Chiang Mai wil na Phuket en Samui de volgende bestemming zijn die weer toeristen kan ontvangen. De toeristensector in Chiang Mai was, voor de pandemie, goed voor meer dan 100 miljard baht per jaar aan inkomsten.

Een succesvolle heropening vereist een effectieve planning, de collectieve wil van de autoriteiten en inwoners om te voldoen aan strikte maatregelen, evenals het vermogen om te leren van de huidige sandbox-programma’s in Phuket en Samui. De provincie is dan ook een van de zeven belangrijke bestemmingen om het sandbox-project te kopiëren.

Daarvoor is een plan bedacht met de naam ‘Charming Chiang Mai’. Daarmee speelt de Chiang Mai Sandbox in op waar de provincie het meest bekend om staat: tradities, cultuur en natuur, aldus gouverneur Charoenrit Sa-nguanrat.

De heropening van Chiang Mai was voorlopig gepland voor 15 oktober, maar nu het aantal nieuwe besmettingen onder controle is wil de provincie al op 1 oktober open. Een vereiste voor heropening is dat ten minste 70 procent van de lokale bevolking moet zijn gevaccineerd. De vier districten, Muang, Mae Rim, Mae Taeng en Doi Tao, gaan het lokale sandbox-model uitvoeren.

Deze districten zijn al dicht bij het halen van de vaccinatiedoelstelling van 70 procent en lopen daarmee voorop in de provincie. Alle toeristische bedrijven die deelnemen aan het sandbox-programma moeten gecertificeerd zijn door de Safety and Health Administration (SHA).

Wat alle sandbox-bestemmingen gemeen hebben, is de vereiste dat buitenlandse bezoekers volledig moeten zijn gevaccineerd. Ze kunnen niet meteen op ontdekkingstocht gaan, maar moeten eerst een quarantaineperiode ondergaan waarbij ze eenaantal keren getest worden. Een negatief resultaat zal hen in staat stellen deel te nemen aan sightseeingtrips met vooraf vastgestelde routes.

Bron: Bangkok Post

21 reacties op “Chiang Mai ‘Roos van het Noorden’ wil op 1 oktober open voor buitenlandse toeristen”

 1. Osen1977 zegt op

  Willen ze het niet begrijpen of is het net doen alsof je toeristen wilt ontvangen? Is er dan ook niemand die opmerkt dat mocht de quarantaine plicht blijven je echt zeer weinig toeristen gaat aantrekken. Het lijkt wel of ze in een tunnel zitten en maar één richting op kunnen kijken. Blijf gewoon braaf wachten tot ze geen rare eisen stellen en dan wil ik graag weer op visite.

 2. Laksi zegt op

  Tja,

  Ben wel heel benieuwd hoe ze aan “toeristen” komen?
  Er is geen enkel vliegtuig, met een buitenlandse bestemming in Chiang Mai.
  Want dat is het eerste vereisten van het “SandBox” programma.

  Of het moet de 2e week zijn, eerst een week Phuket, dan Chiang Mai.
  En dan nog een verplichte toer. Zouden die Thai nu zo dom zijn of………..

  Hier maakt toch geen mens gebruik van.
  Iedere toerist wacht af wat er op 1 oktober gaat gebeuren, heel veel hopen op een opheffing van de CoE en de verplichten verzekering, pas dan gaan de toeristen weer komen.

  • Ruud zegt op

   Er zijn normaal rechtstreekse vluchten Hong Kong en China of zijn dat geen buitenlandse bestemmingen?

   • Laksi zegt op

    Tja Ruud,

    Normaal wel, ook naar Doha en Singapore, maar nu “effe” niet.

 3. willem zegt op

  Wie wil er als echte toerist in verplichte quarantaine en slechts naar buiten met een vooraf te boeken (groeps)tour. De touren gaan met name naar Mae Taeng en Mae Rim. Je mag onder geen enkele conditie vrij in de stad lopen. Contact met de lokale bevolking wordt absoluut vermeden. Stel iemand in de je groep test positief dan zit je vervolgens zelf ook nog eens 14 dagen verplicht vast. No Way!!

 4. Rob zegt op

  Hoezeer ik ook eindelijk weer eens op vakantie wil
  naar Thailand zie ik toch ook dit sandbox initiatief
  als een complete no no voor mij.
  Vakantie betekent voor mij vrijheid, blijheid en zeker
  geen verplichtingen, en ik sluit me echt aan bij een vorige spreker die stelt
  dat het tourisme hier niet echt warm voor zal lopen, ik zet Thailand vooralsnog
  maar uit mijn hoofd de rest van het jaar, ik wacht wet
  tot de vakantie die ik wil weer daadwerkelijk mogelijk is.

  • Caroline zegt op

   En als je dan maar 4 weken in Thailand verblijft, is het geen doen. Ziet de regering nou niet dat dit niet werkt. Ik zou 7 okt. naar BKK gaan, na 3 dagen doorreizen naar Phuket en daar onze bevriende hoteleigenaar bezoeken en die zat niet in de sandboxhotel lijst. We zijn blij dat EVA haar vluchten voor okt. heeft geannuleerd want dan waren we 14 dagen kwijt in BKK en konden we niet bij vrienden overnachten. Dan maar weer verzetten naar 2022.

   • PEER zegt op

    Beste Caroline,
    Dát mag al anderhalf jaar niet!
    Maar sinds de sandbox-regeling mag je wél vliegen op HKT.
    Daar overnacht je en kunt toch overdag je bevriende hoteleigenaar bezoeken.
    En dat mag dan 6 wkn duren, maar je mag ook na 2 wkn, als je negatief-getest bent, het eiland verlaten.

 5. Daniel VL zegt op

  Ik dacht een van de eersten te zijn om terug te komen maar wat doet het uit ge vaccineert te zijn als je toch in quarantaine te moeten en weer in hotel en gebaande wegen te volgen. Het zal niet voor mij zijn Volgende week krijg ik een derde prik in Belgie. Ondertussen ben ik twee jaar ouder ik hoop nog voor mijn dood in Thailand te komen, nadien heeft het geen zin meer. Heeft men niets geleerd uit Phuket?
  Daniel.

 6. khun Moo zegt op

  Doordat Thailand een aantal jaren geleden nog omgeven was door landen waar toeristen niet welkom waren,(cambodja, laos, birma,vietnam en het islamitische maleisie) is naar mijn mening het thaise idee ontstaan dat Thailand de nummer 1 van de toeristische bestemmingen is ,zou blijven, en er geen alternatieven zouden zijn.Ze konden de eisen stellen die ze wilden, De toeristen kwamen toch wel, gezien andere alternatieven ontbraken. De tijden zijn echter verandert, Hun idee over de onmisbare aantrekkelijkheid van Thailand als buitenlandse toeristen trekpleister is nooit bijgesteld.en dat gaat ze raken.

 7. Adriaan zegt op

  Ik ben volledig gevaccineerd met 2 x Pfizer. En ik heb een condo in Chiang Mai. Maar eerst een CoE, verzekering, enige keren een staaf tot aan mijn hersenstam door mijn neus en dan met mondkapje op buiten mogen lopen, terwijl er verder niets te doen is, omdat toeristen met al die rompslomp niet komen, is niet mijn idee van een leuke tijd doorbrengen.

  • janbeute zegt op

   Is dat zo erg dan even een monster uit je neus, en lopen met een mondkapje.
   Groot voordeel is dat er weinig of geen toeristen zijn dus de stad is van jou, tenzij je houd van een grote mensen massa op vliegvelden in de stad en daarbuiten.
   En de vele Chinezen toeristen die er normaal rondlopen, waar je je mateloos aan kan ergeren zijn er nu ook niet.
   Bezoek aan Chiangmai heden lijkt mij een verademing.
   En als de prijs van een CoE verzekering al te duur is kun je beter op vakantie naar Nunspeet op de Veluwe gaan.

   Jan Beute.

   • Geert zegt op

    Beste Jan,

    Ik denk dat je niet weet waar je over praat. Er is op dit ogenblik in Chiang Mai niets te doen!
    Het is een dode stad. Ik zie niet in wat een verademing het is om in een stad rond te lopen waar totaal niets te doen is.
    De verschillende markten, de bekende night bazaar , het is allemaal dicht hoor. Gezelligheid wordt gecreëerd door mensen en als die er niet zijn is er ook geen gezelligheid.
    Toch veel plezier gewenst in CM Jan.

    Groeten van Geert vanuit CM,

    • MikeH zegt op

     Valt wel mee hoor. Ik woon ook in CM en ervaar het helemaal niet als een “dode stad”. Inderdaad zijn veel puur op toeristen gerichte zaken dicht, vooral in de oude stad, maar ook weer niet allemaal. Daarbuiten gaat het leven gewoon door. Het hysterische Chinese massatoerisme van weleer was ook niet alles. Iets er tussenin zou prettig zijn.

    • janbeute zegt op

     Ik kom om de twee a drie weken weken wel een keer in Chiangmai en laatste keer afgelopen Zondag en aan de verkeers drukte te zien is het zeker geen dode stad.
     Maar niet iedereen komt voor de night bazaar of de gezelligheid naar CM.
     Sommigen komen voor de mooie omgeving en de cultuur, en dat alles zonder omver gelopen te worden door horden Chinezen.

     Jan Beute.

   • Laksi zegt op

    Beste Jan,

    In de binnenstad zijn bijna alle rolluiken dicht.
    Alleen lokale winkels voor lokale mensen zijn open, zoals jouw onderdelen winkel, in de Kaoenawarat Road.

    Nightbazar en ook Loi Kroh Road, bijna alle rolluiken dicht.

 8. janbeute zegt op

  Wat mag ik dan van geluk spreken dat ik in de naast gelegen provincie Lamphun leef.
  Vandaag Zondag 12 September nog even in CM geweest voor bestellen van een onderdeel voor mijn HD motorbike, en daarna nog even shoppen in HangDong bij de Kad Farang.
  Van enige corona controle waar dan ook totaal niks van gemerkt.
  Misschien daar ik altijd ga voor de longsome road.

  Jan Beute.

  • Geert zegt op

   Dat klopt niet Jan.
   Er is wel controle op de weg van Chiang Mai – Lamphun.
   Iedere dag gebruik ik deze weg en de controle is nog steeds van kracht tot op vandaag.
   Als je met de motorbike gaat dan kan je zo passeren.

   Gegroet,

   Geert.

   • janbeute zegt op

    Hoezo klopt niet, ga eens langs de weg die paralel loopt met de spoorlijn, geen controle of wat dan ook te zien aan beide zijden van de rails.
    Ik was niet op de motorbike, maar met de oude Mitsch.
    Misschien op de superhighway, maar zoals ik schreef ik ga voor de longsome road, en die was afgelopen Zondag ook druk bereden.
    En terug via Hang Dong via de grote vierbaans weg het zelfde verhaal.
    Maar ja het was weekend en ook nog op Zondag dan hebben de gendarmeristen een vrije dag.

    Jan Beute.

 9. Alain zegt op

  In feite is wordt het dus een door de staat gereguleerde bezoek aan Thailand. Ik moet dan meteen denken aan een georkestreerd staatsbezoek in N-Korea. Dat met nog steeds quarantaine maar dan korter en op een andere locatie. Ik bedank vriendelijk hiervoor.

 10. Chris zegt op

  Heb dit weekend toch wel met enige verbazing gekeken naar de TV.
  In the USA, in het land dat pas veel later dan Thailand met Covid werd geconfronteerd (tot vandaag de dag bijna 650.000 doden) zit het stadion voor the finale van de US open (tennis) tot de nok toe vol. Geen masker te zien.
  Ook in Engeland voetbal stadions. En in Thailand dat al in Januari 2020 als een van de eerste landen na China, werd geconfronrteed met Covid? Lege stadions, lege straten, geen files, avondklok…….
  Wat gaat er verkeerd?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website