In China is op sociale media boos gereageerd op het overlijden van de panda Xuang Xuang in de Chiang Mai Zoo. De panda’s zijn door China uitgeleend aan Thailand.

Op Weibo, een populair sociaal media platform in China, vinden veel Chinezen dat Thailand de overgebleven panda Lin Hui maar moet teruggeven. Men is van mening dat Thailand de panda’s kan verzorgen zoals zou moeten. Op een foto zou te zien zijn dat Xuang Xuang te harde bamboestengels te eten krijgt in plaats van zachte bamboebladeren. Een bericht beweert dat er iets gevonden is in de luchtpijp van Xuang Xuang, maar dierenartsen van de dierentuin in Chiang Mai spreken dat tegen.

Xuang Xuang stierf maandag op 19-jarige leeftijd. Gemiddeld worden panda’s 14 tot 20 jaar, hoewel ze in gevangenschap ook wel 30 jaar kunnen worden.

Later vandaag gaan Chinese experts de dode panda onderzoeken en de doodsoorzaak vaststellen.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “‘Chinezen boos na dood van panda Xuang Xuang’”

 1. Gerrit Tienkamp zegt op

  En vandaag weer in het nieuws – dode tijgers in Chiang Mai.
  Het geeft ook weer z’n bedenkingen

 2. Nico Schepens zegt op

  Vervelend, brengt miljoenen op zo’n beestje, ook het enige beestje waar ze zuinig op zijn.

  Elk jaar 30.000.000 honden op een vreselijke manier geslacht. Dat is pas erg.

 3. Christina zegt op

  Voor het laatst 2 jaar geleden de dierentuin bezocht we vonden het er verwaarloosd ten opzichte van de jaren er voor ook waren veel verblijven niet meer beschikbaar geen dieren. Ook het Panda verblijf vonden we een trieste aanblik. Zo jammer

 4. Martin zegt op

  De Chinezen moeten zich niet zo aanstellen. De Panda heeft ook bladeren en kiest dus zelf wat ie eet. Bovendien als de Chinezen echt begaan zouden zijn met de panda’s dan zouden ze het leefgebied van de panda’s wel in stand laten. Een duidelijk geval van de pot verwijt de ketel.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website