houden. Als je nu ziet hoeveel er van te koop en te huur staan, schrikbarend. Huurprijzen die ontzettend zijn gezakt, want ja je moet wel mee in die malaise en wij hadden er ook eentje gekocht. Nou ja al doende leert men en ik zou zeggen begint eer ge begint, tenzij je geld als water hebt natuurlijk, want dan gelden er andere natuurwetten.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
 2. chris zegt op

  Volgens mij vertelt meneer Nexus maar het halve verhaal en is het vooral bedoeld om nieuwe kopers aan te trekken. Als ik in Bangkok om me heen kijk zie ik:
  – nieuwe condos die lang te koop of te huur zijn, zeker als de afstand tot het openbaar vervoer (MRT, BTS) toeneemt. De prijzen stijgen zeker niet voor condos met een ongunstige ligging;
  – condos die verkocht zijn maar niet dagelijks gebruikt worden (alleen voor belegging; gekocht door Thais die al een huis hebben). Dit lijkt aardig maar het zijn vooral lege gebouwen en het economisch effect op de buurt is nihiel: geen nieuwe nering en dus ook een min of meer doodse omgeving. Airbnb doet soms goede zaken hier. Ik ken gebouwen waar de eigenaren alleen in het weekend komen omdat het gebouw een zwembad heeft.
  – aarzeling van rijke Thais om een extra condo te kopen omdat belasting op niet gebruikt onroerend goed boven het hoofd hangt. Beter een condo kopen in Europa of in de USA.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 3. Arnold zegt op

  Geloofwaardigheid lijdt wat onder het ‘wij van WC eend adviseren WC eend’ karakter van het bericht..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 4. snelle japie zegt op

  Ik hoor vaak dat de huizenmarkt verziekt is in Thailand en heb ook zelf wel het idee dat verhuur weinig oplevert. Maar toch wordt er veel verkocht. Daar moet toch een logische reden voor zijn, op de een of andere manier zullen ze er toch rendement uithalen? want waarom zouden mensen anders nog steeds condo’s blijven kopen, ze kunnen ook in aandelen beleggen als dat beter rendeert?

  beleggers zijn ook niet gek, er zal toch winst worden gemaakt, of het nou door verhuur is of vanwege een snelle waardestijging dus goed voor de verkoop is???

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • chris zegt op

   beste japie,
   Veel rijke Thais hebben heel veel geld en malen niet om rendement. Zij willen gewoon een appeltje voor de dorst, voor een weekendje weg of op termijn als optrekje voor hun kinderen of kleinkinderen als die op zichzelf willen gaan wonen. Vergeet ook niet dat sommigen van hen met de bank(directeur) een (stilzwijgende) regeling hebben getroffen dat zij niet elke maand hun hypotheek hoeven te betalen. Dan hoef je ook niet direct op rendement te letten. Maar een financiele bubbel is het natuurlijk wel voor de bank, die overigens altijd eigenaar blijft van het pand totdat alle termijnen betaald zijn.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 5. ruud zegt op

  De vraag is, of alle verkochte appartementen ook werkelijk zijn verkocht, of alleen maar van de ene werkmaatschappij aan de andere zijn geleverd.
  Dan zijn ze weliswaar voor een mooie prijs verkochtdoor de bouwer, maar alleen maar aan zichzelf.

  Op die manier kun je mooie verkoopprijzen laten zien, maar echte kopers die een appartment dat ze gekocht hebben later willen verkopen, of verhuren, zullen het aan de straatstenen niet kwijtraken.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website