(teera.noisakran / Shutterstock.com)

De CCSA heeft een nieuwe vaccinatiestrategie voor Thailand aangekondigd. Tot 31 oktober zullen 24 miljoen vaccindoses worden verdeeld over vijf doelgroepen. Van het totaal aan vaccinaties, zijn 10 miljoen doses afkomstig van AstraZeneca, 8 miljoen van Pfizer en 6 miljoen van Sinovac.

Volwassenen ouder dan 18 jaar krijgen of een gemengde dosis van verschillende vaccins of twee doses van het AstraZeneca-vaccin. Wat betreft de vaccinatiemix gaat het om Sinovac-AstraZeneca-injecties of AstraZeneca-Pfizer-injecties. De vaccindoses die voor deze groep gebruikt gaat worden, zijn goed voor 70 procent, ofwel 16,8 miljoen van de in totaal 24 miljoen doses. Werknemers die onder het Social Security Fund vallen, krijgen ook een Sinovac-AstraZeneca-mix ingespoten.

Scholieren van 12 tot 17 jaar krijgen twee Pfizer-doses, goed voor 20 procent, of 4,8 miljoen van de 24 miljoen totale vaccindoses. Inentingen voor deze groep vinden op vrijwillige basis plaats, waarbij ouders geïnformeerd zullen worden over mogelijk ernstige bijwerkingen zoals myocarditis. Myocarditis is een ontsteking van de hartspier (myocard).

Bron: Bangkok Post

12 reacties op “CCSA: Vaccinatiecampagne van 24 miljoen vaccindoses voor vijf doelgroepen”

 1. Cor zegt op

  Wow! De plannen ogen steeds grootser!
  Plannen die nooit uitgevoerd worden evenwel…
  Maar het moet gezegd, qua aankondigingingspolitiek gooit de Thaise overheid hoge ogen!
  Cor

 2. Peter zegt op

  Heb al weken een goede inschrijving bij expatvac maar het is muisstil aan de andere kant.
  Denk dat Suratthani te ver weg is. Begin het nu toch somber in te zien.

  • Jan Khon Kaen zegt op

   Ik had ook al weken een inschrijving . Plots een uitnodiging voor Pfizer. Tussen inschrijving en eerste vaccin lag 5 weken, hopelijk komt het voor u ook spoedig in orde. De inentingen werden gezet door Bangkok Hospital Khon Kaen, en zulks in Central Plaza Khon Kaen.

  • loe zegt op

   Gisteren op 10 september zijn alle buitenlanders, die dat wilden en zich hadden laten registreren op de site van expatvac, gevaccineerd in het ziekenhuis van Nathon.
   Het was een drukte van belang. Een rij tot aan de hoek. Honderden. De intake was een beetje chaotisch maar het toedienen van het Pfizer vaccin ging daarna gesmeerd.
   Op 1 oktober de 2e injectie

   • loe zegt op

    Voor hen die niet weten waar Nathon is. Dat is de ‘’hoofdstad ‘’ van Koh Samui.
    Ik was onder de indruk van de professionele aanpak van het vaccineren. Doet de Thaise overheid ook eens een keer iets goeds.
    Ze hadden misschien niet alle buitenlanders gelijktijdig naar het ziekenhuis moeten laten komen
    De inentingen waren overigens geheel gratis. Een mooi cadeau.

  • RonnyLatYa zegt op

   Ik kreeg vrijdag in Kanchanaburi een mail dat ik mijn Pfizer 1 kan halen maandag en mijn 2de
   Pfizer op 4 oktober. Het hangt dikwijls van de verdeelsleutel af en die is door Bangkok bepaald.
   Ik kon vorige maand al zonder problemen Sinovac en AZ krijgen, maar als ik Pfizer wilde moest ik nog wat wachten omdat ze die nog niet ontvangen hadden. Wat nu dus is gebeurd blijkbaar.
   Gewoon even geduld hebben en dan komt het wel.

   • Nicky zegt op

    Wij hebben op 26 augustus de eerste pfizer gekregen in chiang mai. De tweede volgende week op 16 september. Zeer goed georganiseerd in het mc cormick. Alles gratis

    • RonnyLatYa zegt op

     Zoals ik zeg. Het is Bangkok die de verdeelsleutel opmaakt en de vaccins verdeelt. Zelf heb je daar geen invloed op. Je moet enkel wat geduld hebben. Je er druk in maken heeft geen zin.

  • Lung addie zegt op

   In het staatshospitaal te Chumphon, een buurprovincie van Surathani, konden ALLE buitenlanders, onafhankelijk van hun woonplaats en zonder voorafgaande inschrijving, zich met Pfizer2 gratis laten inenten en dit gedurende 3 dagen: 27-28-29/8. Deze actie werd veelvuldig via de media aangekondigd, zelfs via CNN Thailand….Je moet daarvoor wel de media een beetje opvolgen.Deze die er gebruik van maakten kregen meteen afspraak voor de tweede jab welke in september 18-19-20 plaats vindt. In Surathani gaat de aandacht wel hoofdzakelijk naar Koh Samui, doch van Surathani naar Chumphon is wel niet naar het einde van de wereld en zelfs stukken eenvoudiger dan naar Nathon, Koh Samui.

 3. Mark zegt op

  Dit lijkt me eerder een stap in de ten uitvoerlegging van de koerswijziging in het Thaise beleid tegen de pandemie.

  Het beleid waarin investeren in vaccins om de bevolking te beschermen tegen de gevolgen van de pandemie ligt volstrekt onnodig geacht werd ligt nu in het verleden. In dat verleden werden leek de aankoop van beperkte symbolische hoeveelheden van bepaalde vaccins bij de vrienden van de vrienden van de actuele heersers vooral “een vriendendienst” en een middel om de dikke kontzakken te vullen.

  Nu wordt er een vaccinatiebeleid gevoerd om de bevolking te beschermen tegen de gevolgen van de pandemie door diverse vaccins aan te kopen in veel grotere hoeveelheden. Hélaas moeten ze nu inkopen in een markt waar de vraag veel groter is dan het aanbod blijft, in een wereld waar Westerse landen en China al op een berg vaccins zitten.

  De vaccinatiestrategie die in Thailand toegepast wordt is trouwens ook heel anders dan deze die in de lage landen gevolgd werd. Andere doelgroepen komen prioritair aan bod. De Thaise vaccinatiestrategie prioriteert andere belangen en steunt zelfs op andere maatschappelijke waarden.

  Voor farrang alweer niet evident om te doorgronden en te begrijpen.

  • Chris zegt op

   Van een strategie is nauwelijks sprake of het moest zijn dat alles wordt overgelaten aan de vrije markt met de overheid als brievenbus voor all geimporteerde vaccins. Een paar opmerkingen:
   1. dikke kontzakken worden niet gevuld met symbolische aankopen van Chinese vaccins en dan ook nog eens heel laat. Dat zouden er meteen miljoenen moeten zijn, en aan het begin van de pandemie in Thailand (maart 2020) en dat is niet gebeurd.
   2. Thailand maakt nu zelf vaccins en is maar voor een deel afhankelijk van de buitenlandse markt. Het buitenland koopt zelfs in Thailand in. (daar is overigens discussie over)
   3. Er zijn alleen op papier prioriteiten maar geen enkele door de overheid gecontroleerde verstrekking die de uitvoering regisseert. Iedereeen doet maar wat.

   • Mark zegt op

    Dus jij beweert dat dit artikel en de aankondiging van CCSA compleet van de pot gerukt is? Dat het in Thailand een rommeltje is en dat er in de feiten geen overheidsbeleid gevoerd wordt (kan worden)?
    Geldt dat enkel voor de maatregelen tegen de pandemie of is dat zo voor het gehele Thaise overheidsbeleid?
    Interessante gedachten 🙂
    Verklaart misschien meteen waarom het farrang allemaal zo lastig te doorgronden is 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website