Gisteravond is er in Bangkok een Amerikaanse man (50) tijdens een vechtpartij doodgestoken door een taxichauffeur. De ruzie zou gaan om de ritprijs.

Het incident is deels vastgelegd op bewakingscamera’s daarop is te zien hoe een oudere man wat de taxichauffeur probeert weg te duwen. De taxichauffeur is gewapend met een soort samuraizwaard.

Het incident vond zaterdagavond om 20:30 uur plaats bij Soi Sukhumwit 68 in Bang Na District. De man vluchtte in zijn roze taxi met nummerplaat ท ว -6549.

Deze ochtend maakte de politie bekend de dader te hebben gearresteerd. Thaise media melden dat de chauffeur de man doodde omdat hij weigerde te betalen. Later vandaag zal de politie een persconferentie geven.

[youtube]http://youtu.be/GjUuZ9OKQdg[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

19 reacties op “Buitenlander in Bangkok doodgestoken na ruzie met taxichauffeur (video)”

 1. Khun Peter zegt op

  Mijn advies maak geen ruzie met een Thai om geld. Sommige taxichauffeurs hebben een mes of een pistool onder hun stoel. Ze zijn soms half overspannen of oververmoeid door lange dagen werken. Dan kan al snel iets escaleren.
  Een dergelijke ruzie gaat misschien over 500 baht (12,50 euro) daar moet je geen risico voor lopen.

  • Khun Peter zegt op

   Overigens vreemd dat Bangkok Post tot nu toe dit bericht niet heeft opgenomen in de berichtgeving. Selectief?

 2. Lenthai zegt op

  Wat een waanzin. Nu bekoopt die amerikaan een ordinaire ruzie met zijn leven. Je wint het nooit van een Thai, als het om geld problemen gaat. Gezichtsverlies is iets wat wij amper kennen en echt begrijpen, maar wat hier in het verre oosten heel belangrijk is. Deze tourist is niet de eerste, die daardoor zijn leven verloren heeft.

 3. Marc zegt op

  Hier schrik ik toch wel van.
  Ik kom zojuist terug uit Bangkok en heb veel gebruik gemaakt van de taxi’s aldaar.
  Mijn ervaring is als je zelf gewoon relaxed bent (en waarom niet) zijn de taxidrivers dat ook vaak wel.
  Neemt niet weg dat als ze je in de maling proberen te nemen om geld je dat niet zomaar hoeft te pikken.
  Goed afspreken van te voren en als je er geen goed gevoel bij hebt, pak je gewoon een andere taxi. Er zijn er voldoende tenslotte.

  • Ferdinand zegt op

   Niet helemaal met je eens “zelf relaxed zijn” of overstappen in een andere taxi. Helaas in vele jaren Thailand heel veel vervelende ervaringen met taxichauffeurs meegemaakt.

   Zittend met kind en schoonouders in taxi in Bangkok vriendelijk vragend of hij iets rustiger kon rijden of anders wilde stoppen, zeeer agressieve reaktie en weigeren te stoppen en daarna gedwongen levensgevaarlijke rit door Bangkok.

   Door een andere taxichauffeur bedreigd en midden op grote kruising in Bangkok uit taxi kunnen rennen oorzak: dezelfde vraag rustig te rijden.

   In diverse andere gevallen werd mijn vrouw op de vraag om a.u.b de meter aan te zetten uitgescholden met de vraag waarom ze het opnam voor die vervloekte falangs.

   Voor een rit van nog geen 70 bath op de meter wilde taxichauffeur 500 bath hebben omdat het druk was.Na bedreiging door hotelpersoneel “gered”.

   In Bangkok meerdere malen taxichauffeurs van “buiten”gehad, die de avond als extra baantje er bij hadden maar heg nog steg wisten. Zeer agressief als je dan zei dat je liever wilde betalen en uitstappen.

   Taxichauffeurs die je bedreigden als je zei dat je niet mee wilde rijden als de meter niet werd gebruikt.. Zelfde met dronken taxichauffeurs.

   Taxichauffeurs die elkaar te lijf gingen uit concurentie overwegingen, taxichauffeurs die je uit de auto gooiden nadat ze een aanrijding hadden veroorzaakt en wegvluchten voor politie en gewonde op straat lieten liggen.

   Alles dus overspannen, oververmoeide gestresde taxicauffeurs die voor veel te weinig geld moeten werken, maar daarmee hun passagiers in gevaar brengen.

   Begrijp de stress, maar die hoeft niet op mij of mijn gezin te worden uitgeleefd.
   Zou erg leuk zijn als de taxi markt gereguleerd zou worden, goed voor milieu en mensen.

   Voor hotels en toeristische plekken en bij slecht weer staan er rijen met taxi’s die je weigeren voor een normale prijs mee te nemen, je onbeschoft en agressief behandelen. Zit een toerist niet op te wachten.

   Betere controle op taxichauffeurs, alleen vergunningen als ze een echt rijbewijs hebben, rijervaring en stratenkennis.
   En misschien toch eerst een cursus stressbeheersing,

   Wil niet generaliserend en negatief zijn (natuurlijk zijn er goeie en heel behulpzame) maar in 20 jaar in Thailand zijjnn ervaringen met vooral Thaise mannen, nu niet echt bepaald positief. Beledigd, lange tenen, gebrek aan enige logica, gezichtsverlies, nooit toegeven dat ze fout ztten, wegvluchten voor elke verantwoordelijkheid (buschauffeurs die met de regelmaat vluchten na het veroorzaken van een ongeluk) zijn thais niet altijd even prettig om mee om te gaan.

   Ik begrijp vaak niet vanwaar die eeuwige behoefte de “thaise glimach” en “vriendelijkheid” zo op te hemelen. Dat zjn veelal uiterlijke vertoningen waarachter soms een levensgevaarlijke houding schuilt. Vaak vergoeilijken we op dit blog alles met “cultuurverschillen”.
   Ik blijf er bij dat fout gedrag gewoon fout is in elke cultuur.

   Wil graag afsluiten met de opmerkingen dat ik natuurlijk evenveel of meer positieve ervaringen heb in al die jaren in Thailand en het per saldo hier prettig vertoeven is. Maar het genoemde gezichtsverlies, het vaak absoluut onbetrouwbare in financiele zaken, het “soms”ontlopen van verantwoordelijkheid en de schuld bij anderen leggen maakt het niet altijd makkelijk je wel te voelen.

   Ik ga er van uit dat er natuurlijk wel weer iemand komt met de opmerking “dan vertrek je toch” maar ik zie Thailand als mijn “eigen” land, wil me er graag thuisvoelen en integreren en daarmee ook de goeie en kwaaie dingen van de samenleving kunnen benoemen.

 4. Jan H zegt op

  Trieste realiteit maar niet echt iets Thais, het is algemeen bekent dat je in de wereld in de taxi branche op je tellen moet passen, alleen grijpt men in het ene land wat sneller naar wapens dan in het andere land, doordat deze makkelijk te verkrijgen zijn en om zich te beschermen.
  Wel is het in Thailand zo dat de taxi chauffeur in Thailand heel wat werk moet verzetten om aan zijn dagelijkse inkomen te komen, als de chauffeur de taxi heeft gehuurd betaald hij alleen al 600 baht huur per dag,en dat ze vaak drugs of energie drank gebruiken om waker te blijven, dit omdat zij lange dagen maken ja en als je dan je rit niet wilt betalen dan kan het snel escaleren.
  Hier komt nog bij dat in Bangkok taxichauffeurs bijna dagelijks worden berooft en daarom zijn zij ook vaak gewapend.
  Wij wonen zelf in Bangkok en gaan dan ook heel vaak met de taxi, ook wij hebben in het verleden best wel wat incidenten meegemaakt met taxi chauffeurs.
  Zoals een chauffeur die al bumper klevend en tegen de 200 km per uur over de tolweg raasden en geen reactie gaf toen mijn vrouw hem in het Thais zij dat hij rustig aan moest doen,toen hebben wij hem laten stoppen bij de eerste de beste afslag en hem betaald.
  Of chauffeurs die om rijden om meer kilometers te maken ook die hebben wij al verschillende malen meegemaakt, omdat mijn vrouw in Bkk is opgegroeid kan zij de weg zeer goed dus die vlieger gaat nooit op. En dan nog de taxichauffeur die met een been op het dashboard ging rijden. En zo kan ik nog diversen voorbeelden geven waar het ook kan escaleren als je het op de verkeerde wijze aan pakt, als je het ergens niet mee eens bent is het beste gewoon de taxi laten stoppen betaal wat er op de meter staat ook als het bedrag niet juist is en neem een andere taxi, ga geen discussie aan want je wint het nooit.
  Hier wat tips voor als je in Thailand met name in Bkk met een taxi wilt gaan, kun je het beste donkergroen-geel of lichtblauw-rode taxi nemen dit zijn Taxi’s die eigendom zijn van de bestuurders zelf zijn, deze zijn het meest betrouwbaar dit zijn privé-eigenaren die óf aan een centrale zijn verbonden, óf zelfstandig rijden, want er rijden heel wat cowboys rond in Thailand, Let op of de chauffeur zijn meter aanzet de start prijs bedraagt 35 bath , noteer het taxi nummer wat op het plaatje op de deur staat, mocht er een incident plaats vinden dan is deze dankzij dit nummer snel getraceerd Als je lang in Thailand wilt blijven en je bent tevreden over een taxi chauffeur vraag dan zijn visite kaartje, dit hebben wij ook gedaan en nu hebben we verschillende taxi’s tot onze beschikking waar van we weten dat zij betrouwbaar zijn.

 5. Jörg zegt op

  Wat een waanzin om voor, vermoedelijk, niet meer dan een paar honderd (of misschien nog wel minder) baht ruzie te gaan maken over een taxirit. Als je het echt niet met de prijs eens bent noteer dan z’n gegevens en dien eventueel een klacht in of laat het er bij. Maar het is nog meer waanzin dat je dit met je leven moet bekopen.

  Laten we niet vergeten dat dit soort dingen in Nederland ook voorkomen, gezien het grote aantal taxi’s in Bangkok zou je verwachten wel vaker dit soort berichten te lezen.

 6. Kees 1 zegt op

  Beste jorg

  Ik zelf heb vroeger ook wel eens een aanvaring met een taxi chauffeur gehad. Ja dat kan hoog oplopen. Ik hanteer dan ook al vele jaren de stelling van Peter en Tjamoek
  Betaal maar je wint het toch niet. Het is vervelend maar het is niet anders.
  Ook wij hebben een vaste chauffeur als we in Thailand zijn. Net als Jan hierboven
  Het voordeel is dat hij in het zelfde straatje woont waar ons huis staat.
  We melden altijd even van te voren als we ergens heen willen. En zo zijn we altijd verzekerd van vervoer en een redelijke prijs. En zeker zo belangrijk een goede chauffeur
  Ik hoef niet zo nodig met 200 km per uur over de snelweg te knallen.
  Het is dan ook een goede raad voor de mensen die jaarlijks op vakantie naar Thailand komen. zoek een goede chauffeur. Als je hem belt al is het een jaar geleden dat hij je heeft gereden hij staat zo weer voor de deur. Het is natuurlijk niet niet iets wat alleen maar in Thailand gebeurd

  • Jörg zegt op

   Helemaal mee eens.

   Verder heeft natuurlijk niet iedereen de luxe van een ‘vaste’ taxi-chauffeur, maar kan me voorstellen dat dat grote voordelen heeft.

   Ik heb gelukkig nog nooit een discussie hoeven voeren over de prijs. Ik zal misschien best wel eens teveel hebben betaald, maar dan wist ik het niet… Zolang de meeste ritjes onder de 100 baht zijn, is dat ook niet iets om je druk om te maken.

   • Kees 1 zegt op

    Beste Jorg
    Sory als ik de indruk gewekt heb dat ik een vaste chauffeur zou hebben die luxe kan ik me ook niet veroorloven. Ik bedoel te zegen dat we altijd als we vervoer nodig hebben met de zelfde chauffeur gaan. Dat kan iedereen zich veroorloven
    Met vriendelijke Groet Kees

 7. Jörg zegt op

  Hallo Kees,

  Dat had ik wel begrepen. Ik bedoelde meer dat de meeste toeristen geen telefoonnummer zullen hebben van een betrouwbare chauffeur.

  Ik ben zo aan de Nederlandse prijzen gewend dat mij niet snel druk kan maken een paar baht meer in Bangkok.

  Mvg,

  Jörg

 8. Jan H zegt op

  Beste Hans,

  Ben het helemaal met je eens je moet ten alle tijden van een ander afblijven, de grens licht altijd bij geweld.
  Wat ik nu begrepen heb is dat de Amerikaanse man het niet eens was met het bedrag op de taximeter, en daar is toen ruzie door ontstaan tussen de Taxi driver en de Amerikaanse man MR (Troy) Pilkington deze laatste schijnt toen koffie en spa in het gezicht van de Taxi driver te hebben gegooid.
  Zo zie je dat geweld nooit iets oplost (twee verliezers), maar je moet ook niet vergeten dat je in een ander land bent waar op straat andere wetten gelden dan je gewend bent.
  En ik wil het ook niet goed praten hoor ik ook herken het gevoel als je zeker weet onrechtvaardig behandeld of bestolen te worden, de eerste reactie is dan altijd ja maar dat pik ik niet,en je wilt er tegenin gaan op zo n moment is het in Thailand beter om tot tien te tellen want je wint het echt niet je bent daar op zo n moment alleen niemand zal je te hulp schieten, daarom denk ik dat ook in dit geval deze meneer beter gewoon had kunnen betalen en dan had hij nu nog geleefd,ook toen hij zeker wist bestolen te worden,want je leven is toch meer waard dan die paar bahtjes
  Je moet ook weten dat een taxi vergunning in Thailand niets voorstelt, iedereen die een medische verklaring heeft dat hij gezond is en in het bezit is van een geldig rijbewijs heeft binnen 5 uurtjes een vergunning, ja en helaas lafaards ook want dat is vooraf spijtig genoeg niet te controleren.

 9. Ad zegt op

  Hoe kan het toch zijn dat je het niet eens bent met de taximeter? Als je instapt en je even een klein beetje oplettend bent zie je het starttarief verschijnen 35 bath, oke hij zou nog kunnen gaan omrijden maar als hij voor 100 bath omrijdt kun je wel een tukkie doen onderweg. En zet hij geen meter aan uitstappen en er geen woorden aan vuil maken.
  Soms kan het lastig zijn wel eens meegemaakt dat echt niemand de meter wilde aanzetten en na 10 keer proberen , maar een prijs afgesproken koste me 100 bath extra voor de rit.

  Maar wie weet kwam die man wel ergens ver vandaan en werd hij getild voor een paar duizend bath, in en in triest deze afloop. Maar hopen dat deze chauffeur voorlopig gaat logeren in Bangkok Hilton., kan hij zich verheugen op roomservice.

 10. willem zegt op

  Het taxi incident:
  Ik heb het filmpje[de eerste 15 seconden] diverse malen teruggezien.Wat mij persoonlijk opviel is dat de Farang[amerikaan in dit geval] zich zeer agressief/autoritair gedraagt tov deze Thaise chauffeur;en dus ook gelijk in de aanval gaat.
  Ik heb dezelfde situaties meegemaakt bij een vriendin van mij,die massage geeft en de Farang wil afdingen bij betaling en daarna de grootste problemen maakt;en zo ken ik ook nog enkele Russen die niet willen betalen in een restaurant.Ik zat er een paar tafels naast en mijn bloed begon echt te koken.t’Is dat mijn Thaise vriendin zei me er niet mee te bemoeien/maar anders!
  Ik heb het heeeelemaal gehad met de Farangen[bij deze schrijf ik het ook niet meer met een hoofdletter] in Thailand!
  Daarom ben ik ook blij in Isaan te zitten/gelukkig[nog] geen last van!
  Gr;Willem ook Scheveningen…

  • Kees 1 zegt op

   Beste Willem
   Je legt de schuld bij de Farang als je het filmpje goed bekijkt zal je zien dat het een oudere
   Farang is en dat de Thai met een kapmes van een meter lang loopt. in sommige gevallen is de aanval de beste verdediging. Je kan van me aan nemen dat het nog al wat is als er iemand met zo een mes tegenover je staat de adrenaline spuit door je lichaam en je wil maar 1 ding overleven. Een kat in het nauw maakt rare sprongen.
   Ik vind je conclusie volkomen onterecht.
   Omdat de Farang afdingt en de Rus niet wil betalen. Dat recht vaardigt min of meer deze gebeurtenis voor jou. Beetje raar hoor. Je heb het helemaal gehad met de Farang
   Mag ik je er aan herinneren dat je er zelf ook 1 ben

  • Sir Charles zegt op

   Zie het toch anders want duidelijk in het filmpje is te zien dat de taxichauffeur ál een zwaard in zijn handen heeft en dat de Amerikaan zich zodoende agressief gedraagt oftewel daarop in de aanval gaat om zich te verdedigen.
   Dát had hij beter niet kunnen doen en dus gewoon maar betalen als je leven je lief is.
   Wat daar allemaal voordien heeft afgespeeld laat zich gissen echter de Amerikaan kan zijn verhaal niet meer vertellen om een weerwoord te geven dat is wel zeker.

   Dat de desbetreffende taxichauffeur een zwaard in zijn taxi heeft en dus bij voorbaat geen lieve jongen is durf ik wel voor mijn rekening te nemen maar ach, ja waarom ook niet een zwaard bij je hebben, altijd handig wanneer een farang niet wil betalen, wil afdingen en of grote problemen maakt. Toch? 🙁

   Overigens ‘farang’ hoeft taalkundig sowieso al niet met een hoofdletter geschreven te worden -behalve als beginwoord van een zin- want het is een overkoepelende term voor een (etnische) groep zoals bijvoorbeeld: indo, latino én farang.

 11. geert jan zegt op

  De moordenaar taxichaufeur zegt dat de Amerikaan niet wilde betalen. Als een Thai iets verkeerd doet is het altijd een ander zijn schuld. Veel meer voor de hand liggend is het dat de Thai betaald werd met ( 1000.bath?) En geen wisselgeld terug wilde geven. Dit lijkt mij een stuk logischer dan gedraai van een moordenaar.Op het filmpje lijkt het ook of de Amerikaan iets van de taxichauffeur wil. Zijn wisselgeld misschien ?

 12. frans zegt op

  Ik heb een aantal jaar geleden ook een aanvaring gehad met een taxichauffeur, toen we midden in de nacht aankwamen bij het hotel zei hij dat de meter kapot was en hij meer geld wilde hebben, aangezien ik die route al vaker genomen had wist ik dat de meter wel goed was en weigerde dus extra te betalen. Ik heb toen het hoofd van de beveiliging gevraagd het op te lossen of de politie te bellen, hij heeft het toen kunnen kunnen regelen met de chauffeur. als ik dit nu allemaal lees besef ik dat dit soort situaties heel snel totaal uit de hand kunnen lopen. Als ik nu vanuit een hotel weg wil met een taxi laat ik hen een taxi bestellen dan krijg je normaal gesproken ook een betrouwbare.
  Als de Thaise regering het toerisme serieus neemt gaan ze dit keihard aanpakken. Ik zou zeggen bij wangedrag direct de vergunning ontnemen en een hoge boete opleggen. Het lijkt schering en inslag te worden met dit soort aso chauffeurs.

 13. King Frans zegt op

  Moderator: jouw reactie is verwijderd omdat het geen inhoudelijke reactie was. Reageer op het artikel en niet op elkaar.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website