De bewoners van zeven provincies in het centrale deel van Thailand moeten de komende tijd rekening houden met overstromingen van de Chao Phraya.

Het waterpeil van de rivier is gestegen door de zware regenval van eind vorige maand, zo laat het Disaster Prevention and Mitigation Department weten. Door de heftige regens is ook de uitstroom van water vanaf de Chao Phraya dam in Chai Nat toegenomen, waardoor het waterpijl stijgt.

De provincie Ayutthaya, een van de bedreigde provincies, wil 700.000 rai boerenland gebruiken als opslag voor water. Dit is vooral nodig om de hoeveelheid water van de dam te herbergen. Volgens de adjunct-gouverneur telt de provincies veel rijstvelden die niet in gebruik zijn. Het district Nong Mamom (Chai Nat) is deze week uitgeroepen tot rampgebied nadat ruim 25.000 rai boerenland was overstroomd.

Gisteren zijn al driehonderd huizen in Sena (Ayutthaya)  onder water gelopen, nadat de Chao Phraya dam water had geloosd afkomstig uit het Noorden. Als gevolg daarvan traden de rivieren Noi en Chao Phraya buiten hun oever. Het water bereikte in de woonkernen langs de rivier een hoogte van 60 cm en zal naar verwachting nog verder stijgen met zo’n 30 tot 80 cm.

Het lozen van water door de Chao Phraya dam heeft boeren in Ayutthaya ertoe gebracht versneld rijst te oogsten. Boeren op in tambon Hua Wiang hebben hun oogst van 4.000 rai, tien dagen eerder van het land gehaald.

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “Centrale deel van Thailand krijgt te maken met overstromingen”

  1. Harrybr zegt op

    En… wat hebben ze van de overstromingen in 1942, 1996 en 2011 geleerd ?

    Hoogstwaarschijnlijk enkel, hoe ze belastinggeld voor waterkeringen achterover konden drukken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website