Dale Warren / Shutterstock.com

Gisteren maakte de trein een proefrit en reed weer voor het eerst in 45 jaar van Phnom Penh naar Poipet aan de Thaise grens.

Minister Sun Chanthol gaf aan dat dit de eerste stap is naar een volledige treinroute. De minister sprak tijdens de opening van de laatste strook (166 kilometer) van de in totaal 385 km lange spoorlijn.

De spoorweg, samen met vele andere in het zuidwestelijke deel van het land, werden vernietigd tijdens de burgeroorlog die eind jaren zestig begon en tot tot eind jaren negentig duurde.

Cambodja en Thailand zijn van plan de spoorlijn tussen Poipet en het Aranyapraket-district in Sa Keo opnieuw te verbinden.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Cambodja hervat treinverbinding naar de Thaise grens”

  1. George zegt op

    Het heeft lang geduurd maar het wordt dan ook geen snel trein weet ik uit een verleden op het eerste stuk deels gezeten op het dak bomelden we het landschap door 🙂

  2. Ben Geurts zegt op

    Toen ik in February. j.l. in Poi Pet was was het station nog niet klaar.de rails over grens licht er al ( de trein rijdt in Poi Pet langs de casino s. Het is mogelijk dat de thaise spoorwegen het spoor nog niet geheel klaar hebben. In Cambodia reed een oude trein van phom phen naar poi pet met een slakkegangetje ( als van de trein afsprong kon een plasje doen en dan met een drafje de trein weer inhalen.
    Het zal streaks geen trein zijn van 120kmh maar eeder een van 50kmh.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website