China en Thailand hebben gisteren een overeenkomst getekend voor de bevordering van de handel en economische samenwerking tussen beide landen. De overeenkomst gaat over: handel, investeringen, wetenschap/technologie, digitale samenwerking, toerisme, financiën en regionale economische samenwerking.

Het streven daarbij is dat wederzijdse handel gaat verdubbelen van 73,67 miljard dollar in 2017 naar 140 miljard dollar in 2021.

Afgesproken is verder dat Thaise ondernemers gaan deelnemen aan de jaarlijkse China International Import Expo, dat voorziet in een samenwerking op het gebied van landbouw.

China is de grootste handelspartner van Thailand en vijfde grootste investeerder. De Chinese investeringen zijn van 2008 tot 2017 gestegen van 8,9 miljard dollar naar 70 miljard dollar.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “China en Thailand bevorderen handel en economische samenwerking”

 1. Ger-Korat zegt op

  Ik las in de Bankok Post dat de investeringen in 2008 70 miljoen USD waren en in 2017 8,19 miljard USD :
  https://www.bangkokpost.com/business/news/1571866/china-thailand-ink-trade-deal

  Als je kijkt naar de Foreign Direct Investments dan zie dat China 4,7 miljard USD in Thailand investeerde en Nederland 4,2 miljard USD in de 1e helft van 2018. Ter vergelijking: Japan investeerde in deze periode 22,2 miljard.
  (zie de link: https://www.bangkokpost.com/business/news/1572030/thai-china-trade-pact-signed )
  Japan is al jaren de nummer 1 investeerder in Thailand en zoals je ziet in 2018 investeerde ruim 4x meer dan China. Zelfs Nederland evenaart China hierin, dus ik vind het allemaal gepraat voor de buhne, leuk voor betrokkenen om zichzelf te presenteren maar zegt al jaren niets over de werkelijkheid in Thailand. Meer en meer landen beginnen zich af te zetten tegen China en haar manier van handel en investeringen. Zelfs Myanmar blies een groot project af. Idem Maleisie welke verkondigde geen interesse te hebben in investeringen waarschijnlijk wijs geworden naar aanleiding van projekten en overeenkomsten in andere landen welke negatief uitvallen. Om maar een paar landen uit een reeks te noemen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website