De Britse ambassade maakt zich zorgen over het lot van landgenoten in Thaise gevangenissen. Ze wil dat de autoriteiten maatregelen nemen om Britten en andere buitenlanders te beschermen tegen schendingen van mensenrechten.

Naras, hoofd van het Corrections Department, zei gisteren dat de ambassade gevraagd heeft om rekening te houden met de rechten van gedetineerden. Zelfmoord moet voorkomen worden en de kwaliteit van leven moet omhoog. De ambassade wil dat gevangenen uit alle landen gelijk behandeld worden.

Op dit moment zitten er in Thailand 15.076 buitenlanders gevangen. De meeste buitenlanders komen uit Zuidoost-Azië, en zijn opgepakt wegens drugsvergrijpen. Naras geeft toe dat de gevangenissen overbevolkt zijn en er te weinig personeel rondloopt, maar hij houdt vol dat voldaan wordt aan internationale richtlijnen op het gebied van bezoek, fouilleringen en gezondheidszorg.

Gisteren was er overleg tussen het Thaise gevangeniswezen en de Britse ambassade met name over het samenstellen van nieuwe handboeken voor gevangenbewaarders.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


4 reacties op “Britse ambassade noemt lot van onderdanen in Thaise gevangenis zorgelijk”

 1. Pat zegt op

  Uitgaande van de realiteit dat de gevangenissen in België ook geen comfortabele hotels zijn, denk ik niet dat die buitenlandse gevangenen in Thailand enige hoop mogen koesteren voor een beter gevangenisleven.

  Dat zal nog wel zo’n 100 jaar duren, als het ooit gebeurt…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
 2. Jacques zegt op

  Het is een trieste bende hier in Thailand met de gevangenissen. De vraag is wie gaat het betalen en wie heeft er zoveel fatsoen in zijn lijf om dit aan te pakken. Uit menselijk oogpunt moet het niet uitmaken of je als buitenlander of als Thaise onderaan opgesloten wordt. De behandeling dient hetzelfde te zijn, maar met veel geld is er wel wat te regelen hoor. Overigens is het toe te juichen dat deze ambassade van zich laat horen zouden er meer moeten doen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
 3. joskeshake zegt op

  Britse ambassade kan zich misschien wel zorgen maken, maar doet zelfs niets of weinig voor zijn onderdanen, mijn buurman zit al 2 maand in de gevangenis wegens een dispuut van terug betaling van waarborg van vorige woning, huisbazin wou niet terug betalen en hij heeft op aanraden van deze haar echtgenoot ijskast en tv meegenomen, wat ook op papier staat, maar van deze toestellen is daarna gebleken dat ze op madam haar naam stonden en haar echtgenoot dus niet het recht had om ze weg te geven.Met gevolg aanhouding Brit en ambassade zorgt alleen voor medicijnen en indien nodig supplement eten.Politie vraagt 155.000 baht voor vrijlating welke de brit niet bezit en dusdanig komt hij voorlopig niet vrij,want ambassade moeit zich niet daarmee, ze stellen zelfs geen advokaat aan.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 4. Marinus zegt op

  De gevangenissen in Nederland behoren tot de beste van Europa. Niet voor niets dat we zelfs gevangenen vanuit Noorwegen krijgen. Maar het verschil is dusdanig groot, dat het in Thailand waarschijnlijk nooit zelfs maar in de buurt komt. Veel Europeanen zitten vast zonder geld ook nog eens. Tel daar ook nog eens de corruptie bij. Wij moeten extra voorzichtig zijn om te voorkomen dat je ooit in de gevangenis terecht komt.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website