Busongeluk Thailand

Steeds meer landen waarschuwen toeristen, naar aanleiding van een reeks incidenten, voor onveiligheid op de Thaise wegen, zo schrijft Bangkok Post.

De Verenigde Staten, Engeland en Australië drukken reizigers op het hart om op vooral te passen voor de levensgevaarlijke situaties op de weg zoals:

 • Slechte wegcondities.
 • Bedroevende rijvaardigheid van de Thai.
 • De slechte rechtshandhaving op de weg.

Vrijwel wekelijks vallen er meerdere doden en gewonden bij verkeersrampen met bussen en treinen.

Thaise verslaggevers stelden naar aanleiding hiervan vragen aan vice-premier en minister van Buitenlandse Zaken, Surapong Tovichakchaikul, wat hij aan deze situatie gaat doen. Zeker nu steeds meer landen hun onderdanen waarschuwen voor de onveilige situatie op de weg.

Surapong liet weten dat er meer aandacht moet komen voor veiligheid van de buitenlandse bezoekers. Het ministerie van Buitenlandse Zaken roept de betrokken instanties om te komen met nieuwe maatregelen om de veiligheid van toeristen te verbeteren, en met meer waarschuwing te komen dat automobilisten veilig moeten rijden.

“We moeten hier serieus naar kijken want Thailand is blij met de 20 miljoen toeristen die ons bezoeken. Toeristen verdienen onze goede zorgen”, zo liet hij weten.”Het gaat hierbij niet alleen over verkeersveiligheid, maar ook over overvallen op toeristen.”

Hij riep automobilisten op voorzichtig te zijn tijdens het rijden. Verder vond hij het belangrijk dat er gevarendriehoeken worden gebruikt bij stilstaande voertuigen op de wegen. “Ik denk dat de verkeerspolitie en andere overheidsinstanties dit soort hulpmiddelen standaard in alle auto’s moeten hebben”, zei de heer Surapong.

Verder leek het hem wenselijk dat de spoorwegen de rails en andere veiligheidsonderdelen regelmatig inspecteren.

Een dag eerder publiceerde de Thaise politie een rapport waaruit bleek dat misdaden zoals moord, mishandeling, verkrachting, diefstal en beroving in Bangkok, flink zijn toegenomen de afgelopen zes maanden.

Noot redactie: In de afgelopen vier jaar zijn 7 Britse onderdanen vermoord in Thailand (Bron: https://www.gov.uk/foreign-travel-advice/thailand/safety-and-security).


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Meer buitenlandse kritiek op veiligheid toeristen in Thailand”

 1. Khun Peter zegt op

  Gek genoeg krijg ik bij het lezen van het bovenstaande bericht niet direct het gevoel dat het op korte termijn veel veiliger gaat worden in Thailand. Maar dat kan aan mij liggen…

 2. jm zegt op

  Zolang er corruptie is kan de veiligheid van de weggebruiker niet gegarandeert worden .
  Meneer de agent is niet echt bezig om veiligheid te garanderen ,belangrijker is het vullen van de zakken
  Anderzijds moeten er campagnes komen om veiliger rijden te promoten , ik bedoel hiermee kinderen op brommers zeer zwaar straffen (de ouders) het zgn even tegen het verkeer inrijden omdat de volgende u-turn 500 meter verderop is. Na 6 uur savonds is het overal wild west op de weg want de politie is in geen velden of wegen te bekennen.
  Jet ski scams, motorbike scams, berovingen in toeristische plaatsen , het zit er allemaal diep ingeworteld doordat er teveel door de vingers gezien wordt en corruptie hoogtij viert ,het zal jaren en jaren duren voordat dit ook maar een beetje uitgebannen kan worden.
  Laten we aan de oproep van de heer Surapong gehoor geven en voorzichtig gaan rijden dan komt het allemaal wel weer goed.

 3. chris zegt op

  Ja de veiligheid op de weg hier in thailand is een regelrechte ramp
  IK bezit een Thais rijbewijs en een auto.
  Ik ben na een trip altijd blij heelhuids terug thuis te komen
  En dan zucht ik OEF weer thuis zonder brokken.
  En de politie zie je weinig of niet oh ja zie je ze toch meestal om de falang tegen te houden die met een brommertje rond toeren en daarbij netjes een valhelm op hebben wat ik helemaal niet kan zeggen van de thais.

 4. Henk Udon zegt op

  Volkomen zinloos, zo’n oproep.
  Alleen handhaving en een fatsoenlijike rijopleiding kunnen helpen, maar op beide zullen we lang kunnen wachten, vrees ik.

 5. janbeute zegt op

  Ik mag graag motor rijden en heb een big chopper , en doe er bijna alles mee als het even kan .
  Mijn Mitsubischi pickup truck komt alleen als het niet anders kan , de garage uit .
  Motor rijden in Thailand , ben overigens 60 jaar is een groot avontuur , elke keer weer .
  Goed kunnen anticiperen , opletten en heel veel achteruitrij spiegel kijken is een eerste vereiste om te overleven .
  Nooit te hard rijden , laat die school jochies je maar voorbij scheuren op een brommertjes .
  Ga geen race aan met ze om te laten zien wat je kunt .
  Gebruik je gezond verstand ,
  In mijn Gemeente zijn er ook elk jaar , weer vele verkeers doden te betreuren . Meestal onstaat er achter je een situatie die jouw in de moeilijkheden brengt .
  Maar ik zeg altijd tegen mijn kennissen het houd je scherp en jong .
  Rijden in Thailand is levensgevaarlijk .
  Misschien ben ik morgen aan de beurt , een moment niet opletten en het is dag Jantje uit Holland .
  Maar doodgaan in een bejaardenhuis in Holland is ook niet alles .

  Mvg Jantje uit Pasang .

 6. louise zegt op

  Als je nu naar de foto van die verongelukte bus kijkt, dan is die bus toch op alle carrosserie-delen gebroken/afgeknapt/uit elkaar gevallen.
  Deze bus Is naar mijn mening absoluut niet een van de 467 die gekeurd zijn en reeeds als wrak deelnam aan het verkeer.

  Louise

  • bebe zegt op

   Ik heb ook al met verschillende busfirma’s door Thailand gereisd en meen mij te herinneren dat het merendeel van die bussen van het merk mercedes waren.
   Auto’s die in Thailand gebouwd worden voor de aziatisch markt van de bekende merken voldoen aan bijna geen enkele europese veiligheids norm.
   Die stoere pick ups scoren nog het slechtst van allemaal blijkbaar.Een isuzu d max scoort maar 3 sterren bij ncap crashtest .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website