De CCSA heeft bestaande Covid-19 (lockdown) maatregelen met twee weken verlengd tot en met 30 september 2021.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft zondagochtend 14.029 nieuwe besmettingen bekend gemaakt (inclusief 276 in gevangenissen) en 181 nieuwe doden. Zij brachten het totaal aantal besmettingen sinds het begin van de pandemie vorig jaar op 1.382.173 waarvan 1.232.073 patiënten zijn hersteld, en op 14.353 doden. Zaterdag zijn 15.742 herstelde patiënten ontslagen uit een ziekenhuis.

Het aantal besmettingen voor vandaag zie je in het bovenstaande overzicht.

Bron: PR Thai Government

4 reacties op “CCSA: Bestaande Covid maatregelen verlengd tot 1 oktober”

 1. Cor zegt op

  Gelukkig heropenen op 1 oktober alvast Hu Hin, Pattaya en Chiang Mai.
  En nauwelijks 2 weken later, op 15 oktober werd de heropening van nog enkele andere plaatsen laatst nog met veel bombarie aangekondigd.
  Al die plannen overtreffen elkaar bovendien wat de aanlokkelijkheid van hun namen betreft, wat aangeeft dat alvast over de aankondiging ervan in elk van die gevallen zeer goed is nagedacht. Spijtig genoeg werd er aan inhoudelijkheid en haalbaarheid naar Thaise gewoonte veel minder nagedacht….
  Leve de blije aankondigingspolitiek waar de Thaise overheden op alle echelons zonder onderscheid in excelleren!
  Bij ons was het vroeger een cynisch bedoelde boutade, maar in Thailand lijkt het zowaar een politiek credo: “Die veel belooft en weinig geeft, zorgt wel dat de dwaas in vreugde leeft.”
  Foei alweer, Thaise beleidsmensen!
  Cor
  Cor

  • Dennis zegt op

   Wat gaat het goed met de bestrijding van Covid in Thailand! De unieke mix van Sinovac en AstraZeneca, de internationale paria’s onder de Covid-vaccins, blijkt in Thailand tot een geweldig succes te worden. Waar andere wetenschappers faalden, daar slagen de Thais erin een wondermiddel te ontwikkelen.

   Maar helaas werkt dit wondermiddel alleen bij Thais. Dus moeten volledig gevaccineerde buitenlanders in quarantaine, want Covid is een ziekte die door buitenlanders wordt verspreid. Is logisch.

   En die farangs gaan graag 14 dagen in quarantaine, want ze zijn zo blij om in Thailand te zijn, dat het zich laten opsluiten een feest wordt en die 3 PCR-test het ultieme genot!

   Nee, de Thais begrijpen het weer als enigen heel goed. Zou Louis van Gaal ook Thais zijn: “Zijn jullie nu zo dom of ben ik zo slim?” Vast een van oorsprong Thais gezegde!

 2. S.a.a. zegt op

  Maar wat worden de quarantaine maatregelen in Hua Hin? Gaan die eraf? Kan je dan weer gewoon inreizen? Als je dan je COE procedure start op 22 september voor 4-5 oktober entry, wordt je dan meegenomen in die regeling? Zoveel resterende vragen. Met deze berichtgeving kan een Europeaan die graag, om welke reden dan ook, terug naar Thailand wilt ook helemaal niets. Het is allemaal zo onduidelijk.

 3. Eric BKK zegt op

  Tsja: als je virologen en “experts” (*kuch*) de sleutels van het land geeft krijg je oogkleppen-beleid: corona is het belangrijkste in de wereld; er moet en zal gewonnen worden van een onzichtbaar iets, een virus.

  Dit virus 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website