Vijf doden en 53 gewonden zijn er te betreuren toen een bus van Udon Thani naar Chiang Mai, ter hoogte van Phitsanulok in een ravijn terechtkwam.

De bus uit Udon Thani van het Jakkrapong busbedrijf kwam terecht op een klif nadat de bestuurder de macht over het stuur was kwijtgeraakt.

Onder de vijf doden is ook een Belgische vrouw van 21 jaar. In Bangkok Post staat dat zij is geïdentificeerd is als Marain Sofie. De andere doden zijn Thaise passagiers: twee vrouwen, een man van 33 en een baby van zeven maanden oud.

Van de gewonden zijn de meesten inmiddels overgebracht naar het ziekenhuis in Dan Sai. Een aantal andere gewonden zijn opgenomen in het Nakhon Thai Crown Prince hospital.

Gewonde toeristen

Onder de gewonden bevinden zich meerdere buitenlanders: een zwangere vrouwelijke toerist, een 30-jarige Belg en een Japanse man. De buschauffeur raakte zelf ook zwaargewond. Hulpverleners hadden meer dan twee uur nodig om de inzittenden uit het wrak te bevrijden en ze over te brengen naar de ziekenhuizen.

Technische problemen bus

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de busramp. Er bestaat een vermoeden dat er sprake was van technische problemen. De politie zegt daarover: “De bus had problemen met de remmen en waarschijnlijk daardoor verloor de buschauffeur de macht over het stuur.”

De inzittenden van de bus roken eerder al een brandlucht, waarop de chauffeur besloot de bus te stoppen. Na controle vervolgde hij zijn weg en even later stortte de bus in een ravijn.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Bus rijdt in ravijn: 5 doden waaronder een Belgische toerist”

 1. RonnyLadPhrao zegt op

  Ze berichten het net ook in de Belgische pers.
  http://www.hln.be/hln/nl/1901/reisnieuws/article/detail/1610501/2013/04/08/Belgische-toeriste-komt-om-bij-busongeval-in-Thailand.dhtml

 2. J.Jordaan. zegt op

  Een reactie achterlaten. Woorden schieten te kort. Vijf doden en 53 gewonden waaronder een vrouw uit Belgie van pas 21 jaar.
  Ga lekker met vakantie naar Thailand. Hij had misschien niet genoeg pillen ingenomen
  om wakker te blijven.
  J.Jordaan.

 3. erik sr. zegt op

  In een afdaling te veel geremd. Nooit doen! Elke goede chauffeur weet dit.
  Altijd langzaam naar beneden en op de motor afremmen. Alleen soms kort en krachtig met de rem. Doe je dit niet, de remmen worden te warm en doen niets meer.

 4. guido zegt op

  Dat van die pillen is geen sympathieke reaktie, …….. dit soort ongelukken -vaak het gevolg van (over)vermoeidheid van iemand die aan het verkeer deelneemt- gebeuren namelijk overal, en elke keer weer is het een grote tragedie. Wat heb ik te doen met de gewonden, met de familie van de doden.

  • Eriksr zegt op

   Brandlucht door oververmoeidheid?

   Met alle respect maar (over)vermoeidheid vind ik een zelfde “sympathieke” reactie als die van pillen.

 5. Henk van't Slot zegt op

  Morgen met de bus naar Loei,had er al niet veel vertrouwen in,maar na de TV beelden van het ongeluk met de bus is mijn reislust gedaalt naar nul.
  De reden dat ik Pattaya verlaat is het Song Kran gebeuren,dan nog liever de bus in.
  Vanochtend de eerste 2 farangs zien zitten met een waterpistooltje in een beerbarretje op Soi LK,die zijn er lekker vroeg bij.

 6. bart zegt op

  Een ongeluk is snel gebeurd … neen van die pillen is niet fijn om te lezen , omdat je de specifieke oorzaak niet kent .
  Veel sterkte aan de famillie van de overledenen …

 7. J.Jordaan. zegt op

  Het is toch algemeen bekent dat een groot aantal van die “chauffeurs” van bussen en vooral minibussen pillen gebruiken om wakker te blijven. Ze zitten vaak te lang achter het stuur. Er bestaat in Thailand geen rij tijden besluit dus daarop ook geen controle.
  Je hoeft alleen maar in Thailand dagelijks langs de weg te zitten en die stunten te zien
  vooral die minnibus gasten. Dat is vaak ook spotten met hun eigen leven.
  Dat gedrag is terug te vinden bij te veel alcohol gebruik of drugs.
  J.Jordaan.

  • Dick van der Lugt zegt op

   & J. Jordaan Volgens mij drinken chauffeurs M150 en andere cafeinebevattende drankjes om wakker te blijven. Dat ze pillen gebruiken om wakker te blijven, zou ‘algemeen bekend’ zijn? Waar heb je die wijsheid vandaan?

 8. J.Jordaan. zegt op

  @ Dick Ik volg vaak het nieuws op Pattaya Daily News of Pattaya One. Moet je ook doen. Ik kan er zeker over oordelen omdat een goede vriend van mij een hoge ome is bij de politie in isaan en mij heeft verteld dat in minstens 65% van de ongelukken met vooral minibussen er sprake was van drugsgebruik. Dat het algemeen bekend zou zijn bedoel ik natuurlijk niet Jan toerist mee of een gemiddelde expat. Ik en velen met mij gaan in ieder geval nooit van mijn leven in zo’n ding zitten.
  J.Jordaan.

  Dick: Bedankt voor je nadere toelichting. Je noemt nu een bron; die miste ik in je vorige reactie.

  • Bebe zegt op

   Mijnheer u bent aanhet speculeren over de ware oorzaak van dit ongeval en spijtig genoeg geef je dan nog een referentie door naar die engelstalige voddenblaadjes uit pattaya je zou beter moeten weten want hun artikels zijn net geschreven door kinderen van een jaar of 12 en de eigenaars van die vodden zijn ook nogal van bedenkelijk allooi.

   Er is nog niets bekend over de oorzaak van dit ongeval/rout cause ,en falende remmen,drugsgebruik ……

 9. Chris Bleeker zegt op

  In eerste instantie wil ik mijn medeleven betuigen aan de nabestaanden van de overledenen,en wens de gewonden alle geluk van Buddha.op beterschap
  Maar het is,denk ik, voor een ieder,onduidelijk wat de oorzaak zou kunnen zijn geweest. Maar dat het een defect van de remmen zo….de politie,is ook zo een voor de hand liggende speculatie,en is ten alle tijden beter dan te hard gereden,bussen zijn aan tijden gebonden hier in Thailand,of aan oververmoeidheid van de chauffeur ( rijden vaak met maar een chauffeur )met alle opties van dien,…..zoals J.Jordaan al aangaf,en die wijsheid is in Thailand algemeen bekent en behoeft geen verdere uitleg.
  En als dit de foto van de betreffende bus is ?? Dan is dit een VIP bus,achter dubbel asser, dus een VOLVO of SCANIA,waarvan ik over het algemeen zeer onder de indruk ben van de rijkwaliteiten van die chauffeurs,en dat wil wat zeggen met de escapades die de Thai als weggebruiker ten toon spreid.

 10. teun zegt op

  Ik heb 1 keer met de bus gereisd van Huahin naar Bangkok. Overdag nog wel. Dat was dus ook direct de laatste keer.
  De chauffeur had duidelijk slaapproblemen. Ik kon dat goed zien via grote achteruitkijkspiegels. Net toen ik dacht “nu ga ik actie ondernemen”, zag de (door het ietwat slingerende rijpatroon wakker geworden) bijrijdster wat er aan de hand was en dwong ze de chauffeur om te stoppen.

  Beter de trein nemen. Alhoewel niet geheel zonder risico, toch beter omdat trein niet van rails kan afsturen en er meestal – naast de machinist – meer mensen op “de bok” zitten en meekijken of er niet iets gebeurt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website