(Decha Somparn / Shutterstock.com)

Deze week maakte General Motors (GM) bekend de fabriek in Thailand af te stoten, zo blijkt uit een op maandag aangekondigde reorganisatie. Dat zorgde voor een run op Chevrolet showrooms waar kortingen tot 50% werden gegeven.

Een koper voor het Thaise productiecentrum van GM is inmiddels al gevonden in de Chinese fabrikant Great Wall. Eerder namen de Chinezen al een GM-fabriek in India over. De afgelopen drie jaar heeft GM zich uit onder meer India, Indonesië en Vietnam teruggetrokken. Daarnaast werd Opel in 2017 aan het Franse PSA-concern verkocht, moederbedrijf van Citroën en Peugeot.

Thaise koopjesjagers bezochten woensdag massaal de Chevrolet showrooms om de laatste modellen op de kop te tikken die tegen sterk gereduceerde prijs werden verkocht. De nieuwe Captiva 1.5 LS Turbo, een van de best verkopende modellen, was afgeprijsd van 999.000 naar 499.000 baht. De Colorado Trailboss MT 2WD van 859.000 naar 655.000 baht.

De showroom in Bang Jak is tijdelijk gestopt met de verkoop van de Captiva. De dealer maakt later bekend wanneer die weer beschikbaar is.

GM zit momenteel in een grote reorganisatie en trok eerder al de stekker uit merken als Hummer, Oldsmobile, Pontiac, Saab en Saturn. Hummer keert in mei terug als elektrisch model onder de vlag van GM-merk GMC.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Chevrolet showrooms overstroomd door Thaise koopjesjagers”

 1. Chris zegt op

  Naast het Corona-virus hebben we nu ook het Chevrolet-virus.
  Symptomen:
  – eerst denken dat er in de toekomst geen Chevrolet meer te koop is in Thailand;
  – angst dat je Chevrolet geen onderhoudsbeurten meer kan krijgen omdat de dealer stopt met verkoop;
  – een paniek-advertentie op het internet om je Chevrolet te verkopen (zag aanbiedingen van 50.000 Baht voor een 3-jaar oude auto);
  – dan euforie dat er zoveel korting op een nieuwe auto wordt gegeven;
  – dan niet weten hoe snel je bij de dichtstbijzijnde Chevrolet-dealer moet komen om een Chevrolet te kopen.

 2. Mark zegt op

  Ontzorgend grappig Chris.
  Gisteren stond er nog een bericht over de voorbereiding van Covid19 fase 3 door de Thaise autoriteiten op de website van Bangkok Post. Deze ochtend was het er afgehaald.

  Bij Khaosod wordt er nog wel over bericht.

  https://www.khaosodenglish.com/news/crimecourtscalamity/2020/02/20/thailands-worst-case-plan-for-coronavirus-revealed/

  Als de onbeschofte mondkapjes weigerende farrang naar “veldhospitalen” (lees militaire kampen te velde) afgevoerd worden omdat de besten van de goede mensen cordaat moeten optreden omdat ze maanden lang Chinezen uit besmet gebied ingevlogen hebben, zal het minder grappig worden.

  Er is hier in Thailand nog altijd geen grootschalige uitbraak van Covid 19 te zien, maar geheel uit te sluiten valt dat nog steeds niet. Kijk hoe het in China loopt en op de cruiseschepen.

  Waarom zou hier anders een fase 3 voorbereid worden?

  Goed blijven kijken hoe de hazen lopen en zelf tijdig rennen. Kwestie van niet het gevangen haasje te worden een een groenjassen kamp.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website