Photo APS / Shutterstock.com

Buitenlanders die over een werkvergunning beschikken of toestemming hebben van de Thaise overheid mogen binnenkort weer naar Thailand reizen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft dit gemeld aan de Thaise kamers van koophandel in het buitenland.

Nu nog worden alleen in het buitenland gestrande Thai en buitenlandse diplomaten toegelaten tot het land. Voor bijvoorbeeld toeristen geldt een inreisverbod. Buitenlanders met een werkvergunning of die onder de uitzonderingsregels vallen kunnen terugkeren zodra er weer gevlogen kan worden, maar zij moeten alleen reizen echtgenotes en kinderen mogen niet mee.

Buitenlanders met een werkvergunning die in aanmerking komende voor terugkeer naar Thailand, moeten daarvoor eerst een aanvraag indienen bij de Thaise ambassade in het land van herkomst. Men moet dan tenminste 10 dagen voor vertrek een ​​”Certificate of Entry into the Kingdom of Thailand” aanvragen. Verder moet men in het bezit zijn van een ziektekostenverzekering of een reisverzekering met dekking voor medische kosten en een gezondheidsverklaring.

Bij binnenkomst zullen niet-Thaise staatsburgers op eigen kosten worden onderworpen aan een 14-daagse quarantaine in een door de overheid aangewezen accommodatie.

Of er weer toeristen worden toegelaten en wanneer is nog een discussiepunt, zegt woordvoerder Natapanu van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De maatregelen worden stap voor stap versoepelt, men moet dus nog even geduld hebben.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Buitenlanders met een werkvergunning mogen Thailand inreizen”

 1. Joost A. zegt op

  Amaai. Wie kan zo’n “verleidelijk” aanbod weerstaan! Als ze dit al eisen van deze categorie buitenlanders, wat zouden ze dan in petto hebben voor de gewone buitenlandse toeristen binnen x aantal weken/maanden?

 2. Jan Janssen zegt op

  Het houd in dat het niet anders is dan nu alleen zul je moeten wachten tot er gevlogen wordt . Zit vast hier op een camping samen met vriedin. We gaan ook samen terug zoals zij dat wil. Maar met zulke eisen kunnen ze doen met wat ze willen met je . En zal het niet makkelijk zijn om toegelaten te worden.

 3. Wijnschenk zegt op

  Wat kost eigenlijk zo een quarantaine ??
  Zelf betalen dus hoeveel.??
  Een ding is zeker zie nog niet gebeuren dat straks duizenden chinezen dit moeten doen.
  Wel de rijke farang natuurlijk.

  • RonnyLatYa zegt op

   Blijkbaar zullen diegene die nu binnen mogen ( zij met een werkvergunning dus en misschien ook de Permanent Residents binnenkort) kunnen kiezen uit een reeks hotels die zich daarvoor aangemeld hebben. Je kan dan kiezen uit een reeks van die hotels en dan betaal je de kamerprijs en eten dat voor dat hotel geldt. Tenminste zo heb ik het in grote lijnen toch begrepen.

   Eens men de gewone toerist zal binnenlaten zal ook van quarantaine geen sprake meer zijn. Dat is niet te organiseren.
   Dat de Chinese troetelkindjes de eerste zullen zijn mag je wel van uitgaan denk ik

 4. sjaakie zegt op

  Het land van de troetelkindjes is al tot veilig gebied verklaard, alleen wordt er nog niet gevlogen.
  Een groot aantal van deze troetelkindjes heeft een Elite Visum aangekocht.
  De quarantaine kan nu ook voor eigen rekening genoten worden in een luxe hotel op businessclass nivo.
  Voor de Thaise terugkeerders is de verplichte quarantaine gratis.
  Gezien de nieuwe extra eisen voor werkvergunninghouders ben ik benieuwd of er voor de longstayers ook nieuwe eisen bij gaan komen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website