Wateroverlast in Sukhothai.

Het waterpeil van de Chao Phraya rivier in Bangkok zal vandaag bij hoogwater een hoogte van 1.70 meter bereiken als gevolg van grote hoeveelheden water vanuit het Noorden. Maar de bevolking houdt wel droge voeten: de vloedmuren zijn 2,5 meter hoog, waar vloedmuren ontbreken zijn zandzakken neergelegd en er zijn waterpompen aangevoerd.

Inmiddels is het dodental als gevolg van de tropische storm Nock-ten opgelopen tot 20, één peroon wordt vermist en 11 zijn gewond.

In Ayutthaya bedreigt het rijzende water de vloedmuur die dient ter bescherming van Wat Chai Wattanaram. Het waterpeil van de Khlong Ban Luang en de Chao Phraya rivier is er gisteren met 10 tot 20 centimeter gestegen, mede omdat versneld water is geloosd vanuit de Chao Phraya Dam, bovenstrooms in de provincie Chai Nat. Die dam hield grote hoeveelheden water tegen, afkomstig vanuit de overstroomde provincies in het Noorden.

In Sukhothai hebben 56.000 mensen last van het water; 136.000 rai aan akkers staat onder water. De gewassen kunnen als verloren worden beschouwd. Een van de boeren zegt dat de vergoeding die ze van de regering krijgen ad 600 baht per rai niet genoeg is. Per rai kost het verbouwen van rijst 4000 baht. De boeren hebben hun hoop gevestigd op de nieuwe regering.

(Noot van de redactie: Ik neem aan dat met die 1.70 meter wordt bedoeld: boven het normale waterpeil. De oorspronkelijke tekst luidt: … as the Chao Phraya river is expected to rise to a high of 1.7 metres. In de krant van 9 augustus staat het goed: above mean sea level.)

www.dickvanderlugt.nl

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Chao Phraya naar 1.70 m; Bangkok houdt droge voeten”

  1. hans zegt op

    Het word tijd dat onze jongens van Arcadis en Royal Haskoning in thailand aan het werk gaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website