Ook Thailand is getroffen door de recente wereldwijde cyberaanvallen met gijzelsoftware op windows computers. Het Thailand Computer Emergency Response Team heeft bekend gemaakt dat 200 computers van overheidsdiensten en bedrijven zijn besmet met de WannaCry ransomware.

De getroffen organisaties zijn onder andere Blue Sky TV, een kanaal van de Democratische partij en de Royal Thai Police. De nationale hervormingsraad (NRSA) wil dat premier Prayut artikel 44 inzet om snel een nationaal cybersecurity commissie te kunnen instellen.

Directeur Surangkana van het Electronic Transactions Development Agency (ETDA) zegt dat vooral overheidsdiensten zich slecht bewust zijn van de risico’s, vooral wanneer ze werken met computers die gebruik maken van verouderde of niet-orginele software. Volgens het ETDA heeft Thailand vorig jaar met 4.000 cyberaanvallen te kampen gehad, 10 procent meer dan een jaar eerder.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Ook computers in Thailand getroffen door cyberaanval met WannaCry”

 1. Jo Beerkens zegt op

  Ik zag vorige week in een ziekenhuis te Chiang Mai, dat er nog werd gewerkt met Windows XP (versie na Christus). Dan vraag je er ook om, lijkt me.

  • Pieter zegt op

   En is het wel zo, dat ze ook getroffen zijn, of is het welkome reden om artikel 44 in te zetten.
   Je weet het nooit met Prayut en nu weer met Facebook.

 2. happyelvis zegt op

  ik heb in mijn periode dat ik veel in Thaise bedrijven werkzaam was (bijna )nooit een officiële licentie van windows of office gezien. Allemaal illegale `zooi die je niet of nauwelijks kan updaten… ik verwacht in de toekomst nog veel grotere problemen hiermee.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Windows heeft per uitzondering zelfs nog een up-date voor XP uitgebracht, maar als je met niet-originele software zit helpt dat ook niet natuurlijk.

  • TheoB zegt op

   Het is niet zo moeilijk (of tijdrovend) om (op internet) activatiecodes en/of complete gecrackedte Windows OS te vinden. Geen enkel probleem om daarna ook alle updates/patches te downloaden en installeren.

   • theoS zegt op

    Tukcom verkoopt alle systemen cracked en geactiveerd. Kun je gewoon updaten. Ik heb zelfs een registry trick op internet gevonden waarbij je met een invoeging van een D-word in de registry het Windows XP servicepack 3 ( alleen 32-bit) tot 2019 gewoon kunt updaten. Allemaal legaal en is ook een legale hack. Het nadeel is de browser IE 8, kun je niet updaten en geeft problemen met websites.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website